Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

odprodej stávajících zákazníků konkurenci

Udělal jsem pár webových stránek a získal tak zákazníky (méně než 20), kteří u mne na serveru hostují.
Jsou navyklý platit jednou ročně fakturu za hosting (1500-2000,-) a jednou ročně prodloužení domény (700,-). S tím prodloužením je to tak drahé i proto, že polovina z nich prostě není schopná sama potvrdit pravidla a musí se jim volat.
Někteří u mne mají i poštu (POP nebo IMAP), těm pak navíc účtuji stovku za každou schránku ročně. Ostatní mají přeposílání pošty na nějaké freemaily nebo přesměrování na Google Apps či vlastní server. Na vlastní poště používám jen pasivní ochranu proti spamu (RBL,greylist), nezatěžuji server content filtrem.
Jsou obvykle z Plzeňska, dva z Prahy.
Úpravy jejich stávajících webu generují stabilně tak cca 2500,- měsíčně (1500 paušál, zbytek účtován po 650,- za hodinu), výjimečně chce někdo něco většího.
O tenhle obor nemám již zájem, neuživil bych se tím. Je hlavně o získávání nových zakázek, a pak o grafice, já mám nejblíže k programování a správcování.
Problém je, co se stávajícími zákazníky. Ti představují nějakou hodnotu téměř bezpracného příjmu. Pokud je přehodím například na hosting u Active24, tak za ně získám jen nějakou pravidelnou mini provizi. Také nevím jistě, jak si poradí s pravidelnou obnovou (když nebudou reagovat, nikdo jim nezavolá).
Protože kromě občasné fakturace to zase tolik práce neobnáší, tak si je nechávám u sebe. Kdyby byla ale šance tuhle hodnotu nějak výhodně zpeněžit, vzal bych to hned.
Řešili jste někdy něco podobného? Povedlo se někomu takové mini portfolio odprodat větší firmě? A s cenou v jakém poměru k ročnímu obratu?
21. 11. 2008 13:07:31
https://webtrh.cz/diskuse/odprodej-stavajicich-zakazniku-konkurenci/#reply164593
Měl bych zájem tyto zákazníky převzít za velmi slušnou provizi, jsem z Plzně, osobní setkání možné. V případě Vašeho zájmu mne prosím kontaktujte na hewo@tebit.cz a nebo zde zanechte svůj email. Díky!
21. 11. 2008 14:20:02
https://webtrh.cz/diskuse/odprodej-stavajicich-zakazniku-konkurenci/#reply164592
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit