Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prevádzkovanie českého eshopu slovenskou firmou

Monko
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
26. 12. 2013 15:41:05
Zdravím Vás,
Chcem sa spýtať na niekoľko detailov ohľadom prevádzkovania českého eshopu slovenskou firmou.
Predávam značkové hodinky a rád by som si otvoril jeden rovnaký eshop pre českých zákazníkov.
1.) Musím sa registrovať na českom úrade na ochranu osobných údajov alebo stačí na slovensku ?
2.) Keďže chcem ušetriť na poštovnom a dodávateľov hodiniek mám aj českých, rád by som cez nejakého človeka preposielal objednávky. Resp. ja by som urobil s českým živnostníkom urobil zmluvu o spolupráci, prevádzkovateľ eshopu, aj vystavovateľ faktúr atď som ja, on by len posielal balíky - k nemu by aj chodili od dodávateľa a aj reklamácie. Musí byť na balíčkoch meno našej firmy, alebo stačí keď on bude len sprostredkovateľ a raz mesačne mi niečo vyfakturuje ?
Ako najjednoduchšie toto celé ,,obchodne,, ošetriť ? Vďaka za odpovede.
26. 12. 2013 15:41:05
https://webtrh.cz/diskuse/prevadzkovanie-ceskeho-eshopu-slovenskou-firmou/#reply979587
HonzaD
verified
rating uzivatele
27. 12. 2013 08:14:15
Ad 1) Toto by možná byla otázka přímo na UOOÚ. Podle mého názoru (nejsem právník, to zdůrazňuji) je třeba se registrovat v tom státě, na jehož území probíhá zpracování osobních údajů. Takže v Tvém případě na Slovensku určitě, v Česku jenom tehdy pokud tam budeš mít umístěna nějaká osobní data. Český UOOÚ nemá žádné pravomoce nad slovenským subjektem, pokud nemá v ČR organizační složku, provozovnu, apod., viz kauza v ČR okolo serveru znamylekar.cz provozovaného polskou firmou z Polska.
Ad 2) V tomto případě doporučuji si nejprve nastudovat smlouvu o zamezení dvojího zdanění mezi ČR a SR a podle toho jak uvažuješ postavit spolupráci zjistit, jestli by Ti na území ČR vznikla provozovna (myšlen právnický termín ne fyzická provozovna) nebo ne. Opět podle mého názoru pokud ten živnostník v ČR bude dělat čistě logistiku, tak provozovna nejspíše nevznikne, ale jak píšeš, že by měl řešit i reklamace, tak v tom případě provozovna zřejmně vznikne. Pokud provozovna vznikne máš stejné povinnosti (daňové, účetní, registrační) v ČR jako jakýkoliv český subjekt. Jinak pokud jsi plátce DPH tak ještě zvaž dopady ohledně DPH.
27. 12. 2013 08:14:15
https://webtrh.cz/diskuse/prevadzkovanie-ceskeho-eshopu-slovenskou-firmou/#reply979586
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit