Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Každé portfolio je zastaralé přesně v den spuštění – lefiath.cz

Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
23. 10. 2012 13:41:48
A nejinak je tomu i u mě. Zajímají mě vaše dojmy, připomínky, a ze všeho nejvíc konstruktivní kritika - pokud nevíte jak na to, neřešte to a napište mi prostě co si myslíte, ale pokud ano, potěší mě nápady jak vylepšit maličkosti nebo i vážnější problémy, kterých jsem si nevšiml, případně nápady co přidat. Výrazněji už ho měnit nebudu, ne teď, ale do budoucna se i větší připomínky hodí.
http://lefiath.cz/
Plánuji i responzivní design, momentálně v menších rozlišeních zlobí pozadí stránek.
Jediné u čeho bych vyvaroval velké kritiky je kód - ne protože je tak dobrý, ale protože je hrozný. Bohužel to není moc v mých silách, jelikož si spoustu věcí drupal prasí sám. A je fakt, že ke starším prohlížečům kód přívětivý také není.
23. 10. 2012 13:41:48
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823021
Líbí se mi reference i jejich popis. Je vidět že jsi tomu věnoval svůj drahocený čas :) Už ti tam chybí jen reference od klientů.
23. 10. 2012 13:49:30
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823020
wader
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
23. 10. 2012 13:54:26
Čistá, pěkná práce. Vzpomínám si i na původní verzi a ta mě jako zákazníka onehdá odradila tím, že se mi moc nelíbila. Tohle má přesně obrácený efekt, takže gratulace.
23. 10. 2012 13:54:26
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823019
astrolog
verified
rating uzivatele
(109 hodnocení)
23. 10. 2012 13:59:03
Mě se to fakt líbí, ale jako potencionálnímu klientovi mi tam chybí informace, že jsi grafik a webdesignér tzv. na první pohled. Kouká tam na mě Tvoje jméno a slogan, a teprve pak musím hledat, co jsi zač (kdybych tě neznal :D ) Jo a ten slogan zní krapet samochválově :) Jinak fakt pěkný....
A na závěr jeden detail - když hledám dodavatele a čtu si reference, tak ocením, pokud můžu na daný web hned kliknout a vidět ho živě...Čas jsou peníze a navíc je spousta grafiků, co si malují jen tak do šuplíku. = tohle beru zpět, přehlédl jsem to ( že by to chtělo lepší umístění /nebo u mě lepší oči :) )
23. 10. 2012 13:59:03
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823018
Martin Kolčaba
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
23. 10. 2012 14:08:09
souhlasím s astrologem - není z toho na první pohled poznat, co vlastně nabízíš.
Mám z hlavní stránky webu dojem, jako bych web už někde viděl (tím neříkám, že viděl) - ničím mne vyloženě nenadchl, ale to asi není potřeba. Na druhou stranu je pěkný, dobře použitelný a to je hlavní.
Co se mi hodně líbí je popis ke každé referenci - i když by se na nich dalo ještě zapracovat, mne by sis tím jako zákazníka získal - dá se z toho vyčíst styl tvého myšlení, přístupu k práci.
Nebál bych se přidat tam tvou fotku + něco málo o tobě. Z pohledu zákazníka by mne třeba zaujalo i to, že provozuješ Tutoriarts.cz => že tě obor baví, že se mu pořádně věnuješ i ve "volném" čase.
23. 10. 2012 14:08:09
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823017
Jiri Bednar
verified
rating uzivatele
(60 hodnocení)
23. 10. 2012 14:20:31
Pěkné, ale chybí mi tam něco o tobě. Takhle to je pěkný web, s ceníkem ale nevím od koho :)
23. 10. 2012 14:20:31
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823016
Jiří Šubr
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
23. 10. 2012 14:21:12
Na první pohled mě nezaujalo logo, respektive ten mečík s tečkou krve? Chvíli jsem přemýšlel jak moc to souvisí s tvojí činností, na nic jsem nepřišel.
Design si myslím je úplně ok - obecně většina designerů nemá vůbec dobře zpracované svoje portfolio, což většinou požaduji za dost důležité.
U tebe to není tak hrozné, ale opět bych řekl, že tvoje reference jsou po grafické stránce kvalitnější než tvoje portfolio.
Trošku mi nesedí nahoře odkaz na Twitter - přeci jen, sociální sítě jsou v patičce.
Ke kódu, proč na téměř celé statické stránce (98%) je nutné použít tupý Drupal? Blog jsi mohl nahodit na WP, kde by byla implementace velmi jednoduchá a čistá.
23. 10. 2012 14:21:12
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823015
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
23. 10. 2012 14:48:19
Tak abych to shrnul, s jednou věcí si nevím rady a myslím že to je poněkud přehnané, a to že tvrdíte že není vidět o čem ten web je. Nechtěl jsem tam psát klasické "Jsem Petr Široký, jsem webdesignér a dělám e-shopy, atd." - možná je to chyba. Ale důvod proč jsem to neudělal jednodušší, proč jsem nepoužil přímý výpis referencí na hlavní straně s jednou stručnou větou, je že jsem k tomu chtěl přidat něco navíc. Počítám s tím že primární místo odkud budu sbírat návštěvníky je hlavní strana, a počítám s tím že investují trochu času aby si přečetli aspoň základní stručné shrnutí - chci vás donutit, abyste tomu minutu nebo dvě věnovali, dostatečně vás zaujmout. Možná je chyba v tom, že je to až moc rozstrkané.
Co se sekce o mě týče, nenapadlo mě že by o to byl takový zájem :) Popřemýšlím nad tím.
Napsal astrolog;860570
Jo a ten slogan zní krapet samochválově :)
Dokud je to jen krapet, tak je to přesně ten účinek co chci. Jak jsem psal, nechtěl jsem čistě informativní úvod, ale zase ne nějaké chvalozpěvy. Mám u prací výsledky a komu nestačí stručný popisek (asi většině :) ), toho rád přesvědčím v osobní domluvě, že vím co dělám. Raději jsem to napsal takhle, nemůžu zase poskytovat služby a tvrdit, že tak nějak něco umím, ne s cenami co mám.
Napsal astrolog;860570
pokud můžu na daný web hned kliknout a vidět ho živě...
Tady asi zvítězila umělecká forma nad použitelností, zapíšu si to a popřemýšlím nad tím, jak to udělat viditelnější, aniž bych musel stránku výrazněji předělávat.
Napsal Martin Kolčaba;860575
Co se mi hodně líbí je popis ke každé referenci - i když by se na nich dalo ještě zapracovat, mne by sis tím jako zákazníka získal - dá se z toho vyčíst styl tvého myšlení, přístupu k práci.
To je přesně to co chci - je docela těžké psát komentář, který shrnuje přístup k práci a neslouží jen jako prezentace toho, jak jsem dokonalý, ale zase by to mělo být trochu zajímavé a ne čistě suchý výčet toho co se dělalo. Takže je to výzva, ale věřím že se mi to vyplatí - budu na tom dál pracovat.
@Jiří Šubr: Na twitteru působím nejvíc, s facebookem jsem teprve začal a na google plus bohužel moc lidí není. Web jsi neodhadl správně, blog by byl bez komentářů zrovna to nejjednodušší, opravdu nemám na to abych dával dohromady reference přes statické stránky. Každou úpravu měnit na x-stránkách, nejsem programátor, takže si musím vystačit takhle. Dokud web běží rychle, nemusí běžného návštěvníka zajímat na čem jede.
23. 10. 2012 14:48:19
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823014
Robert
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
23. 10. 2012 15:03:24
V bloku Moje projekty máš špatný odkaz na blog. Také by bylo dobré si ošetřit lefiath.cz/... a lefiath.cz/cs/...
Jinak pěkný kus práce.
23. 10. 2012 15:03:24
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823013
Martin Kolčaba
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
23. 10. 2012 15:14:15
Petr:
Počítám s tím že primární místo odkud budu sbírat návštěvníky je hlavní strana, a počítám s tím že investují trochu času aby si přečetli aspoň základní stručné shrnutí - chci vás donutit, abyste tomu minutu nebo dvě věnovali, dostatečně vás zaujmout.
Jenže aby mne to zaujalo, musím přeci vědět, kde jsem. Takhle to čtu ne proto, že mne to zaujalo, ale proto, že se snažím najít, kam jsem se to vůbec dostal - to bych ale měl vidět na první pohled.
Nikdo neříká, abys tam psal "Jsem Petr Široký, jsem webdesignér a dělám e-shopy, atd.". Stačilo by třeba do hlavičky zakomponovat informaci, které se návštěvník chytne. Viditelné sdělení "Petr Široký - webdesignér" mi bohatě postačí k určení, toho, co že to u tebe najdu.
23. 10. 2012 15:14:15
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823012
astrolog
verified
rating uzivatele
(109 hodnocení)
23. 10. 2012 15:17:05
Napsal Petr Široký;860598
Tak abych to shrnul, s jednou věcí si nevím rady a myslím že to je poněkud přehnané, a to že tvrdíte že není vidět o čem ten web je. Nechtěl jsem tam psát klasické "Jsem Petr Široký, jsem webdesignér a dělám e-shopy, atd." - možná je to chyba. Ale důvod proč jsem to neudělal jednodušší, proč jsem nepoužil přímý výpis referencí na hlavní straně s jednou stručnou větou, je že jsem k tomu chtěl přidat něco navíc. Počítám s tím že primární místo odkud budu sbírat návštěvníky je hlavní strana, a počítám s tím že investují trochu času aby si přečetli aspoň základní stručné shrnutí - chci vás donutit, abyste tomu minutu nebo dvě věnovali, dostatečně vás zaujmout. Možná je chyba v tom, že je to až moc rozstrkané..
Zadával jsem už dost zakázek a funguje to asi takhle - aspoň u mě. Primárně mě zajímají reference a teprve pokud mě zaujmou, tak mám možná chuť číst nějaký texcty. To možná znamená, že si je přečtu opravdu až u někoho, o kom velmi uvažuji. Takže z mého pohledu je tahle úvaha lichá a když už se dostanu na Tvůj web, tak fakt nemám primárně čas a ani chuť číst nějaké povídání. Proto si myslím, že je důležité, aby tam bylo hned vidět, čím se zabýváš a pak hurá na reference. To ostatní jsou spíše přání majitele webu, než že bych to, jako zadavatel, sám dělal. Ale je to samozřejmě Tvůj web a třeba to ostatní klienti praktikují jinak :)
23. 10. 2012 15:17:05
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823011
crtz
verified
rating uzivatele
(30 hodnocení)
23. 10. 2012 15:17:57
Take by me zajimalo co znamena ta katana :).
23. 10. 2012 15:17:57
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823010
Jiří Šubr
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
23. 10. 2012 15:23:20
Petr Široký: To sice ano, ale prostě mi tam nesedí mít tam odkaz na Twitter 2x a ještě k tomu takhle nahoře.
Ale odhadl jsem to správně, dneska musí každý editovat i web o 10ti stránkách už online, protože je pro ně strašně složité upravit statickou stránku a renahrát to přes FTP, což je otázka pár sekund. Mě třeba zajímá jak je nakódováno portfolio člověka, který nabízí kódování jako službu, což je tvůj případ. Navíc pokud si rozdělíš stránku na části (header, content a footer), měníš již akorát obsah. Portfolio nebudeš měnit 10x denně a v tvým případě by to opravdu mohlo být static, těch stránek je tam pár.
23. 10. 2012 15:23:20
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823009
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
23. 10. 2012 15:46:29
Napsal astrolog;860606
Ale je to samozřejmě Tvůj web a třeba to ostatní klienti praktikují jinak :)
Nechci plýtvat časem návštěvníků webu - s ohledem na to co napsal Martin Kolčaba se nad tím ještě zamyslím. Ale rozdíl mezi několika větami a povídáním je značný a proto jsem se rozhodl to riskovat. Uvidím, rozhodně je to jedna z věcí s prioritou.
Napsal RSKR;860603
V bloku Moje projekty máš špatný odkaz na blog. Také by bylo dobré si ošetřit lefiath.cz/... a lefiath.cz/cs/...
Díky, budu muset trochu čarovat s htaccess, snad se podaří.
23. 10. 2012 15:46:29
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823008
matusy
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
24. 10. 2012 10:11:23
Ahoj.
Je to celé pekné, ale nerozumiem úvodnej stránke. Ako dizajnér, by som praskol hneď na úvod výber referencií a niekde na bok čo robíš, aké máš skúsenosti, čo o tebe povedali atď.... Zväčša už miniatúra na hompage vie človeka zaujať a hneď si pozrie niekoľko referencií, podľa ktorých sa následne rozhoduje. Resp. ako dizajnér chcem hneď ohúriť svojou prácou, nie slovami.
Nepáči sa mi menu v referenciách. Ten štýl ma proste dráždi, ale to je len vec štýlu, takže ..... :)
Navyše ten dizajn vyzerá pomerne šablonovito. Využil by som homepage na predstavenie referencií a tvojej kreativity.
+ Grafika
- Použitelnosť
24. 10. 2012 10:11:23
https://webtrh.cz/diskuse/kazde-portfolio-je-zastarale-presne-v-den-spusteni-lefiath-cz/#reply823007
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit