Zadejte hledaný výraz...

Sklad zboží v EU

Karla3
verified
rating uzivatele
19. 11. 2012 23:04:51
Dobry den, moc prosim o radu, jsem zacatecnik a nevim si vubec rady.
Chci dovazet potraviny z Italie, ktere chci tady prodavat pres eshop a i pres obchodni zastupce. Vse chci vest pod ceskou legislativou. Chci ale zaroven prodavat i v Italii, take pres obchodni zastupce. Budu platce DPH v CR jiz od zacatku.
Nevim si rady s timhle
- chci si zridit sklad take v Italii, co to obnasi, musim tam mit i provozovnu? Jde mi pouze o jednoduchy sklad, ktery by nemel se zakaznikem nic spolecneho, nechce se mi registrovat celou provozovnu hned za zacatku podnikani a navic vest uce take tam...
- Jak je to v pripade,ze nakupim zbozi v rovnou v Italii a zaroven ho tady i prodam platci DPH, půjde o osvobozené plnění podle § 64 ZDPH i kdyz neprokazu, ze jsem ho prepravila z CR do Italie?
- Jak je to pokud ho rovnou v Itali prodam Neplatci DPH? Je to mozne?
Mnohokrat dekuji za jakoukoliv odpoved.
Zdravim!
19. 11. 2012 23:04:51
https://webtrh.cz/diskuse/sklad-zbozi-v-eu/#reply833316
HonzaD
verified
rating uzivatele
20. 11. 2012 08:18:17
K bodu 1) Co se týká skladu tak si prostuduj smlouvu u zamezení dvojího zdanění s Itálií, kde je specifikováno za jakých podmínek vzniká nebo nevzniká provozovna v Itálii. Pokud by to byl čistě sklad na uskladnění zboží tak nejspíš provozovna nevzniká, ale pokud z toho skladu budeš prodávat tak provozovna vzniká určitě.
K bodu 2) Italský dodavatel by Ti neměl prodat zboží bez DPH pokud nemá důkaz že zboží bylo vyvezeno mimo Itálii. Otázkou je co povolují italské zákony o DPH, jestli k osvobození postačí cizí DIČ odběratele nebo nějaké další důkazní prostředky o vývozu.
K bodu 3) Lze, ale pak Ti zcela určitě vzniká provozovna v Itálii a máš stejné povinnosti jako místní podnikatelé.
Osobně se mi takový model zdá dost na hraně a rozhodně bych tuto problematiku doporučoval konzultovat s italským právníkem nebo daňovým poradcem.
20. 11. 2012 08:18:17
https://webtrh.cz/diskuse/sklad-zbozi-v-eu/#reply833315
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit