Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zlepseni navstevnosti + indexace v Google

Zdravim,
mame web, ktery je svym zpusobem unikatni - drive pomoci phpbb fora, nyni pomoci vlastniho softwaru, jsme rozpracovali katalog zbrani, jednotek, osobnosti a dalsich veci spojenych s military a historii (tisice kategorii, 65 tisic temat, 230 tisic prispevku), a spolu s hlavni casti webu jsme dosahli navstevnosti kolisajici mezi 50 a 87 tisici UIP mesicne, 1-1,5 milionu pageviews, 300gb traffic. Fluktuace je dana zejmena prazdninami a studijnim obdobim. Podle vnitrnich statistik prichazi na nase stranky kolem 60% z google, seznam je na druhem miste. Predpokladam, ze znalosti tematu, ze lide vyhledavaji klicova slova typove "typ tanku", "letadlo xxx" a podobne, a ze se dostanou na primo dane konkretni tema v nasem foru.
Problem je ten, ze navzdory velmi pestremu obsahu je nase forum relativne malo zaindexovane v googlu, nebo v dotazech vybiha az na druhe treti strance vysledku hledani, pritom jej predstihuji stranky, ktere mnohdy prime kombinaci hledanych slov neodpovidaji, zatimco nase stranky je maji primo v nadpisu a presne souslovi se tam nachazi treba i vicekrat.
Odesilame do google pravidelne sitemaps, ktery toho casu ma na 73 tisic URL, a to v cleneni 2 soubory kategorii fora, 73 souboru temat (po tisicovce kazdy).
Protoze se jedna o velmi specificky a odborny web, nejak uz mi dochazi fantazie, jak to zpropagovat, vzajemna spoluprace s otatnimi vetsimi hraci na nasem internetu vazne z duvodu vzajemne revnivosti, takze nevidim moc prostoru pro "zpetne linky" z jinych ceskych webu. Obecne na nas vede nekolik stovek odkazu, ale stale verim, ze to neni jeste to "prave orechove", co by to mohlo byt.
Muzete prosim poradit, jak zlepsit indexaci google a pripadne zlepsit pozici ve vyhledavacich ? Muzeme se bavit i o profesionalni / placene spolupraci, ale predesilam, ze penize na tento projekt jdou z nasich kapes, nejsme ziskovi a necinime si v tomto zadne naroky ziskovi byt :) Webmasterske / programatorske ukony zajistuji ja osobne. Individualni nastavovani metatagu pro jednotlive stranky neni z technickeho / mnozstevniho hlediska mozne.
Dekuji
Radek Havelka
Main : http://www.valka.cz
Forum / databaze : http://forum.valka.cz
25. 6. 2008 19:20:23
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86845
coder
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
25. 6. 2008 22:42:33
Pěkný a prospěšný projekt :thumbup:
Pro zlepšení indexace v první řadě rozhodně doporučuji, aby každá podstránka měla vlastní URL - tudíž nikoli načítání pomocí ajaxu, jak je řešeno v současné době.
25. 6. 2008 22:42:33
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86844
Diky ... ajaxem je resena pouze navigace mezi www.valka.cz a forum.valka.cz, protoze uz me nenapadl zadny jiny zpusob, jak odnavigovat navstevniky a ukazat jim celou siri zaberu (preci jen velka cast webu je zamerena hlavne na odbobi druhe svetove, snazime se ukazat, ze je tam toho mnohem vic). Forum.valka.cz ma vlastni homepage a navigace se pak odviji podle proklikavani se "klasickym zpusobem" jednotlivymi kategoriemi , ktere jestli se nepletu maji max. 8 urovni vnoreni. V kazde kategorii mohou byt dalsi podkategorie, temata i prirazene clanky (link zpet na www.valka.cz, pokud se nekdo zajima treba o nemecke tanky, aby ve foru nasel nejen odpovidajici temata, ale zaroven i clanky, ktere se k tomu vzahuji).
Ocekaval bych tedy, ze by si google mel projit forum jako takove, a oindexovat jej. Zkousel jsem cesty pres klasicke url, resp "modifikovanou" verzi s parametry oddelenymi /, jako treba
viewtopic.php/t/1111
dokonce jsem zkousel i primo do url umistit nadpis tematu
viewtopic.php/t/11111/title/Druha-svetova-valka
ale ani jedna cesta nevedla k nejakemu vetsimu vysledku.
Po vcerejsi uprave sitemaps pro google jsem dosahl toho, ze si google zjevne prosel vetsinu stranek znova, prinejmensim zaznamenal me neoriginalni popisky v description tagu :D, ale z google webmasters tool jsem slusne receno rozpacity, protoze zatimco jeden den to ukazuje, ze to ze sitemaps stahlo 73 tisic odkazu, druhy den to z toho sameho sitemap souboru ukazuje uz jen treba 48 tisic, indexovano je dle techto statistik 12 tisic.
Prave tim, jak je ten web rozsahly a muze pokryvat vicemene jakoukoliv oblast lidske historie a vojenstvi narazim na to, ze uz me proste nenapada, jake description a dalsi metatagy udelat, pripadne jak to vice zpropagovat :D Babo rad :)
26. 6. 2008 08:15:46
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86843
ale ani jedna cesta nevedla k nejakemu vetsimu vysledku.
jak dlouho jsi čekal na výsledek?
Struktura a provedení stránek je hrozné a nezaindexovatelné, ikdyž obsah může být skvělý... Podle mě by si to zasloužilo celkové přepracování...
26. 6. 2008 08:33:50
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86842
10 let ? :D ne vazne, sitemaps jsem testoval zhruba rok v kazdem z formatu, ktere jsem uvadel.
rad si necham porad, JAK to prepracovat, protoze za tech deset let uz jsem vyzkousel vsechno mozne, a opravdu me nenapada, co a jak by se s tim dalo udelat jinak (prosim bavime se stale o FORUM.valka.cz, nikoliv o WWW.valka.cz, to je z pohledu indexace pro me mene dulezite), aby byla vyvazena jak potreba navigace a rychleho pruchodu tam, kam clovek potrebuje, ve spojeni s urcitou intutivnosti teto navigace dle tematickeho deleni.
26. 6. 2008 09:11:28
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86841
*poradit
26. 6. 2008 09:12:12
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86840
Osobně bych přesedlal na jiné fórum, jde o to, jak moc to bude náročné při aktuálním množství dat...
Má to prasecký kód a nulové SEO, takže se spíš zaměř na reklamu (PPC, PR články..)...
26. 6. 2008 09:44:40
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86839
phpbb forum jsem poslal do haje na zacatku cervna t.r., prave proto, ze to generuje silenosti, navic technicky to v tom mnozstvi prispevku prestalo zvladat, mam to ted plne ve sve rezii a diky vlastnimu kodu tomu ted rozumim a dokazu cokoliv zmenit :) otazkou je, co, pripadne jak by se mohlo upravit ci naprogramovat ve vztahu k SEO, zatim pouze automaticky generuju META keywords na zaklade nadpisu tematu (jinak to asi nejde, leda ze by uzivatele sami jeste vytipovavali vhodne tagy pro jejich prispevek, ale to si nedokazu uplne predstavit). Je tam neco, co se da zmenit primo v HTML kodu ci strukture ? myslim si, ze samotny proces prochazeni linku googlem funguje dobre, vidim na 300 tisic blokovanych URL (pres robots.txt omezuji pristup vyheldavacu ke strankam, ktere nejsou obsahove a neni tedy duvod, aby tam vyhledavace smejdily :) ), coz znamena, ze se stranky opravdu prochazeji a roboti se snazi nasledovat odkazy tam uvedene. Jen co se tyce relevance a celkoveho objemu indexovanych stranek to proste porad neni ono :(
26. 6. 2008 10:04:39
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86838
drago
verified
rating uzivatele
(73 hodnocení)
26. 6. 2008 10:10:04
Kolik to má celé GB? - googla má tuším nějaký limit
Funguje komplet všechno když vypneš javascript atd? - možná se někde zasekne
Podle http://216.239.59.104/search?hl=en&lr=&q=site%3Aforum.valka.cz&btnG=Search je zaindexováno 509,000 stránek, což vypadá v pohodě. Ale upřimně to co mi vyleze: Stav našeho konta je právě Měsíční náklady na provoz I příspěvek ve výši 50 Kč nám pomůže, více se dozvíte zde. ... mi nepřijde moc lákavé. Možnáí by bylo lepší to s tím stav našeho konta použít jako vygenerovaný obrázek, aby se to nezobrazovalo do indexace opravdu to vypadá blbě.
26. 6. 2008 10:10:04
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86837
souhlasim, to je urcite neco, co musim vyhodit, snazil jsem se to nahradit tagem DESCRIPTION, ale ten google vubec nebral v uvahu a vzdy tam dal tento text ze zacatku stranky :(
velikost celeho webu je ted neco kolem 25Gb, mesicni traffic je ted po redesignu a odklonu od grafickych ovladacich prvku na radove 150Gb, google a dalsi roboti delaji zhruba 40Gb prenosu, k nami zobrazenym strankam cca 1,5 milionu delaji roboti dalsich zhruba 2 miliony zobrazenych stranek mesicne.
na zobrazeni celkoveho poctu vysledku z google jsem se nedostal, vzdy kdyz kliknu na vysledky 10+, tak mi to napise, ze me vyhledavani je nejake podezrele, ze jsem asi robot, a smula :D
26. 6. 2008 11:04:29
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86836
drago
verified
rating uzivatele
(73 hodnocení)
26. 6. 2008 11:21:48
Dřív platilo že google z jedné domény indexuje maximálně 4,X GB. Teď už by to mělo být jinak. Doporučuju ti na ty dotace udělat nějaké hezké prasátko krásně to mají například tady: http://www.thenoobcomic.com/index.php?pos=2, je to vpravo dole. Když lidi darují 300 USD tak autor udělá extra další epizodu comixu. Když je to v obrázku tak to google ignoruje. V každém případě ti přeju hodně úspěchů já se pohybuju spíš ve světe webů kde se dělají texty kvůli reklamě a ne naopak.
26. 6. 2008 11:21:48
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86835
jasny, i tak diky za kazdou radu ... nepovazuju se uplne za amatera (i kdyz tomu ten web mozna uplne neodpovida, znate to, kovarovic kobyla ... :D), ale prijde mi, ze uz jsem vycerpal veskerou invenci :D a kazda rada dobra ...
PR clanky a podobne veci nam dle meho moc nepomahaji, obvykle vedou treba na valka.cz root, tam ale problem neni (pro slovo "valka" obvykle #1 ve vyhlevacich nas web ...), ale ty odborne veci, ktere bychom chteli protlacit vyse, na to se asi moc zpetnych linku nenajde, neni to ani obvykle blogerske tema (i kdyz asi budem muset napsat aspon neco malo o radaru, kdyz je to tak popularni :D), takze z teto strany se mi cokoliv tezko shani.
PS. thenoobcomix.cz je naprosto luxusni zalezitost, predpokladam, ze taky hrajes Wowa ? :D
26. 6. 2008 15:57:10
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86834
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
26. 6. 2008 20:35:35
no ja rikam jedno - ten ajax je jedna z nejvetsich chyb :) to ze to nema SEO url je dalsi chybka.. cele je to sice urcite prinosne, ale udelane spatne :(
26. 6. 2008 20:35:35
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86833
Lubos
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
26. 6. 2008 21:17:18
Rozmýšľam, aký význam má odkaz (pravý panel) z hlavnej stránky na stránku fóra s textom
Lepšie by tam padol odkaz na hlavné témy z fóra.
26. 6. 2008 21:17:18
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86832
Razer
verified
rating uzivatele
27. 6. 2008 00:20:12
na první pohled se mi zdá velice zmatená struktura url u toho fóra, vůbec nedává smysl, ale zatím sem na to jenom zběžně kouknul...
27. 6. 2008 00:20:12
https://webtrh.cz/diskuse/zlepseni-navstevnosti-indexace-v-google/#reply86831
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit