Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zisk Zyngy spadl meziročně o 95% velkou část pozřel Facebook

Zisky Zyngy spadly meziročně o 95%, z 27,2 na 1,3 mil USD.
Za prudkým pádem stojí prý velké investice, málo nových her, nabírání lidí a povinný přechod na platební systém Facebooku, který z každé transakce pozře 30%.
Obrat roste, počet denních hráčů klesl z 62 na 59 mil.
Bonus: Pokud jste ještě nečetli, doporučuju článek o praktikách Zyngy FarmVillains.
27. 9. 2011 11:15:35
https://webtrh.cz/diskuse/zisk-zyngy-spadl-mezirocne-o-95-velkou-cast-pozrel-facebook/#reply681052
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
27. 9. 2011 17:21:55
Sám se přiznám, že jsem hrál Mafia Wars, a nepřekvapuje mě to - ty hry prostě nemají potenciál si hráče dlouhodobě udržet, pokud opravdu nejste šíleně zažraní, všechny fungují podobně (je několik typů, které následně v podstatě mají jenom jiné skiny, dalo by se říct), takže pokud se jim ze začátku podařilo nahnat velké množství lidí, ti lidé si to vyzkoušeli a už se prostě nevrátí, protože tam není nic zajímavého.
Ty hry fungují jako masový spam, který normální lidi na sociální síti štve, vybízí k podvádění (házení stovek lidí do kontaktů, kteří jinak s vámi nemají nic společného), a na casual hry až příliš často vyžadují, abyste je pravidelně hráli x-krát denně, jinak vám uchází možnosti a hra vás nutí do hraní. Nějakou dobu mě v tom drželo vylepšování profilu a zkrátka budování, protože ty hry jsou pro hračičky, co si rádi něco pěstují (tím myslím vlastní impérium, ne dýně ve farmville), ale potom mě udolal fakt, že to bylo pořád to samé a hlavně to nucení pořád něco ve hře dělat.
Nemohu se vyjádřit ke zbytku, protože co se v té společnosti děje nesleduji, ale tenhle herní model není schopen růst, věčně by ty hry hrál vážně snad jen blázen.
27. 9. 2011 17:21:55
https://webtrh.cz/diskuse/zisk-zyngy-spadl-mezirocne-o-95-velkou-cast-pozrel-facebook/#reply681051
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit