Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Anglický e-shop. Jaký vybrat?

Meda190
verified
rating uzivatele
18. 2. 2013 11:34:45
Zvažuji spusti e-shopy s oblečením na různých doménách (de, at, it, fr, com, cz....) pro různé země, kde se platí v EUR vždy v mateřském jazyce, každý e-shop pro jednu zemi a jeden jazyk, doprava vždy jen do té příslušné země.
Už fungujeme v ČR a máme na e-shopu anglickou a německou mutaci, které mi ale neindexují vyhledávače a berou jen tu základní českou mutaci. Eshop máme od Evron.cz
Nyní bych to chtěl pojmout jinak a udělat oddělené e-shopy kvůli lepší optimalizaci, kvůli indexování, například i kvůli napojení na různé srovnávače cen a seznamy zboží, platebním bránám, platby kartou, paypal atd. a sáhnout tedy pro nějaké řešení, které se nabízí a používá přímo pro trh té příslušné země.
Začít bych chtěl Anglií (pak Německo, Francie...)
Memá někdo nějaký nápad, nebo tip na nějaký pěkný anglický eshop? (myslím už hotové řešení).
Chtěl bych něco jednoduchého pro uživatele, ale zároveň promakané jako je ten Evron.cz, který používám, nebo webnode apod. Absolutně nemám ponětí, po čem sáhnout a s čím začít. Tady na foru jsem nic nenašel. Řeší se tu jen CZ eshopová řešení a maximálně slovensko.
díky za tipy, názory a rady
P.
---------- Příspěvek doplněn 18.02.2013 v 13:00 ----------
Ještě pro upřesnění. Ten webnode jsem uváděl proto, aby bylo z mého dotazu jasně poznat, že jsem jen běžný uživatel, který raději, než trávit večery s programátorem a neustále něco opravovat a vylepšovat, tak raději vemu nějaké to hotové řešení a čas budu raději věnovat prodeji a marketingu.
O řešení s administrací z jednoho místa už jsem také uvažoval, to bylo první, co jsem chtěl. Je to dobré, když třeba někdo prodává spotřební elektroniku a neustále potřebuje hlídat ceny a ladit je s konkurencí, dělat akce, reagovat na tisíce technických dotazů a dostupnosti. Dobré je to také do začátku na rozjezd, kdy shop spravuje jeden člověk. Když ale koukám trochu do budoucna, tak my jsme přímo výrobce oblečení pro dost specifickou cílovou skupinu, takže e-shop se prostě nastaví a běží. Jednou za rok se mění ceny, sem tam se přídá nějaký nový model a jinak se na to tolik nemusí sahat. Hodně nás živí velkoobchod, kde jsou velkoobchodní ceny (cenové kategorie a pro velkoobchod jiná doprava a metody platby). To, že bych měl každou zemi na jiném e-shopu a jiném řešení chci proto, že do budoucna plánuji ke každému eshopu posadit někoho jiného. Například známého manželka je v domácnosti, umí perfektně německy a vysedává neustále u netu, takže dostane na starosti www.oblečení.de a bude se o to starat se vším všudy. Bude si sama registrovat do katalogů, pečovat o srovnávače cen, řešit maily v němčině, objednávky, velkoobchod.... prostě, jako kdyby to byl její eshop. Bude dostávat % z prodaného zboží. To stejné bude s někým jiným pro FR, UK, IT, ES, AT.... sklad je jeden centrální a posílá se z něho i do zahraničí.
Ta hlavní výhoda pro mne spočívá v tom, že nebude jeden člověm mít přístup ke všem odběratelům a kontaktům, ale vždy jen k těm v té své zemi. Take když by někdo chtěl zdrhnout a přetáhnout si kontakty, tak nás to nebude tolik bolet, jako kdyby přetáhl všechny. Současně si tím vytvořím tým lidí, (který už potřebujeme),kteří budou samostatně makat a bude jasně měřitelné, kdo jak moc přispívá ke společnému výsledku (objemu prodeje) a kdo by mohl víc.
Takže teď vyřešit jak to celé udělat. Jaká vybrat e-shopová řešení v daných zemích, protože předpokládám, že řešení, které je napsané přímo pro danou zemi bude asi fungovat vždy lépe, než nějaké globální (univerzální) rešení. Je mi jasné, že se budu muset s každým jednotlivým řešením pracně naučit, abych to pak mohl kontrolovat, že to bude na rozjezdu asi k zblázění, ale pořád si myslím, že v dlouhém horizontu je to pro nás nejlepší řešení (????), alespoň tedy doufám.
Díky za názory. P.
18. 2. 2013 11:34:45
https://webtrh.cz/diskuse/anglicky-e-shop-jaky-vybrat-2/#reply867911
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit