Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pomoc s vyplněním Přihlášení pohledávky

cross
verified
rating uzivatele
8. 9. 2012 10:46:28
Dobrý den.
Letos se měl uskutečnit hudební festival Prague City Festival, který byl 2 týdny před zahájením zrušen z nedostatku finančních prostředků. Peníze za vstupné nevracel ani pořadatel (stále tvrdil, že na sebe podá insolvenci a tam se budou moci lidi přihlásit) a ani TicketPortal, od kterého se lístky kupovaly.
Nyní, zhruba po 2 a půl měsících, pořadatel opravdu podal návrh na insolvenční řízení. Viz. https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=0c2345f7-a52c-4fea-80d5-aca14d499331 - kde jsou i doplňující přílohy. Lidé mají vyplnit formulář uvedený zde: https://isir.justice.cz/isir/common/stat.do?kodStranky=FORMULAR - ale máme s tím problém, že ani dle návodu se to vyplnit nedaří, je to na nás moc složité.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda by zde byl někdo ochotný vyplnit vzor, který by si ostatní poškození mohli stáhnout a např. jen doplnit své osobní údaje.
Ještě bych se pak chtěl zeptat na tento vyňatek z jedné z uvedených příloh:
S ohledem na rozsah závazků dlužníka není možné předložit k prokázání výše uvedených tvrzení veškeré listinné důkazy svědčící o vzniku všech pohledávek v plné výši. Především je třeba poukázat na to, že většina potencionálních věřitelů z titulu nároku na vrácení vstupného na akci PCF 2012 nemůže být dlužníkem v daném okamžiku ztotožněna, protože vstupenky nebyly vystavovány na jméno a identifikace kupujícího je možná jen u těch majitelů vstupenek, kteří se registrovali pro koupi přes elektronické prodejní portály. Bude tedy na nich, zda své pohledávky v rámci insolvenčního řízení přihlásí a tak se dodatečně identifikují prokázáním vlastnictví vstupenky. K prokázání exitence úpadku však podle názoru dlužníka jeho skutková tvrzení a připojený listnný materiál plně postačují.
Znamená to tedy, že nárok na přihlášení se do insolvence mají pouze ti, kteří se např. zaregistrovali na webu (uvedli své osobní údaje) a pak si skrz něj zakoupili vstupenku? Nebo to ta poslední věta celé vyvrací a přihlásit se mohou všichni majitelé vstupenek?
Děkuji.
8. 9. 2012 10:46:28
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vyplnenim-prihlaseni-pohledavky/#reply806023
kuchen
verified
rating uzivatele
9. 9. 2012 13:36:47
Začnu od konce. Vámi citovaná část z návrhu na zahájení insolvenčního řízení v žádném případě neznamená, že se nemůžete přihlásit. Dlužník (zde PUNX NOT DEAD s.r.o.) má povinnost v rámci návrhu uvést seznam svých závazků. Dost jich je vyjmenovaných přímo v návrhu, avšak vzhledem k pluralitě věřitelů z titulu nákupu vstupenek (mj. Vy) není možné uvést všechny, nehledě na to, že dlužník tento seznam asi ani nemá, protože vstupekny prodával přes svého smluvního partnera Ticketportal. Je tedy na Vás se do řízení přihlásit.
Přihlášku je nejlepší podat co nejdříve, a to, jak jste správně započal, na daném formuláři. Přihláška se podává příslušnému soudu, a to dvojmo a včetně důkazních materiálů, o něž svůj nárok opíráte. Bude se tedy ideálně jednat o kopie daných vstupenek a nějakého dokladu o zaplacení, či jiné vhodné listiny.
Co se týče pomoci s vyplněním, můžete se na mne obrátit prostřednictvím soukromé zprávy. Věřím, že jsem Vás trochu uklidnil a objasnil některé otázky, které jste ve věci měl.
9. 9. 2012 13:36:47
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vyplnenim-prihlaseni-pohledavky/#reply806022
cross
verified
rating uzivatele
14. 9. 2012 12:02:20
Chci se jen zeptat - "Splatnost pohledávky od" - má se tam uvést datum nákupu vstupenky, datum oznámení o zrušení festivalu, datum plánovaného uskutečnění festivalu nebo je to jedno a uvést prostě nějaký datum z minulosti? Děkuji.
14. 9. 2012 12:02:20
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vyplnenim-prihlaseni-pohledavky/#reply806021
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit