Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

SEO na mezinárodní úrovni – smlouvy, platby ?

Luděk Kvapil
verified
rating uzivatele
20. 11. 2011 13:12:06
Dělám SEO v rámci ČR. Můj web má ovšem i poptávky ze zahraničí. Zatím jsem to nechal být, ale zvažuju, že bych nemusel ulpívat jen na českém trhu...
Teď řeším základní problém:
  • online podpis smlouvy
  • zajištění bezpečné platby
Řešil někdo něco takového ? Potřebuju, aby objednat službu bylo co nejjednoduší a zároveň právně podložené, abych pak mohl případně vymáhat pohledávku... To by asi šlo přes elektronický podpis, případně i přes objednávku v eshopu...
Ovšem už si umím přestavit, že bych za chvilku jen vymáhal pohledávky a právníci by mě přišli na více, než bych vydělal.
Jak to řešíte ? Splácí se třeba částka a nějaký účet třetího subjektu, nebo jak můžu mít zaručeno, že nebudu makat zadarmo ?? Existuje nějaká "dobrá praxe" mezinárodního online obchodu ? Jak postupovat ?
Díky za tipy
20. 11. 2011 13:12:06
https://webtrh.cz/diskuse/seo-na-mezinarodni-urovni-smlouvy-platby/#reply699351
Smlouvy se zahranicim, odkud cerpame sluzby jsou naprosto stejne, jako kdyz ji predklada domacimu subjektu. Riziko, ze vam nekdo nezplati je taky stejne, jako v CR. Nekdo vyzaduje celou platbu predem, nekdo cast, nekdo vubec apod. Ono vzdy zalezi na tom, s kym obchodujete. Navic u B2B jste schopen lepe osetrit smlouvu, protoze nejste vazan striktnimi pravidly obcanskych zakoniku, prava zeme spotrebitele apod. Ze by se platilo pres nejake spotrebniky jsem nikdy nezazil. Jednoduse receno, pri cerpani sluzeb ze zahranici i obdobnych jako nabizite vy, jsou smlouvy naprosto standardni a jsou takove, jake maji pro mistni subjekty. Jedinou zaruku, jak dostat penize za praci je to, kdyz vam zaplati predem. Ale to plati jak pro CZ, tak pro cizinu.
20. 11. 2011 13:15:48
https://webtrh.cz/diskuse/seo-na-mezinarodni-urovni-smlouvy-platby/#reply699350
Pokud myslíš zahraničí jako Evropskou unii, tak jsou postupy víceméně všude podobné jako u nás. Na co si dej ale rozhodně pozor, je povinnost stát se plátcem DPH při poskytování služeb plátci DPH v jiném členském státě EU (včetně Slovenska) - tímto bych asi začal při zjišťování informací.
20. 11. 2011 14:32:25
https://webtrh.cz/diskuse/seo-na-mezinarodni-urovni-smlouvy-platby/#reply699349
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit