Zadejte hledaný výraz...

"Když jste v koncích, přidejte cukr" – o vině potravinářského průmyslu

The Extraordinary Science of Addictive Junk Food
Velmi dobrá reportáž z potravinářského průmyslu. O tom, jak vědci našli "bod blaha" (množství cukru, které mají konzumenti nejraději a neomrzí se jim) pro novou variantu Dr. Pepper, o akční skupině, která vytvořila hotové obědy v krabici pro Kraft Foods, a které se později začaly propagovat v kreslených seriálech pro děti. O omáčkách ke špagetám, jejichž druhou největší složkou je cukr.
Atd.
Pokud vás ta oblast zajímá, stojí to za přečtení.
Jeden citát za všechny
Our limbic brains love sugar, fat, salt. So formulate products to deliver these. Perhaps add low-cost ingredients to boost profit margins. Then ‘supersize’ to sell more. And advertise/promote to lock in ‘heavy users.’
Zajímavosti: Lidé mají nejraději, když se brambůrek rozlomí pod tlakem cca 2kg na 6cm^2 (four pounds of pressure to square inch).
Když se něco rozpustí už v puse (křupky Cheetos), mozek si myslí, že to nemá žádné kalorie, a lidé toho sní víc. Tomu jevu se říká "vanishing caloric density".
Podle výzkumu provedeného na 121 tisících lidech a zveřejněného v roce 2011 jsou zdaleka největší příčinou přibírání váhy a zhoršování tělesného stavu brambůrky. Jsou mastné ze smažení, hodně slané, a obsahují cukr přímo v bramborovém škrobu, ze kterého se skládají. Perfektní hmota vyvolávající závislost.
Psycholog povolaný společností Frito-Lay v roce 1957 firmě doporučil vyhnout se na balení slovu "smažený", aby lidé necítili tolik viny při nákupu a pojídání.
26. 2. 2013 21:53:22
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jste-v-koncich-pridejte-cukr-o-vine-potravinarskeho-prumyslu/#reply871500
Ondřej Čištín
verified
rating uzivatele
10. 3. 2013 00:05:32
hned sem na ty brambůrky dostal chuť :D:D
10. 3. 2013 00:05:32
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jste-v-koncich-pridejte-cukr-o-vine-potravinarskeho-prumyslu/#reply871499
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit