Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pomoc s vypovezenim smlouvy. Je to mozne??

nyccoss
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
21. 6. 2012 16:24:12
Zdravim webtrzniky. Mam takovy mensi problem. Pred 3 tydny jsem uzavrel pseudosmlouvu o budouci spolupraci (viz priloha) s jednou firmou. Domluvili jsme se co bude prace obnaset, kdy bychom zacali atp. Ovsem jsme se nebavili o penezich. K datu, ktery je uvedeno ve smlouve (15.6.) jsme se sesli na schuzce, kde jsme to jeste jednou probrali a domluvili si postup. A doslo na lamani chleba, kdy mi nabidli nejake penize. Pak probehlo jeste nekolik vymen emailove korespondence na tema mzda, pokuty, terminy. Nic mene, nedosli jsme k zadnemu kompromisu, ktery by vyhovoval obema stranam.
Kdyz jsem dnes napsal te firme, ze vzhledem k tomu, ze nejsme schopni se domluvit na podminkach ktere by vyhovovali obema stranam rekl, ze na me mesic cekali a ze jsem jim zpusobil skodu tim, ze ted nechci spolupracovat a ze to mame podlozene touto smlouvou.
Chci vas pozadat o radu, jak udelat vypoved teto smlouvy, aby si nemohli nic narokovat. Neni to totiz z ceho odvodit. Nic jsem podle me v souladu s touto smlouvou neporusil, nic jsem nedostal, nic jsem nedodal. Zadne zavazky ve smouve definovany nebyly, ani zadna mzda. Pletu se, nebo ne?
Prosim tedy o radu, jak napsat vypoved teto smlouvy. Ja jsem na smluve v roli smluvni strany 2.
Diky predem za pomoc.
57375738
21. 6. 2012 16:24:12
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777504
podepsat smlouvu s nevyplnenymi policky je celkem risk... take bych rekl, ze smlouva v tomto pripade bez financni odmeny je neplatna + neni mozne vycislit skodu druhe strany pokud od smlouvy odstoupite...
nicmene bych napsal odstoupeni od smlouvy te a te, ze dne toho a toho, z duvodu nemozne domluvy na financni odmene, podepsal a poslal na jejich adresu doporucene, pro klid v dusi :)
21. 6. 2012 16:36:18
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777503
Já nejsem právník, ale pokud jsi podepsal něco podobného, pak bys měl vrátit občanský průkaz :)
Napiš jim (nejlépe doporučeně), že s ohledem na porušení článku IV. odst. 2 ze strany "Smluvní strany 1" odstupuješ od uzavřené smlouvy, protože nedošlo k oboustranně akceptovatelné dohodě. Tečka. Nic víc. Tím přehraješ míč na jejich stranu.
21. 6. 2012 16:38:31
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777502
Jiri Knop
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
21. 6. 2012 16:39:10
Dobrý den,
ta smlouva je neplatná od samého počátku, protože neobsahuje řadu náležitostí, například jasně stanovený předmět smlouvy atd. Ta nevyplněná políčka tam skutečně máte? A v té smlouvě je rovnou dle čl. IV. bodu 1. možnost vyplnit výpověď? Kdo tu smlouvu vytvořil? Aha, již jsem to našel, je zkopírovaná z podnikatele. Všiml jste si, že tam není odkaz na ustanovení OZ? Protože se jedná o inominátní smlouvu zákonem neurčenou a tedy jaké mohou být zákonné důvody?
Klidně ji vypovězte pro nejasnost, zřejmou nevýhodnost a absenci obsahu smluvního ujednání či předmětu smlouvy.
Mgr.J.Knop
21. 6. 2012 16:39:10
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777501
Jiří Knop poradil správně.
21. 6. 2012 16:40:05
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777500
nyccoss
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
21. 6. 2012 16:48:59
Ano, nevyplnena policka tam skutecne jsou. Zapomel jsem je nechat proskrtat:(
21. 6. 2012 16:48:59
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777499
ora
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
21. 6. 2012 17:18:30
Mám rovněž pochybnosti o platnosti takové neurčité smlouvy. Každopádně vznik škody je nutné poměrně precizně prokázat u soudu a podle toho jste psal a jak smlouva vypadá by to šlo poměrně obtížně. Hlavu bych si tím nelámal.
21. 6. 2012 17:18:30
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777498
Dominique
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
21. 6. 2012 19:19:25
Predmet smlouvy tam je, jestli je jasne srozumitelny nebo ne, to pro proskrtani nikdo nemuze rict. Je take mozne, ze to vyplynulo z nejake vzajemne komunikace, kterou je k tomu mozno dolozit.
Ja bych ji nevypovidal. Pokud jste se nedomluvili na cene za dilo, ale pouze na fakturaci mesicne, muzete fakturovat neco, co z predmetu vytvorite dle Vaseho bezneho ceniku. Urcite bych neco narychlo spichnul a vyfakturoval bych to za obdobi od uzavreni do doby a na tom si trval.
Jenom bod IV. odst. 1) primo tuto smlouvu vypovida, nelze tedy fakturovat do budoucna.
Pokud jsou zde nejake nesrovnalosti v teckovanych podminkach a nesedi na obou smlouvach, jsou neplatne, to ale neznamena, ze je neplatna cela smlouva.
Ono vyplnit predem vyteckovanou smlouvu s tim, ze s pozdeji doplni neni jen Vas problem, ale problem i druhe strany.
21. 6. 2012 19:19:25
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777497
nyccoss
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
21. 6. 2012 20:30:59
V teckovanych mistech nebylo v dobe podpisu nic. Co se tyka smlouvy, je to smlouva o BUDOUCI spolupraci. Tudiz tato smlouva musi byt uzavrena vytvorenim Smlouvy o spolupraci. Pripadne jine smlouvy, ve ktere bude jasne definovany terminy, ceny, atd. To je prave vec, na ktere jsme se nedohodli. Presne jak pise Bluemoon, dle sveho ceniku jsem mu urcil cenu ktera odpovida full time praci. S tou nesouhlasil. Ja zase nesouhlasil s podminkami, ktere nabidnula ta firma. A proto mam zajem tuto smlouvu o budouci spolupraci uzavrit vypovedi a nikoli jakoukoli jinou smlouvou.
Pokud by ta firma dopsala do teckovanych policek nejake info (coz nesmi po podpisu smlouvy), tato cast smlouvy je neplatna. To znamena, ze stale nejsou zadne zavazky ani ohodnoceni urceno.
Vzhledem k tomu, ze jsme se nedohodli na zadnem kompromisu, je treba smlouvu vypovedet. Jenze druha strana se k tomu stavi stylem "Vy jste nas poskodili. My na Vas mesic cekali"... A to potrebuji prave vypovedi eliminovat;-)
21. 6. 2012 20:30:59
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777496
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
21. 6. 2012 23:58:01
smlouva nese znaky smlouvy o smlouvě budoucí, kombinované se smlouvou o dílo. řekl bych, že původním záměrem byla rámcová smlouva, kterou zákon nezná a je nutné ji přesně vymezit dle obchodního zákoníku. je to vážně paskvil, ze kterého však nevyplývá žádný postih. jinými slovy pokud jsi neposkytl žádné plnění a neočekáváš žádné protiplnění, tak bych paskvilsmlouvu vypověděl a dál bych to neřešil. pokud se náhodou budou ohánět prostoji, které jsi jim způsobil, tak je požádej ať ti ukáží přesně místo, kde jsou tyto sankce uvedeny. i když jsi tam nechal prázdná políčka, můžeš prokázat, že jsou prázdná ze své kopie. každopádně u případného sporu půjde znění smlouvy k tíži tvůrce, což jsou patrně oni.
21. 6. 2012 23:58:01
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777495
Nejsem právník, ale taková smlouva je podle mě v podstatě neplatná, protože nevymezuje předmět smlouvy dostatečně jednoznačně. I kdyby platná byla, tak nezavádí žádné sankce za její nesplnění. To, žes jim způsobil škodu je blbost, a pokud jsou přesvědčení o opaku, ať to dokáží - důkazní břemeno bude na jejich straně. Jestliže tou škodou je jen "ztráta času", tak lze snadno argumentovat tím, že oni tobě způsobili škodu taky a můžeš ji nárokovat na základě té jisté pseudosmlouvy. Navíc není vůbec zřejmé, kdo způsobil neplnění té smlouvy. Jestliže to vzniklo tak, že jste se nebyli schopni domluvit, tak to neznamená, že za to můžeš ty!
Sice nevidíme celé znění smlouvy, ale je v ní určitě tolik blbostí, že půjde namítat její neplatnost na základě zavření očí a zapíchnutí prstu kamkoliv do ní. Tak například je tam určeno, kdy s nimi tu spolupráci navážeš? Co přesně se myslí slovem "spolupráce"? Vždyť ty jim přece rád uděláš to logo ;-). Jsou tam nějaké termíny? Ne? Tak řekni že s tím počítáš na rok 2149 a že se jim ozveš ;-).
Každopádně jestliže se k tobě chovají slušně, tak jim jí slušně vypověz. Jestliže jsou arogantní nebo dokonce vyhrožují, tak se jim vysměj a řekni jim, ať to dají k soudu, práskni jim dveřma a už jim neber telefony. A zapamatuj si, že nevyplněné smlouvy se nepodepisují a že je blbost podepisovat smlouvu o budoucí smlouvě, když není jasně určen předmět a podmínky té budoucí smlouvy - ostatně nevidím důvod vůbec něco takového podepisovat. Když už tak můžeš sepsat rovnou smlouvu o dílo a stanovit v ní, že plnění začíná za X měsíců?!? A rychle se nauč, že žádná příležitost nestojí za podepisování nevýhodných smluv a že smlouvy se podepisují v klidu a po rozmyslu.
Držím palce, pevné nervy a nenech se rozhodit. Pokud jsi nám neopomněl zmínit nějakou zásadní skutečnost, tak si podle mě nemají na tobě co vzít a kdyby to hnali k soudu, tak budeš mít akorát zajímavou zkušenost a oni si zaplatí náklady. Jestli chceš mít ale jistotu a né jen názor lidí z webtrhu, zajdi si za právníkem a konzultuj to s ním. Podle mě s tím bude hotový raz dva a drahé to nebude.
22. 6. 2012 13:21:44
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777494
Adam Š.
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
22. 6. 2012 15:48:06
ad "doporučeně" - výpovědi doporučuji "doporučeně s dodejkou"
22. 6. 2012 15:48:06
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777493
nyccoss
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
23. 6. 2012 15:59:11
Diky vsem za info. Vyuzil jsem slouzeb Jiriho Knopa, ktery mi za par korun napsal dle meho laickeho pohledu suprovou vypoved. Tu jsem poslal, samozrejme doporucene s dodejkou at mam nejaky doklad, ze to prevzali. Timto toto tema uzaviram. Jeste jednou diky.
23. 6. 2012 15:59:11
https://webtrh.cz/diskuse/pomoc-s-vypovezenim-smlouvy-je-to-mozne/#reply777492
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit