Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Aplikace pro správu dokumentů

eduard.babka
verified
rating uzivatele
9. 1. 2012 08:35:11
Zdravím, potřebuji poradit ohledně výběru softwaru či komponenty. V práci jsem dostal úkol, promyslet, jak by se dala udělat aplikace na evidenci a vytváření firemních papírů dle ISA – speciálně zatím pro jeden papír - objednávku. Problém je ve formátování. Nastíním, jak papír vypadá a jak s ním uživatelé pracují.
Papír je nyní napsán v MS Wordu a v horní části jsou uvedené informace o zákazníkovi (adresa, kontakt) – zde problém není, ale pod hlavičkou je část, kam si uživatelé zapisují věci, co objednávají, potřebují formátovat – zde už problém je. Po zapsání dokumentu se dokument vytiskne a nechá se podepsat od jednatele společnosti. Od této chvíle by měli být vidět všechny změny, které se na dokumentu udělají. Neděje se často, takže stačí jen něco ve smyslu – dokument byl po prvním tisku změněn, podívejte se na dokumenty, jak vypadaly při každém tisku. Dále po objednání zboží, když přijde faktura, se na objednávku ještě dopíše její číslo. Samozřejmá je správa uživatelů, DB zákazníků, vzhled tištěného dokumentu jako vzhled, který používáme nyní. Zda poběží jako webová aplikace nebo klasická win je jedno.
Používá někdo něco podobného na dokumenty nebo alespoň zná někdo nějakou hezkou komponentu, která mi umožní jednoduše text formátovat a ukládat do DB + tisk?
Děkuji
9. 1. 2012 08:35:11
https://webtrh.cz/diskuse/aplikace-pro-spravu-dokumentu/#reply716318
Luboš Lerch
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
9. 1. 2012 12:04:19
Ahoj,
pokud i serverová část firemní sítě jede na MS produktech (Windows Servery), přišlo by mi šikovné využít zde možnosti MS SharePoint, který je v rámci licencí systému už jeho součástí (nebo volně stažitelnou součástí) - tedy jeho základní verze. Prakticky tak lze řešit všechny výše popsané požadavky, až teda na tisk, který by ale probíhal přímo z Wordu (Excelu, Adobe Readeru, apod).
Jeho variabilita umožňuje splňovat i požadavky ISO.
Šablony dokumentů, sledování změn, verzování a rezervace, formuláře, elektronické schvalovací procesy a další vlastní workflow, plná integrace s MS Office, fulltextové vyhledávání - vše jsou jeho základní funkce.
Více info najdeš třeba zde: http://www.microsoft.com/cze/sharepoint/2010/
Spousta firem v Česku jede na MS síti a často netuší, že tak mohou využívat i tento nástroj.
9. 1. 2012 12:04:19
https://webtrh.cz/diskuse/aplikace-pro-spravu-dokumentu/#reply716317
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit