Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Aky mate system prace s webom?

Pette
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
8. 9. 2007 13:18:25
Aby sme rozumeli otazke, napr ja pracujem stylom - firefox ako hlavny browser, klasicke prehliadanie, otvaraju sa v nom linky z aplikacii a pod. Cez program Launchy stlacenim alt+medzera a prvych pismen zo zalozky kam chcem ist sa otvori (napr met - meteo.sk v bratislave).
Ked sa dostanem ku PC, otvorim 3xfirefox, v kazdom otvorim sadu zaloziek co sledujem denne (spravodajske weby, blogy a pod). Precitam, zostane nasledne otvorene len jedno okno, co bezi vacsinu casu na PC.
Dalej pouzivam IE pre Live aplikacie a MS web(downloady a pod).
Na pracovne a komunitne zalezitosti mam dve instalacie Opery - klasicku a well.done pack. V oboch na speed dial zalozky (typu webtrh, dalsie fora, google analytics a pod). Toto otvorim rano alebo ked je cas, pozrem co nove a zatvorim.
RSS - musel som sa vzdat, tych clankov denne je privela a nakoniec som necital nic.
Mail - cely den zapnuty Outlook 07, ked potrebujem pracovat prepnem na offline aby netahal nove maily.
Komunikacia - Miranda na ICQ, Live Mes, raz za cas Skype.
Som zvedavy na Vas popis.
8. 9. 2007 13:18:25
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19121
Kamil
verified
rating uzivatele
(39 hodnocení)
8. 9. 2007 13:46:46
rano zapnu PC a kliknu na operu, ktera se otevre tak jak jsem ji zanechal cca 20-40 webu. Spoustim TiddlyWiki v IE a zacnu s uklidem opery cokoli zajimaveho ukladam do tiddly. Maily ponekud neorganizovane kontroluji rucne pouzivam 4, nejak jsem nikdy neprisel na chut outlooku. Dale spoustim dreamweaver 8 pres ktery mam pristup k cca 50 mini webum ktere mohu v mziku upravovat. Pro komunikaci softwarovy telefon a skype. RSS jsem take zrusil ze stejnych duvodu co ty a navstevuji mista to me zajimaji pres tiddly.
8. 9. 2007 13:46:46
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19120
Petr Stribny
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
8. 9. 2007 13:47:06
Ha, trošku drsné ty prohlížeče. Já mám jednu nastavenou Operu - speed dial, záložky s nastaveným nickname pro rychlejší vyťukání, s tlačítky pro del.icio.us a Bloglines. Zobrazenou mám pouze lištu se záložkama, aby bylo více místa pro prohlížení. Mail si stahuju do Opery, takže o něm okamžitě vím. Klient v Opeře mi bohatě stačí. Session pro otevřejí více záložek najednou používám jenom občas pro pár stránek o tématu které zrovna sleduju.
RSS sleduju v Bloglines (momentálně 143 kanálu) a stačím to sledovat (čtu tak 10% článků ze čtečky). IE7 používám akorát pro internetové bankovnictví.
8. 9. 2007 13:47:06
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19119
Martin Mráz
verified
rating uzivatele
8. 9. 2007 14:50:10
Mě fascinuje, jak někteří lidé tohle tak moc řeší a mají vymakaný systém.
Pro mě je to příliš komplikovaný, nebudu se přece zdržovat prkotinami, jestli mám otevřít firefox 3x nebo 1x...
Já prostě sednu k počítači, pustím firefox a je to... Když je tam už moc oken, tak je pozavírám, nebo začnu novou relaci :)
Ještě mám Operu, IE 6, IE7 a Safari na počítači, pouštím když potřebuju odladit nějaký web.
8. 9. 2007 14:50:10
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19118
Pette
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
8. 9. 2007 18:11:06
Napsal Mrazik;12669
Mě fascinuje, jak někteří lidé tohle tak moc řeší a mají vymakaný systém.
Pro mě je to příliš komplikovaný, nebudu se přece zdržovat prkotinami, jestli mám otevřít firefox 3x nebo 1x...
pravda, ale od istej hranice proste musis mat system v kazdej oblasti, inak sa to stane neefektivnym a v konecnom dosledku ta nato prejde chut, cim vlastne prehras.
Priklad - ako najefektivnejsie otvorit 100webov?
Podla mna naraz cez "open all in tabs", ale 100kusov naraz sa stane neprehladnim a firefox pomalym:) Teda mam kategorie, podla toho ako casto ich citam, a vzdy otvorim tu spravnu.
Keby som mal otvarat kazdy web po jednom alebo nebodaj pisat adresu, trva to 10 krat viac casu a za par dni ma to prestane bavit, cim pridem o vyborny zdroj informacii.
8. 9. 2007 18:11:06
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19117
dysmusax
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
8. 9. 2007 19:27:56
No, já ráno zapnu komp... mrknu na adsense, na affily, na google analytics, zapnu mirandu, ze který mě uvítá pár chybových hlášek, páč mám nekompatibilní pluginy, mrknu na poštu s tím, že stejně na maily neodpovídám, mrknu na nový příspěvky na webtrhu, sitepointu, earnersforum a na webmaster forum. Projedu weblogy, jagg a linkuj. Každý ráno kliknu i na Hulána, páč co kdyby tam psal něco o typických vyžírkách :). No a to je asi tak všechno))
8. 9. 2007 19:27:56
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19116
tomart
verified
rating uzivatele
9. 9. 2007 12:08:54
Tak já pouštim Outlook, tak jednou za dvě hodiny. Nechci, aby mě zdržovali emaily často. Pak samozřejmě Mirnadu.
Pro práci používám dva prohlížeče. Na linkbuilding Firefox a na další práci Operu. RSS mám v Opeře a nějaký důležitý si čtu hned. Jinak RSS mrknu, když jsem offline a dám si k nim vždycky štítek a pak možná se na ně podívám až budu zase online.
S těma prohlížečema to kombinuju. Pár hodin ten a pár hodin ten.
9. 9. 2007 12:08:54
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19115
Ja pustim operu, nabehnou mi netvibes, tam mam vsechno hezky pekne usporadany do panelu ... vsechny rss nebo bookmarks ... analytics a adsense mi nabehnou na dalsich panelech opery automaticky po spusteni, stejne tak email ... zvyknul jsem si na to a jsem s tim systemem spokojenej ... ani jsem si doted vlastne neuvedomil, ze na to mam nejakej system
9. 9. 2007 13:39:27
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19114
Super věci je OneNote z Microsoft Office 2007. Dovoluje ukládat poznámky všeho druhu (zvuk, video, screenshoty, texty, tabulky, ...) a jednoduše je jako objekty sdružovat do listů, sešitů a souborníků. Je příjemně jednoduché a hlavně rychlé udělat si stránku o konkrétním zákazníkovi, vložit si rovnou z firmy.cz screenshot mapy, okopírovat údaje, do další záložky poznámky o komunikaci, klientovi požadavky, informace o výdajích pro klienta... Rychle jde nahrát hlasová poznámka, provázat s Outlokem... Docela zajímavé, jedna z mála povedených věcí od MS.
9. 9. 2007 22:24:58
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19113
Hmm, taky jsem nevedel, ze se tomu rika system... ;)
Kdyz teda nejsem v zamestnani, jako ze mi chybi uz jenom jeden mesic nez tady skoncim, tak...
Rano otevru firefox s otevrenou google homepage (iGoogle), kde mam poslednich par mailu z gmailu a jeste nekolika dalsich uctu, ktere mam stejne vsechny zdruzene do gmailu, hned vedle plugin ve kterem mam nejcastejsi zalozky, a jeste vedle toho google notes, pod tim spousta RSS, pricemz ty nejctenejsi nahore a smerem dolu jsou mene zajimave, nebo malo aktualizovane.
Ve firefoxu mam nainstalovany mj. plugin, ktery zjistuje kolik mam na adsense, takze tam uz nelezu vickrat nez jednou za tyden nebo za dva - to usetri spoustu casu :)
no a pak samozrejme spousty dalsich pluginu, ktere mi pomahaji resit kazdodenni problemy a tlacitek po vsech stranach FF abych mel vsechno po ruce.
Takze cely den mi bezi jenom FF a k tomu total commander, to jsou jedine dva programy, ktere mam spustene cely den. Misto ICQ pouzivam www.meebo.com, ktere mam na aktivni plose.
poznamky a poznatky, ktere se muzou hodit i jinym si spolecne s ruznyma ptakovinama pisu na www.rammi.cz.
a vlastni poznamky do google notes, na ktere mam samozrejme taky plugin.
Mam nainstalovany google notifier, ale kdyz nemam cas, tak prectu subjecty tak jak se objevuji, ale nemam nutkani otevirat postu pokud tam neni opravdu neco urgentniho.
Nedavno mne schvalili jako editora DMOZu jedne kategorie ale, ja jsem si ten mail precetl az za dva dny, kdyz jsem na nej mel cas.
Dopracoval jsem se tak daleko, ze u nekterych mailu ctu jen subject a pak je smazu bez cteni, kdyz tam nic duleziteho necekam (napr newslettery atd.).
Maily, ktere prectu se snazim hned resit, kdyz to nejde, necham si je jako neprectene.
Jo a vlastne mam jeste jeden vlastni system na komunikaci se zakazniky pomoci ruznych formularu atd, tam mam potom nejake scripty, ktere mi po kliknuti napr z nejakeho webu zjisti data na ktere se zakaznik pta a otevre mi to predvyplneny formular v gmailu atd.
Odkaz na ten script mi zase chodi do gmailu spolecne s upozornenim ze prisel novy dotaz atd.
vzdycky kdyz uz me zacne stvat ze delam stejnou vec vice nez dvakrat denne (i kdyby to mel byt jeden klik navic) tak pak stravim par hodin tim, ze pisu nejaky script / plugin, ktery bude tuhle vec resit za me, takze jsem se po par letech dostal do faze kdy uz mam scripty snad na vsechno.
mam napr takove male okynko na liste windows, ve kterem jsou hodiny a datum. Kdyz na nej kliknu pravym tlacitkem, otevre se kalendar, kdyz kliknu na den, otevre se mi ve FF google calendar na danem dni. Kdyz do toho okynka kliknu levym a napisu napr "en dog" otevre se mi slovnik.cz a tam uz je preklad. takze si muzete predstavit co se stane kdyz napisu napr. "map holesovice" nebo "icq" nebo "word"
plus samozrejme klavesove zkratky na vsechno ;)
mno troufam si tvrdit ze mou produktivitu uz moc zvedat nejde.
A pak kdyz to mam vsechno tak vychytane abych toho stihl opravdu co nejvic, tak zabiju hodinu na webtrhu popisovanim toho jak setrim cas.... :))
21. 9. 2007 16:08:19
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19112
A pak kdyz to mam vsechno tak vychytane abych toho stihl opravdu co nejvic, tak zabiju hodinu na webtrhu popisovanim toho jak setrim cas.
Vážíme si toho! :)
Mmch jak budeš stíhat dělat editora DMOZu, když čteš jinak jen předměty e-mailů?
21. 9. 2007 16:13:10
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19111
Pette
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
22. 9. 2007 18:40:37
Retal - vsetko to vyriesi DMOZ script:)
22. 9. 2007 18:40:37
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19110
Napsal Retal;14053
Vážíme si toho! :)
Mmch jak budeš stíhat dělat editora DMOZu, když čteš jinak jen předměty e-mailů?
no jednou za mesic se tam prihlasim a z tech 6ti linku co tam jsou vyberu ten nejlepsi a zbytek zamitnu... myslim, ze je to fer. Je to jenom takova jedna mala kategorie.
Kdyz se o tom tak bavime, mel bych se tam mrknout... jdu na to ;)
22. 9. 2007 20:03:00
https://webtrh.cz/diskuse/aky-mate-system-prace-s-webom/#reply19109
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit