Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

C# projekt – cena, způsob platby (provize/hodinově/za celek)

pr0gr4mm3r
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
5. 7. 2011 23:53:06
Místní firma mě požádala o naprogramování SW (níže popíši). Naprogramovat to zvládnu, ale nejsem si jist odměnou - doposud jsem dělal jen malé věci.
Rád bych slyšel rady od zkušenějších, abych nakonec nedělal někomu otroka. Nejsem žádný senior programátor, ale student. Svou práci mohu doložit referencemi (malé, ale funkční projektíky), firma má se mnou kladné předchozí zkušenosti z oblasti IT.
Jedná se o SW, který má ovládat stroj na cvičení - hubnutí (do fitka). Stroj má uvnitř laminátové "kastle" běžecký pás. Vlezete dovnitř laminátové krabice (vysoká do úrovně pasu), a spodní polovinu těla pomocí neoprenové sukně uzavřete do laminátu. Uvnitř se vytvoří přesně řízený podtlak, zároveň probíhá vyhřívání kabiny, kde cvičíte - vše má sloužit pro lepší prokrvení těla. Přitom rychle jdete po běžeckém pásu.
Základní princip stroje se shoduje s konkurencí: http://vacushape.cz/vacushape.
Stroj, pro který mám vyvíjet SW má navíc několik funkcí:
1)Regulace zátěže (rychlost a náklon pásu) je regulována podle tepové frekvence, která se přesně určí pomocí testů (proběhnou automaticky - není nutné navštívit např. trenéra)
2)Kartotéka uživatelů - různé role oprávnění (majitel, obsluha, klient, servis). Na základě kontraindikací mají někteří uživatelé zakázáno používat podtlak,... Ke každému uživateli se ukládá historie cvičení, mohou být zadány osobní míry, a výsledkem jsou grafy jak hubnete a zvyšuje se vím kondice,... Můžete si prohlížet detaily historie cvičení, vývoj jakýchkoliv zadaných hodnot (hmotnost, výška, obvod pasu, BMI),...
3)Přihlašování pomocí čipových karet (SmartCard)
4)V průběhu cvičení je pomocí dotykového monitoru možné měnit parametry cvičení (teplota, podtlak, příp. běžecký pás).
5)Při cvičení je možné přehrávat multimediální obsah (filmy, mp3, internetová rádia,...)
6)Pokud je strojů více v jedné provozovně, tak mají společnou databázi, ke které se vzdáleně připojují
7)Tiskové výstupy, mailové zprávy o výsledcích cvičení
Vypsal jsem jen nejdůležitější funkce, je třeba si domyslet administrativu uživatelů, konfigurovatelnost programů cvičení,... a to co jsem zapomněl
Primárně tedy jde o poskládání několika zařízení od externích dodavatelů dohromady (čipové karty, snímače tepové frekvence, podtlakový senzor, ovládání pásu, vyhřívání) - je to spousta elektrotechniky (eltrotechnika je můj koníček, doma stavím vše možné, takže mi nedělá problémy ovládání relé a stykačů,...). Dále pak programování podle připravených materiálů (vzorce pro výpočet, postupy regulace). BTW kartotéka uživatelů má být propracovaná, musí jít hrabat se v historii uživatele (cvičení, hodnoty, míry),...
Jeden takový stroj by měl stát cca. 400 000 Kč bez DPH. Odbyt očekávám spíše nárazový (do nasycení trhu, v současnosti jdou stroje konkurenci na odbyt). Kapacita výroby dle mého úsudku (malá firma) max. 5 strojů za měsíc.
Jakým způsobem by měl být projekt ohodnocen? Jednorázově za dílo / provize za prodej / hodinová sazba? Odbyt strojů mi firma nezaručí.
Jaká je finanční hodnota SW?
Jaká by byla běžná provize (kolik %) za prodej stroje?
Jakou můžu jako student požadovat hodinovou sazbu?
Mnohokrát děkuji všem, kteří se dočetli až sem a poslali mi radu :-)
5. 7. 2011 23:53:06
https://webtrh.cz/diskuse/c-projekt-cena-zpusob-platby-provize-hodinove-za-celek/#reply652602
CoramJudice
verified
rating uzivatele
6. 7. 2011 00:02:45
Tak jak dlouho ti to zabere si musíš odhadnout sám. Pro zadavatele je lepší tě zaplatit jednorázově. Pro tebe bude nejspíš výhodnější účtovat v člověkodnech s cca 1000-1500Kč/hod což, je přiměřená sazba. To že jsi student je jedno. Řádně bych promyslel ošetření chyb resp. jak to bude s nápravou, jestli bude v ceně nebo je budeš účtovat navíc. Jen ze zvědavosti, budeš programovat i algoritmus pro určení tepové frekvence?
6. 7. 2011 00:02:45
https://webtrh.cz/diskuse/c-projekt-cena-zpusob-platby-provize-hodinove-za-celek/#reply652601
pr0gr4mm3r
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
6. 7. 2011 00:11:36
Ten algoritmus budu programovat, ale ne vymýšlet. Vývoj má probíhat za spolupráce trenéra, který takové podklady dodá.
Jedna metoda určení tepovky je mi známá (bavili jsme se o ní), ale není individuální, je jen obecná a nepřesná.
Počítá se tam s maximální tepovkou = 220-Věk, dále pak s klidovou tepovkou (třeba ráno po probuzení), a nakonec se to násobí nějaký koeficientem třeba 0.7 (podle toho jak je kdo zvyklý na fyzickou aktivitu).
Jsou různé testy - např. chodecký test (test při svinžné chůzi). Ale co je to svižná chůze? Jedná se o subjektivní pocit cvičící osoby? Nebo se to dá spočítat podle délky noh, maximální délky kroku,...
Je to složité, a určitě je jenom za tou logikou určení tepovky spousta práce pro např. trenéra.
6. 7. 2011 00:11:36
https://webtrh.cz/diskuse/c-projekt-cena-zpusob-platby-provize-hodinove-za-celek/#reply652600
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit