Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

3 dotazy: Sys. vlastnosti + vzorník barev + zabalené menu

-Max-
verified
rating uzivatele
26. 6. 2012 17:20:25
Ahoj,
s Magentem začínám a zatím se neorientuju, mohl by mi někdo poradit?
1/Lze nějak přenastavit systémové vlastnosti produktu? Kupříkladu váha je mi u košile vcelku k ničemu, ale pořád mi jí to tam cpe, jelikož se nedá vymazat, neboť je tato vlastnost systémová (+ daň, dárky, atp.). Pro mne to jsou naprosté zbytečnosti, které tam nechci. Našel jsem, že je lze "zneaktivnit" přes phpmyadmin v databázi, ale přijde mi to jako poměrně dost násilnej krok, neznáte nějaký elegantnější řešení?
2/U vlastností produktu chci mít barvu, ale potřebuju, aby tato barva byla napsána textově (třeba "lila") a za tím, aby byl obrázek té barvy pro představivost, protože třeba chlapi většinou znají tak 6 barev a pod zbytkem názvů si nic nepředstaví. Je na to nějakej modul, nebo jak by se tohle dalo řešit?
3/V menu mám kategorie výrobků, lze někde nastavit, aby podkategorie menu byly defaultně zabalené, aby nebyl rovnou vidět celý "strom"? Je to trošičku nepřehledný.
Díky moc.
26. 6. 2012 17:20:25
https://webtrh.cz/diskuse/3-dotazy-sys-vlastnosti-vzornik-barev-zabalene-menu/#reply779136
Ahoj,
1) Nic nebrání tomu nakonfigurovat hmotnost a další atributy dle potřeby. Tj. třeba i jako nepovinné a relevantní jen pro určitá Store View apod. Rozhodně ne přes PHPMyAdmin, ale klasicky v administraci Magento.
2) Existuje spousta modulů, dva relativně schopné jsou zdarma. Záleží ovšem na potřebách, třeba pro konfigurovatelné produkty s použitím Simple Configurable Prices jsou tyto volně dostupné moduly nepoužitelné. Pak je x placených a vymazlených, s těmi nemám zkušenost.
3) Samozřejmě lze, jde o to zda jste zběhlý v CSS/JS/HTML atd. Nastylovat a nakonfigurovat si v rámci menu můžete ledacos, aniž byste měnil logiku generování menu v PHP. Druhou cestou je pak použití nějakého z volně dostupných modulů na menu - i takové pro rozbalování se dají najít.
3. 7. 2012 23:06:30
https://webtrh.cz/diskuse/3-dotazy-sys-vlastnosti-vzornik-barev-zabalene-menu/#reply779135
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit