Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej portálu www.mujZpravodaj.cz – odpovědi II.

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 15. 1. 2013
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
mujZpravodaj.cz je služba, která umožňuje sledovat zprávy vydané v internetových médiích o vybraných osobnostech či událostech. Návštěvník má možnost prohlížet novinky (články) o dané celebritě a může se zaregistrovat k příjmu novinek emailem. Jedná se o inteligentní agregátor informací o nadefinovaných tématech.
K prodeji je doména včetně veškerého programového vybavení, zdrojových kódů a dat.
Přednosti systému
- Plně automatický provoz
- Možnost nadefinovat libovolné téma (např. celebrity)
- Možnost seskupování témat do skupin
- Automatické stahování anotací článků a náhledů stránek
- Automatické stahování obrázků a odkazů o tématech
- Možnost nadefinovat libovolné kategorie témat
- Vysoká návštěvnost při nulové propagaci
- Spokojení uživatelé (viz anketa), šesti-letá historie portálu
- Vysoké procento nových návštěvníků (nevyužitý potenciál), veškerý provoz z vyhledávačů
Více informací (statistiky a popis portálu) naleznete na mém blogu zde.
Portál prodávám z důvodu, že nemám čas se mu věnovat a mrzí mě jeho nenaplněný potenciál. Pokud máte o portál zájem a nechcete se účastnit aukce, kontaktujte mě s nabídkou (kontakt je zde nebo na blogu) a bude přidán BIN pro okamžitý nákup. Kontaktujte mě prosím i v případě potřeby doplnění nějaké informace.
Prodej bude realizován na základě smlouvy, fakturace dle dohody, nejsem plátce DPH.
---------- Přidáno 24.01.2013 22:07 ----------
Protože se začínají množit dotazy na stejná témata, budu postupně své odpovědi dopisovat přímo sem k aukci. Věřím, že to případným kupujícím ulehčí rozhodování zda se účastnit aukce.
========================
Portál běží na serveru průměrného (spíše podprůměrného) výkonu (8GB RAM, 50 GB disk, 4jádro 2,5Ghz, Q9300 Intel, Windows Server, MS SQL 2008), jedná se o klasický Windows Server (postačí Web Edition), je nutné mít licenci SQL serveru (cena za server + potřebné licence za pronájem u Aspone je cca 3tis. měsíčně), je pravda že server je celkem vytížený (30-50%)
Systém funguje zcela automaticky. Je nadefinováno cca 2000 zdrojů informací (RSS kanálů), ze kterých samostatná aplikace stahuje anotace článků podle toho, jak je daný zdroj informací aktivní (intervaly se nastavují automaticky algoritmem). Z těchto zdrojů pak vybírá články, které odpovídají nadefinovaným kritériím, které odpovídají daným osobnostem (tématům) a ty 1x denně ukládá do hlavní databáze a rozesílá zaregistrovaným uživatelům emailem upozornění k těmto novinkám (rozloží zátěž na několik hodin).
V určitých interval další aplikace dotazuje vyhledávače na odkazy a obrázky k daným událostem, snaží se vybrat jen ty odpovídající, stahuje je a jsou automaticky zařazovány k daným událostem. Automaticky se také stahují náhledy článků.
Běh portálu je tedy zcela automatický. Přidání další osobnosti obnáší nahrání obrázku osobnosti na server a nadefinování vyhledávacího kritéria. Např. Karel Poborský by mohl mít vyhledávací kritérium nadefinováno takto: "karel poborsky|karlov* poborsk* fotbal*|poborsk* reprezentac* fotbal*". Takto lze vytvořit libovolné téma. Administrace umožňuje tato témata (osobnosti) shlukovat do skupin a přiřazovat do kategoríí. Pokud je zobrazován článek o Poborském, automaticky se tak nabízí i např. článek o Pavlovi Nedvědovi - protože jsou ve skupině Reprezentanti a ve stejné kategorii, protože články o nic mají vyšší čtenost ..atd. Přidávání těchto témat, kategorií či skupin je provedeno pomocí administrační aplikace a zvládne ho poučený uživatel - např. i student jako brigádu. Stránka k danému tématu (např. http://www.mujzpravodaj.cz/Poborsky-Karel.aspx) je pak vytvořena automaticky, další den jsou automaticky staženy první novinky a uživatelé se mohou okamžitě registrovat k novinkám.
Jakmile je portál již v běhu, nevyžaduje žádnou práci (myslím, že v roce 2011 jsem se mu věnoval asi 2 hodiny za celý rok). Samozřejmě, pokud jej chcete rozšiřovat, je nutné zadávat nové osobnosti a témata .. která jsou "žhavá" (např účastníky Superstar). I přesto, že jsem tyto témata již asi dva a půl roku nerozšiřoval, portál si udržel svou návštěvnost - ale předpokládám, že přidáním dalších osobností (a budováním dalšího obsahu - např. doplnění popisu u osobností) se návštěvnost zase zvedne.
Co se týče instalace - není samozřejmě triviální, proto předpokládám, že instalaci provedu já, samozřejmě v součinnosti s novým majitelem - teoreticky by šlo i převzít aktuální server hosting. Počítám tedy s instalací a případně několika hodinami na zaškolení a předvedení zdrojových kódů a celé infrastruktury (v rozsahu cca 4 až max. 8h).
Je samozřejmě na další dohodě, zda si nový majitel u mě objedná nějaké další programátorské práce .. to je již asi s prodejem tak nesouvisí, vývoj může zadat samozřejmě komukoliv, bude mít k dispozici veškeré zdrojové kódy. Základní bs logika je postavena na frameworku www.ellyo.cz, kupující tak tedy získává automaticky licenci (a zdrojové kódy) k tomuto frameworku pro použití na portálu mujZpravodaj.cz.
---------- Přidáno 29.01.2013 22:40 ----------
Odpovědi II.
Jak se portál dá administrovat?
Administrace portálu je možná pomocí Windows aplikace vytvořené přímo pro mujZpravodaj.cz. Náhledy na jednotlivé obrazovky jsou k dispozici zde: http://www.karelmasat.cz/?assID=3495 .
Lze přidávat články?
Ne, jedná se o agregátor - tj. články jsou přikládány automaticky, ručně je přidávat nelze - resp. tato funkčnost bude muset být doprogramována
Jaké jsou náklady, statistiky ..atd.
Podívejte se prosím na můj blog, jsou tam další informace: http://www.karelmasat.cz/mujzpravodaj-cz-na-prodej.aspx
32 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 15. 1. 2013
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E