Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pozor na pochybné řidiče z UPS

Chtěl bych upozornit na zkušenost s UPS, která se nám stala. Opakovaně.
Při dovozu zboží mimo EU UPS účtuje CLO, JSD a DPH (pro neplátce), v srpnu jsme na novou společnost začali vozit zboží z USA. Pokaždé přijel stejný řidič, pokaždé složil podobně velký balík a vzal si podobnou sumu (vše bylo zaplaceno kartou, krom věcí souvisejících s proclením). Zboží vždy přebírala sekretářka a na řidiče pravděpodobně působila jako velmi ochotně, možná naivně, nevím. Vždy to fungovalo zboží za peníze, pochopitelně. Před měsícem jsme změnili dodavatele, ten měl jiného dopravce a s tím jsme s UPS skončili.
Najednou na firmu začal jezdit řidič s nějakými papíry a požadovat další peníze. Pokaždé jinou sumu s vysvětlením, že se jedná o nedoplatek nebo že jsme vůbec nezaplatili (choval se, že bez peněz nemůže odjet, že jsme dlužníci atd.; nikdy nebyl schopen ukázat pořádné a věrohodné papíry nebo fakturu o co jde a pokáždé byla suma jiná - ne narůstající). Pokaždé jsem ji do telefonu instruoval, ať nic neplatí, ať jim dá mé číslo, které stejně měli, a ať se mi z UPS ozvou. Nikdy se nikdo neozval. Až mi nedávno po dalším pokusu zavolal nějaký člověk, chtěl ze mě vylomit několik tisíc, žeprý to nechceme zaplatit řidiči. Původně mi nechtěl říct ani své jméno, pak mi řekl, že nemůže zkontrolovat evidenci našich plateb a faktur v systému (!!!) a až poté mi řekl číslo údajně neuhrazené faktury (všechno jsem z něj páčil, jen chtěl ať zaplatím). Poslal jsem mu scan faktury na email nejakejmeno(a)ups.cz a on odpověděl bez jakéhokoliv podpisu apod., že je teda vše v pořádku, že se jednalo jen o nějakou chybu a tím to skončilo.
Nicméně mi to přišlo celé dost nedůvěryhodné, jako by si sám řidič chtěl něco pro sebe urvat (když vozil zboží a bral peníze, přijel ve dvou, takhle byl údajně sám). Tak pozor, kdyby vám zboží měli brát od UPS a nebo asi i jiných společností někdo, kdo nemá kolem moc potuchy, tak ať jim zbytečně nezaplatí něco smyšleného. T
8. 12. 2008 20:41:05
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pochybne-ridice-z-ups/#reply179367
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit