Zadejte hledaný výraz...

VUT podnikatelská

uzivatel1
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
5. 1. 2014 19:14:44
Zdravím,
blíže se podání příhlášek na VŠ a do oka mi padla fakulta podnikatelská na VUT. Přesněji manažerská informatika. Momentálně studuji/dokončuji strojku, obor informační technologie.
Počítače mě vždy bavily a tak mám i nějaké výsledky z mimoškolních soutěží v programování. Poslední dva roky se ale víc než škole věnuji podnikání z kterého mám plnohodnotný finační příjem
z kterého bych krásně vyžil. Nicméně výšku si chci udělat, protože nidky nevím co se pokazí. Brno sem si vybral z důvodů, že zde chceme zároveň otevřít obchod, tak ať to mám blízko.
Takže k otázce, studuje tady někdo podnikatelskou na VUT? Šli byste zde znovu? Má škola nějaké negativa/pozitiva které byste vyzdvihli? Myslíte že výběr školy je dobrý, když do budoucna plánuji pokračovat v podnikání?
5. 1. 2014 19:14:44
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982194
Petr Pojer
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
5. 1. 2014 19:43:03
Já vystudoval na Fakultě informačních technologií VUT a řekl bych to asi takhle.. pro koho bylo studium na FITu moc těžké, tak se šel flákat na podnikatelku, na ten obor, o který máš zájem. Takže jednoduše - pokud tam chceš jít jenom kvůli titulu, tak ano. Pokud se chceš něco z informatiky naučit a zdokonalovat se v tom, tak ne.
5. 1. 2014 19:43:03
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982193
uzivatel1
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
5. 1. 2014 19:48:47
No druhá otázka je jestli se FIT dá stíhat zároveň se zaměstnáním. Případně, lze si domluvit nějakou individuální docházku?
5. 1. 2014 19:48:47
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982192
Nicméně výšku si chci udělat, protože nidky nevím co se pokazí.
a když se něco pokazí, vysoká škola bude v následném řešení hrát jakou úlohu? To není rýpnutí, zajímá mne to...
5. 1. 2014 20:06:09
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982191
uzivatel1
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
5. 1. 2014 20:21:55
Tak předpokládám, že v životopise mi řádek s vysokou školou/titulem pomůžeme více, než řádek prázdný. Minimálně ve státní sféře.
5. 1. 2014 20:21:55
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982190
Petr Pojer
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
5. 1. 2014 20:30:36
Individuální docházka se domluvit určitě nedá. Na druhou stranu záleží na tobě, jestli chceš sedět na přednáškách (nemusíš) nebo ten čas věnovat podnikání, a jestli při tom budeš zvládat školu a zkoušky. Ale spousta lidí při škole podniká/pracuje a kvůli tomu si roztáhne studium na víc let. Záleží na tobě, co budeš preferovat, co bude mít prioritu. Třeba po pár letech na škole zjistíš, že ti to bude na nic, zdržuje tě to od podnikání a více peněz, a odejdeš :)
Mám trochu pocit, že nevíš, co chceš... podnikáš, a píšeš, že z toho máš plnohodnotný příjem (což je na střední škole kolik?). Zároveň chceš jít na výšku, pro jistotu, kdybys náhodou někdy hledal zaměstnání. A ještě ke všemu ve státní sféře...
5. 1. 2014 20:30:36
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982189
Studuji na té škole poslední (5tý) rok nejprve manažerskou informatiku a aktuálně navazující informační management.
Ta škola je ostatním "technickým" fakultám docela trnem v oku, protože ekonomika/finance/management jsou svou podstatou zcela odlišné vědní disciplíny.
Podnikatelka má ale špatnou pověst především kvůli lidem, je pravda že se tam koncentruje dost odpadu, který je vyhozen z jiných fakult (a který je v konečném důsledku vyhozen i z FP).
Stejně jako všude jinde tak i zde platí, že škola je hlavně o lidech a zde vidím největší problém. Například na FITu je jeden ajťák stejný jak druhý. Na FP je pár extra úspěšných příkladů (lidi, kteří ovládají akciovky atp.) a taky velká kupa flákačů, kteří v těch úspěšných vidí svoji jasnou budoucnost (ale nic pro to samozřejmě nedělají).
A pak to tak samozřejmě vypadá i s uplatněním absolventů, kdy hodně absolventů naráží na to, že vlastně "nic neumí" protože on management atp. je z 99% především o praxi. Ta škola tě spíš naučí něco jiného, dá ti obrovský přehled o tom jaké mohou nastat situace a jaká existují řešení, to ti dá v životě velkou konkurenční výhodu pokud budeš chtít dělat vlastní business. Dneska je řada šikovných, chytrých a talentovaných lidí, kteří mají nápady a vize, ale bohužel z toho nikdy neudělají business, protože k tomu nemají know-how.
- Pokud tě baví informatika a nebaví ekonomika/management/finance tak tam nechoď - informatiky je tam zatraceně málo (do 5ti % všeho učiva) a všechno jen velmi okrajově.
- Pokud chceš dělat při škole vlastní business nebo pracovat pak je ta škola ideální (je časově třeba z poloviny méně náročná než uvedený FIT, kde prosedíš kupu hodin nad projekty).
Kdybych byl o 5 let mladší a stál před tímhle rozhodnutím přemýšlel bych i nad Informatikou na MU (nedělají tam z tebe cvičenou opici jak na FIT => je to údajně víc interaktivní) nebo Informačním managementem (přesný název oboru nevím) na Mendelovce (ten obor je tam podobný ale mají tam víc informatiky).
A poslední věc - na výšku 100% jdi! Přece jen tam zažiješ nejlepší roky života, na které pak budeš vzpomínat a mimo to navážeš kupu dobrých kontaktů.
5. 1. 2014 20:30:56
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982188
Jakub Hamala
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
5. 1. 2014 20:52:07
Jsem spolužák s Ondrou a můžu se pod to podepsat. Jen já osobně bych nyní asi FP nezvolil a bral bych FI MU (Před 5 lety jsem zvolil cestu menšího odporu). IT je tam skutečně jen okrajově a předměty které vypadají zajímavě zabije slabý vyučující. Nicméně nižší náročnost dává prostor pro seberealizaci/vzdělávání/další projekty.Takže pokud se věnuješ podnikaní a chceš titul, prostě kvůli tomu, abys ho měl, pak mohu podnikatelku doporučit. :-)
5. 1. 2014 20:52:07
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982187
hm, taky tenhle rok maturuju, tak se přidám se svými dotazy...
FI MU? Přemýšlím o ni, ale dost slýchávám věci typu "to je samá matika, samá teorie, v praxi k ničemu"
podnikatelská fakulta na VUT mě neláká, protože ekonomikou se člověk jako zaměstnanec neuživí a jestli jednou budu podnikatelem? kdo ví...
takže přemýšlím mezi FIT VUT a FI MU :) co teda „poradíte?“ :D
5. 1. 2014 21:03:50
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982186
Tou matikou (v prváku a druháku) se budeš muset prokousat ať půjdeš na technický obor úplně kdekoliv.
Napsal Mirator;1040166
hm, taky tenhle rok maturuju, tak se přidám se svými dotazy...
FI MU? Přemýšlím o ni, ale dost slýchávám věci typu "to je samá matika, samá teorie, v praxi k ničemu"
podnikatelská fakulta na VUT mě neláká, protože ekonomikou se člověk jako zaměstnanec neuživí a jestli jednou budu podnikatelem? kdo ví...
takže přemýšlím mezi FIT VUT a FI MU :) co teda „poradíte?“ :D
5. 1. 2014 21:27:50
https://webtrh.cz/diskuse/vut-podnikatelska/#reply982185
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit