Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Tesla Model S získala v USA nejvyšší bezpečnostní hodnocení ze všech aut v historii – 5,4 z 5 (to není vtip, viz vysvětlení)

Celá tisková zpráva je tady
Tesla Model S Achieves Best Safety Rating of Any Car Ever Tested
Tesla Model S získala nejvyšší hodnocení ve všech subkategoriích a samozřejmě tedy i nejvyšší celkové hodnocení. Pro veřejnost se hodnocení nahoře zaokrouhluje na 5 hvězdiček, ale automobilkám posílá agentura detailní výsledky. Podle něj Model S získal celkové hodnocení 5,4, nejvyšší ze všech testovaných aut v historii.
Technické podrobnosti jsou ve zprávě výše. Některé z nich opravdu stojí za vypíchnutí.
Auto se při testování bezpečnosti při převrácení odmítlo převrátit
During testing at an independent facility, the Model S refused to turn over via the normal methods and special means were needed to induce the car to roll. The reason for such a good outcome is that the battery pack is mounted below the floor pan, providing a very low center of gravity, which simultaneously ensures exceptional handling and safety.
Při testování deformace střechy se pokazilo testovací zařízení při tlaku rovnajícím se čtyřnásobku hmotnosti vozidla, aniž by se zdeformovala střecha.
During validation of Model S roof crush protection at an independent commercial facility, the testing machine failed at just above 4 g's. While the exact number is uncertain due to Model S breaking the testing machine, what this means is that at least four additional fully loaded Model S vehicles could be placed on top of an owner's car without the roof caving in.
Tlak při bočním nárazu se přenáší do celého auta díky technologii podobné technologii použité v lunárním modulu Apollo
Tesla achieved this outcome by nesting multiple deep aluminum extrusions in the side rail of the car that absorb the impact energy (a similar approach was used by the Apollo Lunar Lander) and transfer load to the rest of the vehicle.
Pro srovnání boční náraz Tesly S
https://www.youtube.com/watch?v=_Al3IUHt9Wc&t=32s
A boční náraz Hondy Accord
https://www.youtube.com/watch?v=ycntFFUfGkU&feature=youtu.be&t=30s
20. 8. 2013 12:38:46
https://webtrh.cz/diskuse/tesla-model-s-ziskala-v-usa-nejvyssi-bezpecnostni-hodnoceni-ze-vsech-aut-v-historii-54-z-5-to-neni-vtip-viz-vysvetleni/#reply935752
Bourgeois
verified
rating uzivatele
20. 8. 2013 13:52:23
Díky za informaci, Tesla S se mi vždycky moc líbila (narozdíl od ostatních elektromobilů) a teď mám o důvod víc začít spořit :)
Párkrát sem jí viděl naživo a to auto vyčnívá v mnoha dalších ohledech, jako je například kvalita zpracování. Ještě by mě zajímalo, jak je na tom dlouhodobá spolehlivost vozu (vzhledem k počtu použitých revolučních technologií), ale to se ukáže až časem.
20. 8. 2013 13:52:23
https://webtrh.cz/diskuse/tesla-model-s-ziskala-v-usa-nejvyssi-bezpecnostni-hodnoceni-ze-vsech-aut-v-historii-54-z-5-to-neni-vtip-viz-vysvetleni/#reply935751
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit