Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak získat "svého" právníka.

NextClick
verified
rating uzivatele
(15 hodnocení)
5. 4. 2012 14:54:22
Ahoj všem,
každou chvíli někde vidím, jak někdo použije formulaci "můj právník". Sice ho nepotřebuji, ale taky bych rád měl "mého" právníka. Kde se taková služba nejlépe sežene. Kolik se za ní běžně platí? Existuje mezi právními kancelářemi běžně nějaký paušál, který zavazuje právní kancelář k nějaké konzultaci či akci do nějakého času?.
Doporučili by jste mi takovou firmu? (spíš levnější a takovou co fakturuje po intervalech menších než 1 hodina ?) O DAS vím, takže tu prozatím vylučuji. DAS je sice řešení, ale raději bych něco jiného. (menší firmu)
Díky za info
5. 4. 2012 14:54:22
https://webtrh.cz/diskuse/jak-ziskat-sveho-pravnika/#reply751361
Mates
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
5. 4. 2012 15:00:28
V rámci shopu dělám reklamace.. A věř, každý v ČR má "svého právníka" :-)
Jinak nějaký paušál na konzultace dohodnout jde, ale cenu bude mít každý právník jinou, záleží to na jeho kvalitách a taky oboru, ve kterém se budeš pohybovat.
5. 4. 2012 15:00:28
https://webtrh.cz/diskuse/jak-ziskat-sveho-pravnika/#reply751360
Michal Haltuf
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
5. 4. 2012 15:17:17
Každý, kdo podniká nějakou dobu, nakonec narazí na potřebu mít nějakého "svého právníka"
Jak to funguje s cenami je docela dobře vysvětleno zde:
http://ismlouvy.cz/cenik.html
Jinak ceny advokátů jsou upraveny vyhláškou (http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=43) s tím, že ta dává smluvní volnost (můžete se ve většině případů domluvit na jiné ceně) Je ale třeba pamatovat, že soudní výlohy přiznané při vítězství u soudu se počítají právě dle vyhlášky.
Advokáta levnějšího než vyhláška asi nenajdete.
Mně osobně se líbí nabídka eadvokacie.cz (jsou pokrokoví a vyznají se v IT oboru a příbuzných věcech - licenční smlouvy, převody domén a eshopů atd.)
5. 4. 2012 15:17:17
https://webtrh.cz/diskuse/jak-ziskat-sveho-pravnika/#reply751359
krnac
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
5. 4. 2012 15:45:34
Ježíš hlavně ne DAS, o tom ani neuvažuj, z ničím ti nepomohou, plnou hubu kecu jak to nejde a jaké mají výluky, je to banda které tě jenom dere o peníze. Já jsem s nimi skončil po dvou letech, nebyly mi schopni ani poradit natož v něčem zastupovat, jsou tak akurát dobrý při řešení když si někde zvrtneš kotník, opravdu jsou o ničem. Jo, to v Německu je jiná garda, tam jsou od DASu celkem schopní, zde je to jenom banda………
5. 4. 2012 15:45:34
https://webtrh.cz/diskuse/jak-ziskat-sveho-pravnika/#reply751358
ora
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
5. 4. 2012 18:09:49
Ahoj, ono vybrat schopného právníka je dost složité , levný právník se může ve svém důsledku dost prodražit - např. Vám poradí, abyste šel do předem prohraného sporu - jemu totiž zaplatíte i když prohrajete. U právníků pracujících samostatně, je dost problém je zastihnout - jsou stále na jednání, u soudu atd. - někdy člověk potřebuje malou radu rychle. Právní kancelář s více navzájem zastupitelnými lidmi bude samozřejmě dražší. Já mám pozitivní zkušenost s lidmi z http://www.e-advokacie.cz/cz/ - jednat rozumí dobře internetovému businessu a jsou téměř vždy v normální pracovní dobu k dispozici online, nejsou úplně levní, ale zase není potřeba platit paušál a účtují v podstatě po minutách. Dá se jim zaplatit kartou atd. Případy co snesou odklad řeším se právníky - kamarády, když si na mě udělají čas.
DAS je pojišťovna - to je něco jiného - ta za vás smlouvy nenapíše.
Jinak probírat věci s právníkem se vyplatí - díky tomu jsem např. ušetřil 30 000 Kč při rekonstrukci, jindy jsem ušetřil 3000 Kč u notáře a tak. S právníkem je rovněž vhodné uzavřít smlouvu o poskytnutí právní pomoci - při přípravě smluv atd. V momentu kdy ve smlouvě bude chyba a Vám to způsobí škodu , tak jí můžete vymáhat po právníkovi - jsou na to ze zákona pojištěni. Osobně třeba nechápu lidi, co si kupují byt nebo dům a nenechají se při tom zastupovat vlastním právníkem - a mnohdy jde o jejich největší investici v životě - ušetří 30tis. Kč, ale pak můžou přijít o milióny.
Zdraví
O.
5. 4. 2012 18:09:49
https://webtrh.cz/diskuse/jak-ziskat-sveho-pravnika/#reply751357
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit