Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pozor na použití výrazu "podvodník " Martin Cruz – Emarketing.name

webdomena
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
15. 9. 2011 16:38:45
Ahoj,
jelikož vidím, že často používáte v názvu témat výraz podvodník se snahou upozornit na některá pochybná individua, podělím se o náš příběh, třeba Vám ušetřím zbytečné běhání po soudech, nákladech řízení a advokátech. Pokusím se věcně :
Dne 24.5.2011 do emailových schránek klientů naší společnosti byl doručen email tohoto znění
"VASE STRANKY BYLY NAHLASENY FULLTEXTU TEAMU SEZNAMU PRO NEPOVOLENE PRAKTIKY
UMISTENI SEO LISTY, UMISTENIM LISTY PORUSUJETE PODMINKY SEZNAMU A CEKA VAS
STEJNA PENALIZACE JAKO U EXPERT LISTY KDE VSICHNI ZUCASTNENI BYLI VYRAZENI S
INDEXU SEZNAMU NA DOBU NEURCITOU. MATE MOZNOST SE JESTE TETO PENALIZACI
VYHNOUT ODSTRANENIM TETO SEO LISTY.
FULLTEXT TESTER TEAM
Následně nás klienti kontaktovali s žádostí o vysvětlení. Naše společnost kontaktovala Seznam a.s zda je skutečně odesílatelem tohoto emailu. Logicky odpověd byla záporná. Následně jsme požádali naše klienty v několika případech, aby na email odpověděli. Následně na základě této odpovědi je telefonicky či písemně kontaktovala osoba jménem Martin Cruz eMarketing CZ s.r.o která jim nabízela své komerční služby, samozřejmě za úplatu.
Následně proběhlo několik telefonátů mezi vedením naší společnosti a Martin Cruzem s tím, že jsme jej upozorňovali, že vydávání se za pracovníka fulltextu Seznamu nepovažujeme za úplně nejlepší marketingový tah na prodej svých služeb a že tento postup je za hranicí etiky a na hraně zákona.
Následně vydala naše společnost tiskovou zprávu s tím že odesílatel shora uvedeného emailu neni společnost Seznam a.s ale Martin Cruz, že se jedna o malé českého vyčuraného lumpa , který se jím snaží prodat své služby, pod cizí identitou, samozřejmě za úplatu ať emailu nevěnují zásadní pozornost. Tato zpráva byla odeslána našim klientům a publikována na stránkách.
Následující den bylo vedení naší společnosti kontaktováno Martinem Cruzem s tím, že by rád tuto tiskovou zprávu na stránkách smazal. Bylo telefonicky dohodnuto že pošle písemnou omlouvu naší společnosti a nasledně zprávu smažeme . Toto neučinil.
Bohužel s časových důvodů a důvodů pochopení zoufalosti p. Martina Cruze a jeho služeb nepodala naše společnost trestní oznámení.
Cca v měsící červnu 2011 bylo vedení naší společnosti pozváno na mistní oddělení Policie ČR k podání vysvětlení ve věci trestního oznámení pana Martina Cruze na naši společnost ve věci pomluvy.
Následným dotazem u P ČR bylo zjištěno, že toto trestní oznámení Martina Cruze bylo odloženo
Včera příšla datovou schránkou žaloba Martina Cruze, zastoupeného obecným zmocněncem na žalobu na ochranu osobnosti a 150.000.- Kč kde žalobce Martin Cruz se cítí poškozen viz žaloba v příloze 4028
O naprosto podobném způsobu postupu podníkání Martina Cruze Martin Cruz
eMarketing CZ s.r.o http://emarketing.name/ je vlákno zde http://webtrh.cz/137323-podvodnik
Závěr přestože, máte ať subjektivně nebo objektivně možná pravdu označením v názvu "podvodník" riskujete žalobu, návštěvu soudu, neuvěřitelně zmařený čas a dohady s individuama jako je Martin Cruz
P.S
Jelikož postup Martina Cruze považujeme za neuvěřitelný a jeho postup za neetický budeme o probíhajícím sporu a obchodních praktikách Martina Cruze informovat na webových stránkách www.martin-cruz.cz
15. 9. 2011 16:38:45
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677379
Marek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
15. 9. 2011 17:17:55
díky za vyčeprávající podání. Nicméně, i to, že bych byl poškozený, a věděl, že na 100% mám pravdu, stojí mi za to jít k tomu soudu a potopit ho tam. Píšu to zkráceně a určitě záleží na mnoha jiných faktorech. Nicméně by mi to za to stálo. Podřezal si prakticky větev sám pod sebou.
15. 9. 2011 17:17:55
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677378
igor
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
15. 9. 2011 21:18:15
Prave pre taketo pripady sluzi slovne spojenie "Podla nasho/mojho nazoru.....". Resp. ak Vas nuti vysetrovatel/sudca o niecom vypovedat a nemozete pouzit zakonne odmietnutie, doplnime na konci vypoved suvetim "..., ale s odstupom casu si na to uz nemozem presne spomenut." Vyraz dotycneho stoji potom za to.
Bohuzial tato doba pokleslej moralky nahrava iba vselijakym zivlom...
15. 9. 2011 21:18:15
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677377
mujfibi
verified
rating uzivatele
(15 hodnocení)
18. 10. 2012 18:01:54
Jak to celé dopadlo?
18. 10. 2012 18:01:54
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677376
trhnapadu.cz
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
19. 10. 2012 19:55:15
na každou svini se vaří voda a taky by mě zajímalo, jak tohle dopadlo...
19. 10. 2012 19:55:15
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677375
strihac
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
19. 10. 2012 22:30:43
a to FULLTEXT TESTER TEAM neumí česky?
no toto jednání by se dalo klasifikovat jako trestný čin podvodu, protože de facto odesílatel tímto nepravdivým tvrzením uvedl příjemce v omyl s doufáním, že se nevědomostí příjemce obohatí. podal bych trestní oznámení pro nedokonaný trestný čin. policie bude zjišťovat zda byl nedokonaný, či již někdo z vašich zákazníků na základě tohoto emailu za nějaké služby, které nepotřeboval zaplatil
19. 10. 2012 22:30:43
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677374
Robert
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
19. 10. 2012 22:47:28
Podvod těžko. Nahlásit to Seznamu opravdu mohl. Že jsou lišty proti pravidlům Seznamu je všeobecně známé. On se v tom e-mailu nevydává ani za Seznam; pouze je to napsané tak, aby si to příjemce myslel.
Samozřejmě praktika je to ubohá.
19. 10. 2012 22:47:28
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677373
webdomena
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
18. 12. 2012 16:55:55
Martin Cruz - "podvodník" - příběh pokračuje
Tak skoro do roka a do dne jak říkal Kozina příběh vyústil a slíbil jsem pokračování
Pokusím se opět věcně :
Soud probíhal v korektní atmosféře pod vedením JUDr. Cepla mladšího ( justiční mafie 1 ) .
Nevyužil jsem právní pomoci advokáta a chtěl jsem si to "užít" sám, což byla chyba, kterou vysvětlím.
Dokazování probíhalo výhradně čtením listiných důkazů tj. písemností a to zejména čtením příspěvků právě z Webtrhu,což bylo někdy skutečně komické...
Moje poučení : dávejte pozor na to co na Webtrhu píšete, soud to následně čte v soudní síni.
Žalobce tj. Martin Cruz - Emarketing.name, využil, což je jeho nepochybné právo, právní pomoci Mgr. Ondřeje Líbala, který dle mého, zcela subjektivního pohledu, nebyl vůbec průbojný mladý advokát rozumějící této problematice.
Soud probíhal na dvě stání tj. na dvě hodinové jednání ve dvou různých termínech.
Včera, po tzv. skončení dokazování, bylo vyhlášeno usnesení, které naleznete v příloze.
Závěr:
i přes skutečnost, že jsem byl 100 % úspěšný, a rozhodnutí soudu samozřejmě respektuji, nemůžu s některou částí ústního odůvodnění rozhodnutí souhlasit. (myslím, že se však v písemném rozhodnutí neobjeví)
Irituje mě skutečnost, že dle ústního odůvodnění, je soudce tj. JUDr. Cepl přesvědčen, že pisatelem
sdělení vydávajíce se za fulltext tester seznamu je Martin Cruz, avšak dle jeho názoru je to typické pro dnešní Internetové prostředí a není v tom nic závadného.
Stále zastávám názor, že zaslat běžnému komerčnímu klientovi, který je BFU ( běžný Franta uživatel - což není invektiva, ale označení klienta, který není kovaným SEO Optimalizatorem )sdělení rádoby od firmy kterou každý zná a následně jí prodávat svoje služby, za evidentně za hranicí.
Vycházím ze zkušeností mých a našich klientů.
a) pokud takový email klient dostane a je podepsán Frantou Vocáskem většinou to nikdo neřeší.(samozřejmě se omlouvám všem Frantům Vocáskům )
b) pokud takový email pošle např. Plaváček odborná veřejnost zbystří ( dlužno konstatovat, že Plaváček tyto techniky nevyužívá a BFU neví kdo je Plaváček - zatím )
c) pokud takový email klient dostane o "Seznamu" - i v takové formě a stavu, nestačíme vysvětlovat...
Pokud přijmeme tento názor, můžeme zítra na šabloně WP množit oblíbené Plaváčkovi katalogy firem, jménem společnosti Seznam.a.s následně za úplatu registraci prodávat v těchto katalozích, což je čirý nesmysl...?
Nemyslím si, že vydávat se jménem společnosti, která je funkční, známá a v oboru jedničkou za normální stav českého Internetové prostředí.
Soudce JUDr. Cepl dále ve svém ústním zdůvodnění konstatoval, že je pro strany, tj. pro žalobce Martina Cruze a nás, lepší (cituji doslovně si to vyřídit na férovku na diskuzním fóru)což se domnívám může být pro Retalla návrh na rozšíření služeb Webtrhu.
Byla to zajímavá zkušenost, lituji toho, že jsem nevyužil služeb nejlepších advokátů, protože soud rozhodl, že náklady řízení ponese žalobce tj. Martin Cruz a je škodou, že ho to nebude stát více peněz jako varování pro příště, kdyby někdo z vás musel trávit čas a invenci s podobným prapodivnýma individuama a malejma českejma vyčůránkama jako je Martin Cruz - Emarketing.name
Vysvětlení:
1
JUDr. Cepl není justiční mafie, ale je znám, že řešil tuto kauzu.6901
18. 12. 2012 16:55:55
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677372
Jiri Bednar
verified
rating uzivatele
(60 hodnocení)
18. 12. 2012 17:09:48
Holt žijem v zemi, v jaké žijem. Každopádně respekt a klobouček za vyhraný spor, který přinesl (alespoň) mně mnoho zajímavých informací.
18. 12. 2012 17:09:48
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677371
Blahopřeju a díky, že jsi to dotáhl až do konce a nezalekl se výhrůžek.
18. 12. 2012 17:33:44
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677370
McFly
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
18. 12. 2012 17:36:41
Výtečná zpráva. Jen více takových...
18. 12. 2012 17:36:41
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677369
JerryBestie
verified
rating uzivatele
(16 hodnocení)
18. 12. 2012 17:58:28
Dobrá práce, gratulace!!!
18. 12. 2012 17:58:28
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677368
Tomiq
verified
rating uzivatele
22. 12. 2012 20:13:19
"Žalující" se snaží vzít na hůl hloupé klienty, "žalaovaný" zase zaměstnance - neboli jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Jen ať si dají "po čuni" a klidně se vzájemně povraždí :)
22. 12. 2012 20:13:19
https://webtrh.cz/diskuse/pozor-na-pouziti-vyrazu-podvodnik-martin-cruz-emarketing-name/#reply677367
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit