Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Reklama – komerční sdělení, pay per click

Dmitrij
verified
rating uzivatele
28. 3. 2012 09:32:08
Zdravím webtrhače,
chci se vás zeptat, jak je to například s komerčním sdělením, které lze naleznout např. na novinky.cz, jedná se o text umístěný v pravo s malým obrázkem - při kliknutí na ten odkaz získává provozovatel stránky např. 1,-Kč? Nebo se u této varianty reklamy nabízí méně popřípadě více za kliknutí? A poslední dotaz, lze takové komerční sdělení poslat (např. vzkazem, mailem - tím nemyslím spam, ale pokud by se jednalo o server, kde to lidi uvítají) cílenému uživateli a tím získat fin.ohodnocení za kliknutí daného uživatele, který tento vzkaz dostal? (např. na konci emailu by bylo připojeno stejné komerční sdělení, ale hlavní zpráva emailu by byla zcela o něčem jiném - ne o reklamě) toto je jen jeden ze způsobů - uvádím to, jen aby jste si uvědomily, že nemám na mysli maily, které denodenně dostáváme do svých schránek.
Pokud to nenabízí google ani seznam, jsou nějaké jiné marketingové firmy s kterými by se v tomto směru dalo spolupracovat? Opakuji, že by se nejednalo o zasílání spam emailů, i když je to tomu dost podobné a je to něco na ten způsob. Akorát u spam emailů lze získat fin.prostředky nejspíše jen prodáním emailových adres zatímco mně jde o to, získat fin.prostředky za kliknutí na ten odkaz, který uživatelům příjde např. ve vzkazu (mailu).
Předem děkuji za odpověď
S pozdravem
LukášM.
28. 3. 2012 09:32:08
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748226
Cube
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
28. 3. 2012 10:09:44
Komerční sdělení, které máš namysli se standardně prodává na CPT. Na seznamu se ceníkové ceny pohybují od 16 Kč po 40 Kč. (zdroj: platný ceník seznamu)
Ano i takové komerční sdělení lze poslat emailem. Ale už dopředu ti můžu říct, že bude mít daleko menší efekt než graficky kvalitně zpracovaný email.
Pokud jsem to dobře pochopil, chceš nastavit model PPC v rámci emailingové kampaně. Proč? Otázka spamu je zde velmi dobrá. I když to pošleš v rámci obecného emailu, pořád musíš mít souhlas od uživatelů.
28. 3. 2012 10:09:44
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748225
Dmitrij
verified
rating uzivatele
28. 3. 2012 10:27:22
Díky za odpověď,
spíš se na to dívám z pohledu poskytovatele "plochy/prostoru". Takže jestli správně chápu za 1000zobrazení tohoto krátkého komerčního sdělení s malým obrázkem lze získat cca 16-40,- Kč a potom se ještě něco vyplácí za kliknutí? Nebo pokud se to nastaví jako zobrazovací reklamu, počet kliknutí už nehraje roli?
No já jsem se vyjádřil zřejmě špatně, chtěl bych zjistit, zda-li se tyto komerční sdělení, které jsou vypláceny spíše podle kliknutí, lze poslat i cíleně nějakou formou vzkazu? Tím nemyslím z pohledu zda se jedná o spam či ne, ale z pohledu toho, jestli např. tyto sdělení musí být náhodně zobrazeny na tvém webu podle toho, jak to seznam nebo google posoudí a jaké sdělení ti tam pošle.
Předem se omlouvám se dost laické otázky
Musím opakovat svoji frázi - pokud zde je detailně popsané toto téma, prosím někoho ochotného poslat odkaz, jelikož jsem odpovědi přesně na mé otázky nenašel
LukášM.
28. 3. 2012 10:27:22
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748224
Cube
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
28. 3. 2012 10:34:03
Buď nastavíš model platby za klik nebo za zobrazení. Kombinace obou možností je pro inzerenty už příliš drahá.
Emailovou kampaň můžeš poslat v jakékoliv podobě, tedy i v podobě komerčního sdělení. Možná tě teď moc dobře nechápu. Chceš vzít komerční sdělení a zkopírovat je do emailu? Můžeš je poslat nezávisle. Souvislost mezi komerčním sdělením na webu a tím co pošleš v emailu nehledej.
A neomlouvej se. Kdo se nezeptá, nic se nedozví. :-)
28. 3. 2012 10:34:03
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748223
Dmitrij
verified
rating uzivatele
28. 3. 2012 10:42:07
Jasně, vše chápu až na jednu věc:-)
Stručně řečeno jak to chápu já a zřejmě to chápu špatně:-) já se zaregistruji na seznamu nebo googlu, jako poskytovatel plochy/prostoru a oni mi tam budou posílat buď bannery nebo ty komerční sdělení nebo intextovou reklamu, podle toho, který tip reklamy bych chtěl na svém webu poskytovat a také co si sám zvolím u nich v nastavení? Budu mít u nich v uživatelském rozhraní přehled o tom, kolik lidí si tu reklamu zobrazilo/kliknulo atd.. a také kolik mi bude vyplaceno za dosavadní kliknutí/zobrazení? Je to tak aspoň trochu správně?
A teď co mi trochu není jasné, zda-li oni budou mít zájem o to, abych to komerční sdělení nějakým způsobem posílal uživatelům? Jestli třeba nemají zájem jen o umístění na mém webu a ne abych s tím nějakým způsobem dále manipuloval?
Snad jsem se vyjádřil tentokrát tak, aby to někdo pochopil:-)
28. 3. 2012 10:42:07
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748222
Michal Haltuf
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
28. 3. 2012 11:00:37
Pozor - tohle mi přijde jako velké nepochopení.
To komerční sdělení na novinkách - pokud vím - NENÍ součástí skliku.
Vy si tu reklamu můžete koupit (za 16-40 Kč/1000 zobrazení).
Ale nemůžete ji prostřednictvím Seznamu prodat někomu jinému.
Tohle je jejich vlastní display plocha, kterou si prodávají přes obchodní zástupce, ne automatizovaným systémem, do něhož máte přístup vy (tzv. sklik)
Plocha, kterou můžete prodat pomocí seznamu je jen takový ten čtvereček mezi článkem a odkazem "Vaše názory".
Mají samozřejmě spoustu různých velikostí a taky umí zobrazovat i bannery, ale nikdy to nebude vypadat jako "Komerční sdělení" na novinkách.
28. 3. 2012 11:00:37
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748221
Dmitrij
verified
rating uzivatele
28. 3. 2012 11:28:09
to RejpalCZ
Díky za upozornění, jednalo se o nepochopení.
Nevíte náhodou, zda lze s těmito čtverečky mezi článkem a "vaše názory" nějak dále různě manipulovat? Nebo si seznam diktuje kde a jak mají být umístěny? Jde mi o to, jestli je lze použít např. za každým příspěvkem, jako třeba teď za mým příspěvkem byl malý čtvereček s jedním odkazem, stejně jako i za vaším příspěvkem atd atd nebo to musí být vše jen automatizované ze strany seznamu a já můžu jen umístit ten čtverec na svojí stránku kam oni budou potřebovat? A tam se jedná o klik nebo zobrazení?
A poslední dotaz, jestli nevíte, zda-li existuje ještě nějaký automatizovaný systém (společnost), který nabízí více možností, než li jen tyto čtverečky a bannery, ale například intextovou reklamu, ale i další různé možnosti jako například připojení odkazu do mailu nebo ke každému příspěvku a tak dále.
Občas narazím na nějakou společnost, která nabízí uživatelům provizi za čtení mailů a různá klikání na odkazy, tito uživatelé z toho mají 0,05Kč ale ty provozovatelé z toho zřejmě mají mnohem více, takže musí existovat nějaký automatizovaný systém kromě seznamu nebo googlu, který využívají právě tito provozovatelé takových služeb, přece by takový "spamming" nepodporoval google a ani seznam, pokud se nepletu.
28. 3. 2012 11:28:09
https://webtrh.cz/diskuse/reklama-komercni-sdeleni-pay-per-click/#reply748220
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit