Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

FlexiBee – zkušenosti s tímto ekonomickým systémem

Ahoj,
rozhoduji se koupit ekonomický systém a protože využívám OpenSource, tak Pohodu použít nemohu. Rozhodl jsem se tedy pro FlexiBee a po instalaci dema se mi to zdá docela dobře použitelné pro praxi.
Kdo to používá a jaké s tím máte zkušenosti?
23. 10. 2012 08:41:44
https://webtrh.cz/diskuse/flexibee-zkusenosti-s-timto-ekonomickym-systemem/#reply822894
Jiří
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
23. 10. 2012 09:42:04
Program jako takový ujde, ale podpora je děs, Flexibee navíc není vůbec dobře přizpůsobeno pro maloobchod - internetový prodej, který by se navázal na eshop a fungoval jako kompletní řídící systém, což jsem původně zamýšlel a teď s tím bojuju.
Pořizoval jsem ho také kvůli tomu, že mi všechno běží na GNU/Linux, ale teď už si říkám, jestli to byl vůbec dobrý nápad.
Podpora menší problémy řeší poměrně rychle (ale to byly všechno problémy, které byly zavlečené updatem), u ostatních větších požadavků to tak slavné není. Problém je například u synchronizace skladu s eshopem - nefunguje korektně synchronizace pouze změněných položek - resp. pokud se změní skladový počet, není to brána jako změna položky. Musí se tak neustále provádět kompletní import ale má několik set MB a trvá už cca 2 hodiny (podle počtu položek). Že bude tohle opraveno / změněno jsem měl slíbeno už před rokem, doteď nic.
V kartách zboží není pole pro varianty / atributy. Pro eshop celkem problém, jedno toho už prý také mělo být hotovo, zatím nic.
Další z větších problémů byl Flexibee Sync, který používám pro synchronizaci dat a připlácel jsem, abych ho vůbec mohl používat. Otevíral jsem tiket, že víceméně nefunguje hlášení chyb, když něco selže, objeví se jen obecná hláška chyba (pokud vůbec) a při vývoji a ladění se neskutečně špatně dohledává, kde je chyba. Na tiket cca půl roku nebyla žádná odezva, pak akorát přišel email, že byl uzavřen jako vyřešený. Vyřešeno nebylo nic, ale Flexibee Sync zmizel z nabídky a není již vůbec prodáván / podporován.
Kvůli počtu chyb, které se v nových verzích objevovaly, jsem míval pocit, že jsem snad sám, kdo ten program používá. Momentálně se rozhoduji jestli má vůbec cenu zůstávat u něj dál nebo začít pracovat na migraci jinam. Jako účetní systém dobré, k tomu nemám výhrad, ale jako systém pro správu eshopů z jednoho místa, jak ho využívám, spíše ne.
23. 10. 2012 09:42:04
https://webtrh.cz/diskuse/flexibee-zkusenosti-s-timto-ekonomickym-systemem/#reply822893
Dušan Kahánek
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
23. 10. 2012 09:49:42
Využívám jej nějakou dobu a musím říci, že mě vyhovuje. Nevím, jak je to s řízením eshopu, protože eshop nemám. Používám jej prostě pro vedení účetnictví a nemám sebemenší problém. Některé věci mně přijdou dokonce lepší a srozumitelnější než-li u Pohody. Za mně palec nahoru.
23. 10. 2012 09:49:42
https://webtrh.cz/diskuse/flexibee-zkusenosti-s-timto-ekonomickym-systemem/#reply822892
Nechci to napojovat na eshop ale měl jsem v plánu pro to napsat eshopovou aplikaci, protože se mí líbí RES API. Momentálně to chci využívat jen jako účetní systém s napojením na banku, rozesílat faktury klientům, upomínkovat je, chci tam mít kontakty na klienty. Prakticky chci využít jen fakturaci, daňovou evidenci a kontakty. Ostatní jako je sklad, ceník atd. - je mi k ničemu.
23. 10. 2012 10:19:10
https://webtrh.cz/diskuse/flexibee-zkusenosti-s-timto-ekonomickym-systemem/#reply822891
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit