Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Automaty vs. výdejní místa – co vy na to?

stamina
verified
rating uzivatele
29. 3. 2013 14:35:29
Dnes docela zajímavý článek na lupa.cz. Co vy na to eshopaři? http://www.lupa.cz/clanky/v-cesku-se-chysta-balikova-revoluce-pro-zasilky-budeme-chodit-do-automatu/
Odnaučí automatické výdejny české zákazníky jednou pro vždy chodit pro zboží z e-shopů na pobočky?
29. 3. 2013 14:35:29
https://webtrh.cz/diskuse/automaty-vs-vydejni-mista-co-vy-na-to/#reply884382
Roni
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
29. 3. 2013 15:28:07
jako e-shopařka vidím tři problémové body :
- cena (zdá se mi dost vysoká)
- otázka ohledně platby dobírek kartou (ne všechny e-shopy přešly na platby kartou)
- a především rozměrový limit (jako e-shopař to budete zákazníkům hlídat, přeměřovat a vysvětlovat jak, že zrovna jejich krabice již přesáhla daný rozměr a prostě jim to tam nepodáte, nebo bude muset platit za dva balíčky... ? Práce navíc, zvlášť před Vánoci fakt super, úplně si to dovedu představit. Prostě to asi nebude vhodné pro všechny e-shopy, možná takový knižní, s CDčky, nebo oblečením ano, když ví, že se z 99 % rozměrově vejde. I já mám jeden, kde vím, že by se to určitě vždy do rozměru vešlo, ale proč by na druhou stranu zase zákazníci platili takové peníze za balíkomat, když je poštovné u těchto malých zásilek vyjde na mnohem méně ?)
Ovšem věřím, že především ve velkých nákupních centrech by poptávka zákazníků na vyzvednutí byla...
29. 3. 2013 15:28:07
https://webtrh.cz/diskuse/automaty-vs-vydejni-mista-co-vy-na-to/#reply884381
Tomas Honsa
verified
rating uzivatele
29. 3. 2013 16:09:59
Já vám nevím... Asi nic není černé a bílé. Nicméně pro mě je doručení do domu jasně definovaná služba a proti ní opozičně definovaná služba osobního odběru. Doručení domu je určitá forma pohodlí, výdejní místa naopak forma jistoty a nízké ceny. Balíkomaty zůstávají někde mezi a to je podle mne jejich obrovský problém. Nízká cena zde moc nehrozí, o formě pohodlí se mluvit také nedá, reklamace neřeší a dokonce je komplikuje.
Jediná sázka je tedy na lokaci v obchodní centru a to zdá se být velmi lákavé. Kdybych stál v OC a rozhodoval se, zda mám dojít 100m k balíkomatu a nebo vyjít ven z OC a 500m do Zásilkovny, kde ušetřím pár desítek korun, nebo dokonce přímo do výdejny vlastního e-shopu, kde to bude úplně zadarmo, možná bych váhal. Ale výběr dopravy se děje u PC, ne v obchodním centru.
Osobně si myslím, že se žádná revoluce konat nebude a dojde v podstatě jen k doplnění trhu. Horší to ale budou mít samotní tři velcí hráči, kteří se o zákazníky balíkomatu budou muset značně poprat.
29. 3. 2013 16:09:59
https://webtrh.cz/diskuse/automaty-vs-vydejni-mista-co-vy-na-to/#reply884380
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit