Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

freelancer.com – platby

Martin
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
8. 6. 2011 01:58:12
mate zde uz nekdo zkusenosti? zkusil sem se registrovat a vyhral prvni zakazku. cekal sem ze v emailu bude nejaky info ale nebylo a moc se tam zatim nevyznam. zajimalo by me jak fungujou platby, jestli sem to dobre pochopil tak milestone plati zakaznik ihned a uvolni se po dokonceni projektu a potom musim doufat ze mi posle i zbytek? jak mam postupovat, ukazat u sebe hotovou praci, pozadat o milestone a po jeho prijeti poslat soubory?
potom by me jeste zajimala otazka faktur. vzhledem k tomu ze platbu drzi freelancer.com a bere si z ni poplatek tak fakturu za praci pisu na freelancer.com?
8. 6. 2011 01:58:12
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643624
Milestone by se ti měl připsat ihned na účet, přimo u projektu můžeš požádat o jeho uvolnění. Pokud nemáš zadaný milestone, ale pouze konečnou cenu, tak ta se odečte zaměstnavateli při začátku projektu (vyhraješ aukci a také ji přijmeš) a uloží se u prostředníka - freelancer.com. Pokud zaměstnavatel ukončí projekt, připíšou se ti na účet, pokud ne, můžeš opět požádat o uvolnění peněz, pokud to nezabere, pak už zbývá pouze vznést námitku. Ty zaplatíš poplatek za zprostředkování 5$ nebo 10% z vyhrané částky už na začátku projektu. Gold member platí pouze 3%.
Sem teď ve stejné situaci, dokončen první projekt, normálně sem práci poslal přes PM, poté proběhlo ještě pár úprav, poslal sem podruhé a rovnou sem napsal, že jestli je spokojený, ať ukončí projekt a uvolní peníze, za pár hodin sem to měl na freelance účtu a udělený feedback a začal sem dělat další projekt. No problem.
potom by me jeste zajimala otazka faktur. vzhledem k tomu ze platbu drzi freelancer.com a bere si z ni poplatek tak fakturu za praci pisu na freelancer.com?
Asi by to tak mělo být. Já mám na svém účtu pouze faktury od freelancer.com za poplatky, ale za převedené peníze za úspěšný projekt tam nejsou.
To je asi tak, jak sem ten systém pochopil já, jestli je tu někdo další, který má více zkušeností, taky si rád počtu.
8. 6. 2011 09:30:45
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643623
Martin
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
8. 6. 2011 09:43:31
Ja ted prvni projekt dokoncuju a chybi uz jen detaily. Pozadal sem teda o uvolneni milestone a sem pripravenej ukazat demo. Vsiml sem si ale ze se tam pise ze kupujici nema na ucte dostatek penez pro zaplaceni cele castky. Mam tedy napsat at si je "dobije" a potom zaslat soubory a jakmile projekt ukonci tak se mu to strhne a pripise me?
Tech $5 nebo 10% sem cetl ale moc tam toho nepisou. To se da nastavit nebo je tech $5 minimum a od $50 to bude 10% ?
8. 6. 2011 09:43:31
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643622
HexaGeek
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
8. 6. 2011 11:00:14
Dovolime si pridat par osobnich zkusenosti, castokrat jsme pres freelancer najimali i lidi
1) milestone se uvolni ihned po dosazeni daneho milestone
2) doporucuju status gold, platis pak mensi poplatky za ziskani projektu
3) pokud nema penize zjisti napis mu at si je doplni
4) nikdy neobchazejte komunikacni system freelanceru, provadeji casto kontroly, po prirazeni zakazky vam daji kontakt na novyho zakaznika a muzete komunikovat
5) zdrojaky a vse ostatni predavat az na posledni staci nebo dle dohodnutych milestone
6) nikdy nedelat pro ty co nemaji penize
7) pravidelne kontrolovat jejich hodnoceni na projektech a realizovane projekty,
8) zpravidla neverit zakaznikovi co ma vas projekt jako prvni ukol
9) freelancer.com ma statisice uzivateleu ale taky tisice podvodu, falesnych uctu atd..
pak jeste dulezita vec a to se tyka vyplat. ty jako dodavatel dostanes prvni penize nejdrive za mesic a to jedine na paypal jina sance neni..
normalne to funguje tak ze sou tzv vyplatni a reportovaci dny. Tzn pokud chcete nechat vyplatit love musite to nahlasit nejpozdeji do patku daneho tydne, nasledujici tyden (pokud nemate nejake blokace platby atd) vam v pondeli/utery dojdou penize na paypal. Pripravte se u prvni platby ze vas budou proverovat, tj kopie obcanky,pasu a nebo ridicaku + vase fotka s kodem na papire (dany kod vam zdeli) . U prvni platby je vzdy schvalovaci obdobii cca 3 tydny. tudiz kdyz to nahlasite ted v patek k vyplate tak nejdrive 27.6.2011 vam to poslou. Je to docela na prd ale po prvnim mesici se to da zvladnout..
8. 6. 2011 11:00:14
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643621
Napsal stix;663906
Tech $5 nebo 10% sem cetl ale moc tam toho nepisou. To se da nastavit nebo je tech $5 minimum a od $50 to bude 10% ?
přesně tak. buď 5$ nebo 10% z odklepnuté částky za projekt - bere se samozřejmě ta vyšší suma. U projektu za 100$ je to tedy 10$ na poplatek.
9. 6. 2011 09:41:03
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643620
Martin
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
10. 6. 2011 02:14:00
jeste bych se zeptal jak je to s tim kontaktem. po vyhre aukce a par zpravach me zadavatel pozadal o kontakt pro lepsi komunikaci. odepsal sem ze se kontakt nesmi predavat a nechci riskovat svuj ucet, pochopil to a projekt sme uspesne dokoncili. ale vsiml sem si ze ve vyhernim emailu je stejne uvedeny jeho email s tim ze ho muzu kontaktovat. plati teda ze po vyhre a odecteni poplatku uz si muzeme kontaktni informace sdelit?
10. 6. 2011 02:14:00
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643619
HexaGeek
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
15. 6. 2011 11:08:54
no jakmile vyhrajes dany projekt tak ti sam freelancer.com posle vzajemne kontakty , a pak uz spolu komunikovat muzete.
je pro info po zkusenosti z par lidma z freelacner.com co jsme zamestnavali tak se stava jedna zajimava vec:
pri pozadavku na vyplatu provadi freelancer admini kontrolu vasi komunikace a kdyz narazi na obchazeni jejich systemu tam vam vyplatu zablokuji. Takze pokud se snazite podvadet a obhcazite freelancer tak se hned nic nestane ale az po pozadavku o vyplatu.. Zname nekolik lidi z indie a pakistanu co jim kompletne zamrazili ucty..
15. 6. 2011 11:08:54
https://webtrh.cz/diskuse/freelancer-com-platby/#reply643618
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit