Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Import xml na web ničí seo?

Ahoj, zajímalo by mě jak reagují vyhledávače na automatické eshopy? Myslím ty obchody které si načítají automaticky veškerý obsah z jiných stránek. Nehodnotí to náhodou jako duplicitu a tím pádem dochází k penalizaci?
Děkuji za každou odpověď.
9. 12. 2011 08:37:05
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705834
Jestli myslis dropshipp shopy, tak ano, pokud je xoucasti XML i popisek produktu, berou to vyhledavace jako duplicitu. Proto vetsina materskych shopu dava k dispozici XML bez popisku (ty si musi kazdy dopsat sam).
9. 12. 2011 10:07:24
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705833
kamilurban
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
9. 12. 2011 11:24:10
Jenomže někteří affiliate partneři to obejdou a popisky si manuálně zkopírují? Na výzvu o odstranění duplicity reagují, že to nevadí a prý je to standardní postup. Co s takovými? Já mám chuť celý affil zrušit. Vyplácí se to vůbec někomu?
9. 12. 2011 11:24:10
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705832
Myslím že v případě affil partnera je za duplicitu penalizován hlavně jeho web. Váš mateřský eshop to neovlivňuje. Nicméně pokud partner nedodržuje nastavené podmínky, je samozřejmě na rozhodnutí provozovatele jak s ním naložit, včetně vyloučení z programu. Osobně zastávám názor, že je affil. systém přínosem, ale musí se dodržovat podmínky na obě strany.
9. 12. 2011 11:28:50
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705831
Petr Soukup
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
9. 12. 2011 11:31:12
V affil.simplia.cz si například eshop může sám určit, zda bude dávat v exportech k dispozici popisky. Pokud pak partner popisky kopíruje ručně a přijdeme na to, nejprve ho vyzveme aby dodržoval podmínky. Pokud tak neučiní, tak je bez milosti vylučujeme bez nároku na vyplacení dosud nasbírané provize.
9. 12. 2011 11:31:12
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705830
TT Media s.r.o
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
9. 12. 2011 11:59:30
Pane koukam ze s tim vasim eshopem mate starosti az nad hlavu :)) vcera resite "ehub" dnes "simplii a jeji affil" nechcete se na to radeji vykaslat a misto subdodavek od nekoho si udelat vlastni poradne reseni co bude fungovat a usetri vam spoustu nervu ? :-D
9. 12. 2011 11:59:30
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705829
kamilurban
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
9. 12. 2011 12:06:15
Napsal thebambus;731627
Myslím že v případě affil partnera je za duplicitu penalizován hlavně jeho web. Váš mateřský eshop to neovlivňuje.
Nechci se pouštět do debat o tom, jak fungují vyhledávače a případné penalizace z jejich strany. Já jen provozuji eshop a affiliate nabízíme proto, aby partneři přinesli nějaké nové nápady, propagovali naše produkty jinak, než to děláme třeba my a za to dostanou provizi. Většina partnerů to tak dělá a je to v pořádku. Někdo tu spolupráci ale pojme tak, že vytvoří klon našeho eshopu tak jak je (tj. stejná struktura,..), popisky si zkopíruje manuálně a pak případně přeposílá objednávky. Co takhle zkusit alespoň vytvořit v dropshopu jiné kategorie, přidat vlastní popisky alespoň ke kategoriím nebo i k produktům, psát články,... Pořád na webtrhu čtu něco o nutnosti vytvářet na webu unikátní obsah. Od affiliate partnerů bych právě něco takového očekával. Kdyby byl jejich "doménou" marketing, prodej, SEO optimalizace, PPC,... vydělali bychom všichni více. Naklonované dropshopy jsou o drobných výdělcích a spolupráce nemá moc smysl.
A že mateřský eshop nepoškozuje to, že na malém českém internetu je několik jeho klonů si zase tak úplně nemyslím.
Samostatnou kapitolou jsou pak PPC kampaně v rámci affiliate - to jsme tady řešili včera http://webtrh.cz/163460-nabizite-affiliate-platite-partnerum-klik
9. 12. 2011 12:06:15
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705828
Má odpověd směřovala primárně pouze na oblast pozic v SERP a duplicit, na kterou byl směřován i zakládající post. Vyhledávače tuto duplicitu registrují a indexují. Jak je to s penalizacemi je věc druhá, protože spousta eshopů je napojeno na jeden xml, vesele všichni stahují data od dodavatele a problém s pozicemi nemají (podle mých zkušeností záleží, zda jsou duplicitní pouze popisy výrobků, nebo celý textový obsah webu).
Samozřejmě affil je trochu jiná situace. Je pravda, že zde provozovatel primárně předpokládá šíření svého zboží jinými kanály případně cílení na jiná klíčová slova.
Pokud tedy není mateřský obchod spokojen se způsobem jakým jej partneři propagují myslím, že je standartní postup na to upozornit a v případě že nedojde ke změně tak partnera ze systému odstranit.
Já osobně mám pohled trochu jiný. Pokud mi partner zduplikuje celý web a v důsledku toho se jeho stránka propadne někam dozadu ve vyhledávání, nepřivede zákazníky, nic mě to nestojí a nemá cenu se tím zabývat. Pokud to udělá tak, že i s duplicitou je na slušných pozicích, tak mi zákazníky přivede a navíc obsazuje pozice, kde by jinak byla konkurence. A je samozřejmě lepší mít tam svého affila než konkurenta.
Jedinou nevýhodou tedy je, že potencionální kupec který si prokliká více eshopů narazí v několika na stejné popisky. Což si myslím příliš nevadí pokud jsou kvalitně napsané(toto je pouze moje domněnka - informace o chování zákazníků při dupikovaných textech jsem nikde neviděl)
Já bych tedy nezatracoval ani afiil partnery kopírovače, ale samozřejmě co člověk, to jiný názor.
9. 12. 2011 15:10:18
https://webtrh.cz/diskuse/import-xml-na-web-nici-seo/#reply705827
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit