Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jaky ESHOP + CMS + Forum? (+ Prestashop)

darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
3. 11. 2012 14:59:53
Zdravim,
nyni provozuju maly komunitni webik s eshopem, blogem a chystam se na diskuzni forum.
Bezi to ted na Joomla 1.5 a VM 1.x + Kunena a neni problem. Zatim.
Mam tam spoustu svych uprav, udelanou sablonu na miru, spousty hodin prace... ALE, podpora joomly 1.x konci a s nim i VM. Ono to ted sice chodi, ale JOOMLA je moloch plny chyb, uprav a aktualizaci a rad bych se ji do budoucna vyhnul, protoze uz ted mi na to denne utoci spamboty.
Novy VM je podle mne prilis mlady na seriozni nasazeni, znamena to stale aktualizovat a to nechci...Ptam se proto, jak byste to resili? Zatim necham stary web, ale behem zimy, mozna jara 2013 se chystam na zmenu.
Uvazuju o Prestashopu + placena sablona + Wordpress na blog a nejake forum. Cele to splacat dohromady asi pujde, ale nepujdu z blata do louze?
OTAZKA II :
Chystam se spustit eshop s urcitym druhem stylovych doplnku. Cili by to melo hezky vypadat a soucasne byt fresh. Ma smysl pokouset se to stavet na necem jinem nez Prestashopu + placene sablone? Mate tip na nejake levnejsi a hezke sablony? Vetsina stoji pres 140USD.
P.S. pronajem eshopu a podobne sluzby nechci... preferuji hostovane reseni u sebe.
Diky za rady,
Petr
EDIT:
koukal jsem na sablony pro prestu 1.5 a moc jich neni... takze asi se mi vyplati pockat, az bude nejaky ten patek venku a bude pro ni vice sablon a zkusenosti. Asi nema smysl jit do starsi Presty.
3. 11. 2012 14:59:53
https://webtrh.cz/diskuse/jaky-eshop-cms-forum-prestashop/#reply827585
ghostik
verified
rating uzivatele
(21 hodnocení)
4. 11. 2012 16:41:10
vyhody joomla + ...
- jednotne prihlasovani, jednotny system, jednotne api, ...
- kdyz se upravy nedelaji primo, ale napriklad pomoci override atd, tak to neni tak bolestne
nevyhody joomla + ...
- clovek s tim musi umet
- aktualizace (diky za ne, neaktualizovany projekt neznamena, ze je dobry, ale ze se o nej nikdo nestara)
- kdyz utoci spamboty, tak to neni takovy problem odstrihnout
presta + wordpress + forum
- nejednotne prihlasovani => nutnost napsat nejake mosty mezi aplikacemi, protoze jako zakaznikovi by se mi urcite nelibilo, ze si kvuli jednomu webu musim pamatovat ruzne tri pristupy
- presta, wordpress, forum se aktualizuje uplne stejne, jako jine systemy s tim rozdilem, ze bude treba hlidat, zda se neudelaly nejake zmeny, ktere by propojeni techto tri systemu mohlo porusit
4. 11. 2012 16:41:10
https://webtrh.cz/diskuse/jaky-eshop-cms-forum-prestashop/#reply827584
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 11. 2012 16:46:00
Diky za nazor.
Popravde uz zacinam Prestu zavrhovat, protoze je fakt, ze nad VM, i kdyz starsim jsem stravil 3 roky a prece jen kdyz potrebuju neco udelat, uz aspon tusim, kde hledat a jak. Navic, budou podobna rozsireni, apod. neni treba si zvykat na uplne nove veci a co jsem videl, Presta zase neni o tolik lepsi, nez VM aby to trapeni s ni stalo za to.
Spis mne stve, ze VM uvolnili kdyz jeste obsahoval tuny chyb. To je spatne, predlozit lidem k ostremu nasazeni system, na ktery vyslo nekolik aktualizaci, ktere zasadnim zpusobem znemoznily treba i pouziti jiz koupenych sablon apod. Tomu bych se rad vyhnul.
Proto pokud nekdo pouzvate VM2 a mate zkusenosti s ostrym provozem, pridejte nazor.
P.S. co rikate na zpusob ochrany proti spam botum - zablokovat v HTaccess pristup z destinaci mimo CR? Clovek prijde o zakazniky, kteri pouzivaji nestandartni IP, ale je jich tolik?
Diky,
petr
4. 11. 2012 16:46:00
https://webtrh.cz/diskuse/jaky-eshop-cms-forum-prestashop/#reply827583
Napsal darksir;866094
... ze VM uvolnili kdyz jeste obsahoval tuny chyb
To není ani tak chyba Soerena a jeho týmu, to je spíše chyba komunity. Totéž se stalo s Joomlou 1.5.0, kdy komunita tvrdě tlačila na vývojáře, ať vydají aspoň něco a troufám si říct, že ti samí lidé pak plnili fóra stížnostmi na nefunkčnost. A VM znám dost dobře a nevšiml jsem si, že by něco znemožňovalo použít koupené šablony. I když nevidím důvod je kupovat.
VM 2 překládám opět já, je velmi dobrý, je tam spousta věcí jinak a je to mnohem rozsáhlejší než VM 1.1, takže tě čeká učení. Poslední verze 2.0.14 už neobsahuje nové věci, jenom opravy chyb a tedy se brzo dají očekávat bezpečnostní aktualizace -> je to zralé k nasazení.
Spamboti: jedině Captcha a ne, neútočí na Joomlu že by obsahovala chyby, útočí totiž na vše.
16. 11. 2012 13:58:35
https://webtrh.cz/diskuse/jaky-eshop-cms-forum-prestashop/#reply827582
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit