Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

N: Obchody v USA za pomoci vašeho mobilu sledují, kde se pohybujete

_John_
verified
rating uzivatele
20. 2. 2014 18:33:46
Někteří prodejci v obchodních centrech v USA používají technologii, která dokáže sledovat pohyb zákazníků na základě signálu z mobilního telefonu. Měli by si lidé před návštěvou tamních obchodů mobil raději vypínat, aby je nikdo nešpehoval? Těžko říct. Firmy, které tímto způsobem sbírají informace tvrdí, že data jsou anonymní a lidé se nemusí bát, že jejich pohyb bude spojen s jejich jménem. Prý chtějí pouze zvýšit prodeje.
Komisi FTS (The Federal Trade Commission, americká ČOIka) se to však nezdá a nyní zkoumá, o jakou technologii vůbec jde, jak moc narušuje soukromí zákazníků a zda-li jsou zákazníci předem informovaní, že je někdo tímto způsobem sleduje. Jsme tedy zvědaví, jestli si nějaký americký Pepík po přečtění informace o sledování příště nerozmyslí návštěvu sexshopu, kam jinak chodil každý druhý den. Aby se náhodou firmy toužící po vyšších tržbách nedočkali pravého opaku.
Stores can track where you go, using your phone
Retailers are using mobile-based technology to track shoppers’ movements at some malls and stores. The companies collecting the information say it’s anonymous, can’t be traced to a specific person and no one should worry that their privacy is being invaded.
20. 2. 2014 18:33:46
https://webtrh.cz/diskuse/n-obchody-v-usa-za-pomoci-vaseho-mobilu-sleduji-kde-se-pohybujete/#reply998599
ČTÚ u nás dělá to samé, ať už se zaměřením na česká, nebo zahraniční čísla. Eviduje se tak třeba zatíženost ulic v Praze, skladba lidí na festivalech a různých akcích.
20. 2. 2014 19:19:37
https://webtrh.cz/diskuse/n-obchody-v-usa-za-pomoci-vaseho-mobilu-sleduji-kde-se-pohybujete/#reply998598
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit