Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

N: Novinář si objednal hacknutí svého života

_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
13. 2. 2014 19:15:44
Novinář Adam L. Penenberg se nedávno rozhodl uskutečnit neobvyklý experiment - požádal svého známého, odborníka na počítačovou bezpečnost Nicholase Percocu, aby se společně se svým týmem pokusil zjistit co možná nejvíc informací o jeho životě. Nebylo to poprvé, kdy Penenberg něco podobného udělal - v roce 1999 si za tím samým účelem najal soukromého detektiva Dana Cohna.
Během poměrně krátké doby se hackeři dostali k číslům sociálního zabezpečení, kopiím bankovních výpisů i výpisů z kreditních karet a dokonce získali přístup k rodinnému bankovnímu účtu u Chase Bank. Dále se jim podařilo zjistit přístupová hesla k účtům na mnoha různých serverech - Amazonu, Twitteru, Facebooku atd. Ale ani tím to ještě neskončilo...
Penenberg o průběhu a výsledcích obou experimentů (s Percocou i Cohnem) napsal velmi obsáhlý článek nazvaný "I challenged hackers to investigate me and what they found out is chilling", který si v případě zájmu můžete přečíst zde.
The attack (2013)
After Nick Percoco and I hammered out the broad outlines of our project – his team would not break any laws, and they would leave my kids out of this ­–­ I signed a waiver (courtesy of Trustwave’s lawyers) that barred me from suing the company if my information ended up in the wrong hands. Percoco kept the timetable vague and frankly, after a month dragged into two, I almost forgot about it. But his team, comprised of security analyst Garret Picchioni, digital forensics specialist Josh Grunzweig, and hacker Matthew Jakubowski (Jaku), were anything but idle.
13. 2. 2014 19:15:44
https://webtrh.cz/diskuse/n-novinar-si-objednal-hacknuti-sveho-zivota/#reply996273
Tady je plán průniku do autorovy osobní elektroniky, který tým vymyslel.
10172
13. 2. 2014 19:38:28
https://webtrh.cz/diskuse/n-novinar-si-objednal-hacknuti-sveho-zivota/#reply996272
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit