Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Hledáme partnery-konkurence České pošty

martin307
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
22. 8. 2010 22:50:09
Hledáme partnery nebo-li spíše investory v řadách provozovatelů e-shopů, kteří by se chtěli podílet na vzniku konkurence České pošty - dodání zboží (balíků) ke konečnému spotřebiteli. Tímto hledáme možné partnery (investory) jestli by o vzniku konkurenčního podniku byl zájem. Zpočátku by se zaměřoval jen na doručování zboží pro e-shopy.
- možnost se podílet na vývoji firmy (jedná se o vytvoření nové firmy)
- investice do akcií (jedna akcie již za 1000,- Kč, 10 000,- Kč nebo 100 000,- Kč)
- 90 % získaných peněz z prodeje akcií by šel na pořízení vozového parku, IT hardwaru a softwaru a pronájmu skladových prostor (záruka vložených peněz v hmotném majetku)
- partner (investor) by měl lepší cenu doručení než konkurence (ten který by se nepodílel na vytvoření firmy)
- svoz balíků od provozovatele e-shopu (žádné chození na pobočky)
- vytvoření cca 14 centrálních skladů (v krajských městech)
- v lokalitách z vyšší koncetrací svozu balíčků posílení dopravy
- vytvoření modulu pro e-shopy pro snadnou komunikaci: e-shop - doručovatel - zákazník (on-line sledování zásilek a další)
+ další věci, vše zde již nebudu prozrazovat, základní myšlenka, zde byla uvedena :)
Do PM mi prosím zasílejte výši vaší investice (pro zjištění předběžného zájmu o služby) + kolik měsíčně odešlete zásilek (není povinné). Všem zájemcům děkuji.
Prosím o zbytečné OT k tématu. Neřeště, že to může stát tolik a tolik peněz, že to není možné, atd... Pokud chcete něco kritizivat, tak napiště konkrétní výhody nebo nevýhody, žádné obecné keci, to se neuchytí apod. Doufám, že se sejdou rozumný investoři, kteří pochopí jednoduchou myšlenku projektu... Být lepší jak Česká pošta :)
22. 8. 2010 22:50:09
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546587
carlos
verified
rating uzivatele
(19 hodnocení)
23. 8. 2010 00:00:21
Počítal sis někdy náklady DPD/České pošty nebo PPL? Máš pocit, že je lze dále stlačit? Víš proč tak současní poskytovatelé nečiní, tzn. proč mají ty ceny které mají? A víš co by museli změnit, aby mohli poskytovat levnější služby?
Zatím jsi nijak nepopsal čím dosáhneš tu úsporu a levnější náklady...
Protože to co investor investuje očekává, že se mu bohatě vrátí...
23. 8. 2010 00:00:21
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546586
martin1
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
23. 8. 2010 00:22:21
... a ted prosim tu, jak vybudovat novy a lepsi Seznam nebo Facebook :-)
23. 8. 2010 00:22:21
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546585
Jak udelat lepsi facebook, to nevim. Kazdopadne ale vim, jak udelat lepsi svet - smazat facebook.
A k tematu: Takove sluzby tu prece uz jsou. Zavedene, zname, pouzivane. Tady moc prostoru pro konkurenci neni a kdyz, tak jedine s hodne nejistou navratnosti investice.
23. 8. 2010 10:00:59
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546584
tyto nápady zde již bylo. Konkurovat poště nejde. Již jen pro síť několika tisíc odběrních míst po celé ČR. Depa v krajských městech jsou pěkná, ale neřeší vyzvednutelnost zásilek pro ty, kteří nejsou k zastižení doma. Takže z toho bude maximálně menší konkurence pro velké kolosy. Zásadní problém je navíc sezonnost, kdy např. na vánoce se zvýši objem expedovaných zásilek klidně na dobu 2 týdnů u eshopu o 500%, to nedokáže často vykrýt ani kolos typu GLS, PPL apod. kdy kolabují. nasmlouvání si přepravců také není tak jednoduché, většinou jsou vázaní na jiné firmy. Přepravní firmy si navíc vzájemně pomáhají, každý umí něco a tak si vzájemně pomáhají apod.
navíc sběrná místa, svozy apod. to vyžaduje mnoho aut a logistiky.
tudíž udělat novou přepravní firmu proč ne. Uzavřenou komunitu pro pár shopu je nesmysl, to nevyjde ani levněji a ani efektivněji. Ale proč ne, pokud někdo nabídne přepravu po ČR s dobírkou pod 70 korun za balík, doručení do 24 hodin v 98% případů, dostupnost pro ty, co nejsou doma zastiženi, pak do toho klidně půjdeme a schopnost pokrýt Vánoce bez újmy, pak úplna paráda. Ale mám obavu, že velké shopy do toho jen tak nepůjdou, protože když tam přistaví 10000 zásilek, tak si s tím neporadí ani 50 dodávek pro rozvoz a malé shopy to zase nebudou shopny vytížit v průběhu roku. Pokud se to ale přesune do stádia nějakého konkrétního, pak se tomu nebráníme, ale mám obavy, že z toho vznikne něco malého, co bude smluvně stejně jezdit pro DHL, PPL apod.
23. 8. 2010 10:14:56
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546583
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
23. 8. 2010 11:32:32
Napsal martin307;557390
Hledáme partnery nebo-li spíše investory v řadách provozovatelů e-shopů, kteří by se chtěli podílet na vzniku konkurence České pošty - dodání zboží (balíků) ke konečnému spotřebiteli.
OT: mám z toho intenzivní pocit že je to stejně promyšlený projekt jako legendární "Hledač"... Prostě teorie "tohle musí fungovat" a hned se začnou hledat peníze a investoři, aniž by byl celý produkt do detailů promyšlený.
23. 8. 2010 11:32:32
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546582
Konkurence ČP je prostá - 1. Dodej zásilku, 2. Dodej zásilku včas a 3. Dodej zásilku pokud možno nepoškozenou.
23. 8. 2010 12:27:14
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546581
martin307
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
16. 9. 2010 10:52:45
Omlouvám se, že reaguji na téma až nyní... Přemýšlel jsem jestli má vůbec smysl reagovat na vaše OT. Je vidět, že na webtrhu se žádný opravdový investoři nevyskytují. Posuzuji dle toho, že mi nepřišla žádná zpráva do PM typu prosím o více infa, popřípadě jsem ochoten investovat za takových a takových podmínek. Možná bylo neštastné psát konkurence České pošty, ale bylo to myšleno jen konkurovat jim v dodávání balíků pro eshopy, když si neváží svých zákazníků a přebrat jim klienty, to by takové těžké nebylo. Budu se již konečně těšit na otevřené nabídky. Opravdu mi stačí napsat jestli byste měli zájem investovat nebo ne. Vůbec nevadí, že bude např. 2000 zájemců z řad eshopů, kteří budou chtít investovat např. 3000,- Kč.
1. carlos - asi jseš manažerem DPD, PPL nebo České pošty, že víš kolik jsou skutečné náklady na dopravu atd. Netvrdím, že to bude extra levné, ale levnější a hlavně kvalitnější. Popisovat jak toho dosáhnout zde nehodlám, to bys musel být většinový investor. Já hledám drobné investory - investice od 1000 do 10 000,- Kč (netvrdím že velké odmítam), kterým nebudu vysvětlovat úplné know-how, ani není důvod. Ano máš pravdu, že investor musí očekávat zisk. Ale né aby si každý myslel, že do roka bude mít investici zpátky z 1000% provizí zpět. Takový lidí zde jsou, já takové nehledám. Můžem mě za tyto postoje kritizovat jak chceš.... :) Zisk by se první roky investoval do rozvoje, ale mohl bych zaručit, že kdo by chtěl po roce ukončit spolupráci, tak mu bude vrácena investice zpět. Výdaje na provoz vozového parku by se dali snížit až o 30 %.
2. martin1 - tvé OT snad nemá cenu ani komentovat!!! Četl jsi vůbec o čem jsem psal...??? Facebook snad již horší ani nemůže být a konkurovat seznamu... Nesmysl to dělá google.
3. PcDr. Marty - plně s tebou souhlasím smazat facebook :) A ke zbytku, ano zavedené jsou, ale... To je jako kdybys každému tady říkal, že nemájí vznikat nové eshopy, obchodní centra, nové markety atd. Každý si najde svého zakazníka. A konkurovat poště... jednoduché (mám na mysli hlavně službami, né počtem poboček a počtem zaměstanců)
4. Radek O. - první rozumný člověk, který se drží tématu a projevil zájem :) Je pravda, že počtem poboček se nemůžeme rovnat poště. Ale PPL a DPD také nemá pobočky a vše rozváží. Ale určitý způsob pro nedoručení zboží klientovi, který není doma by byl. Sice ne v tolika pobočkách. Ano konečná cena by mohla být pod 70,- Kč za balík s dobírkou. Dokonce mám i nápad (vymyšleno) jak službu vytížit v průbehu roku, s tím souvisí i způsob doručování. Je pravda, že Vánoční období je extrém a právě proto bych chtěl ulehčit ostatním dopravním společnostem :)
5. Kovboj - další zbytečné OT - jaký hledač, zmiňuješ nějaký internetový projekt, který opravdu asi nemá šanci na úspěch. Tady se ale mluví o něčem úplně jiném.. I když přes web by to také samozřejmě fungovalo. Četl jsi to vůbec?, nebo jsi jen viděl nadpis. A navíc promyšlené to je, jinak bych sem těžko psal. Místo toho abys naspal, že máš již nějaké eshopy a že by tě to zajímalo a řekl, že do toho budeš investovat, tak máš hned názor, že to nemůže fungovat :) Ty co by se rozhodli investovat, tak by dostali podrobnější info. Já tu zjišťuji zájem, ale je vidět, že všechny eshopy jsou spokojené se službami, tak asi po tom poptávka nebude, i když jsem přesvědčen že poptávka by byla :)
6. vodička - teprve druhý rozumný příspěvek, přesně tak jsem to myslel :)
16. 9. 2010 10:52:45
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546580
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
16. 9. 2010 11:32:58
Napsal martin307;570281
5. Kovboj - další zbytečné OT - ... A navíc promyšlené to je, jinak bych sem těžko psal. Místo toho abys naspal, že máš již nějaké eshopy a že by tě to zajímalo a řekl, že do toho budeš investovat, tak máš hned názor, že to nemůže fungovat :) Ty co by se rozhodli investovat, tak by dostali podrobnější info. Já tu zjišťuji zájem, ale je vidět, že všechny eshopy jsou spokojené se službami, tak asi po tom poptávka nebude, i když jsem přesvědčen že poptávka by byla :)
Ano, četl jsem to. Ale nic jsem nevyčetl. Mě jako provozovatele eshopu zajímá jediné - jsi schopen mi garantovat že si dnes pro balík ke mě přijedeš a zítra ho bude mít klient na druhém konci republiky? To že si pro balík přijedeš je snad samozřejmé. Kolik budeš mít skladů po republice je mi v zásadě také jedno. Možná by mě už víc zajímalo kolik budeš mít řidičů a velkých aut kteří to budou rozvážet abys to byl schopen stihnout. Zajímalo by mě jak máš řešený systém který balíky zpracovává. Zajímalo by mě jak máš řešené pojištění.
Nevím jaké máš osobní zkušenosti s provozováním eshopu, ale i jen jeden menší eshop je schopen ti o vánocích kompletně zaplnit jednu běžnou dodávku. A ty bys chtěl takových shopů 2000 (zcela nereálné číslo). Někdo ty balíky musí nejenom převzít, musí je také zvážit, roztřídit na jednotlivá depa, naložit, převést na správné depo, vyložit, znova naložit na správnou dodávku a pak ještě doručit. Samozřejmě do druhého dne s tím, že zboží ti předám odpoledne ale chci aby ho klient měl druhý den už odpoledne.
A tohle všechno chci jako provozovatel eshopu HNED. Já nemám důvod něco takového "pomáhat budovat" a používat své klienty jako pokusné králíky. Možná máš pocit že máš vše promyšlené a chyba nemůže nastat, jenomže chyba vznikne vždy. Jedna věc je jak systém funguje na papíře, druhá věc když musíš pracovat s tou nejproměnlivější proměnnou - s reálnými lidmi. Navíc o přepravě objednávky nerozhoduju já, ale ZÁKAZNÍK. Já mu dávám vybrat, někdo víc věří poště, někdo víc přepravce. Proč by zákazník třeba místo osvědčené PPL volil tvoji službu? Protože je levná? Možná...
Jenže já i v té ceně vidím problém - prostě ji nevěřím. 70 Kč za dobírkový balík je podle mě totiž zcela nereálné. Navíc neuvádíš ani jestli je to s DPH nebo bez. Ale z těch peněz musíš zaplatit všechny lidi, naftu, auta, nájmy, odvody státi. U dobírky musíš navíc řešit i problémy s tím že řidič ssebou vozí opravdu velkou hotovost, potom ty peníze musíš zpracovat, vložit do banky, mít systém pro správné přeposlání částek eshopům. To vše také stojí peníze a čas. No a nakonec samozřejmě potřebuješ aby ti nějaké peníze i zbyly aby bylo z čeho rozvíjet firmu. A to všechno s takovouhle "likvidační" cenou bez toho aby za tebou už stála silná a bohatá společnost se zkušenosti v oboru nemáš šanci zvládnout.
A tohle všechno si nejspíš uvědomují i ostatní co si to vlákno přečetli. Proto ti nikdo neposlal zprávu a nechtěl podrobnosti. Sorry, ale ten projekt je prostě nereálný.
16. 9. 2010 11:32:58
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546579
tomve
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
16. 9. 2010 11:37:53
Si to představuješ jak hurvínek válku, chce to tuning a snad by se to i chytlo.
16. 9. 2010 11:37:53
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546578
Zajímavý nápad, oceňuju to. Jen se bojím, aby to pak neskončilo tak, jako u ČP. Je potřeba, aby ten kdo to přepravuje a doručuje měl k tomu vztah. Tj. zacházel se zásilkou jako člověk a ne prase a hlavně bych taky čekal nějakou vstřícnější komunikaci se zákazníkem.
Bohužel takoví lidé levní nebudou:)
16. 9. 2010 11:56:10
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546577
Josef Zemánek
verified
rating uzivatele
19. 9. 2010 02:34:01
České poště se nedá vzhledem k vysokému počtu jejích poboček a rozsahu vozového parku konkurovat. A nebo snad hledáš investory, kteří dají dohromady 10 až 20 miliard korun?! Podle mě tedy neplánuješ konkurovat České poště, ale přepravním společnostem typu PPL, DPD, Radialtrans apod. Tady by ti stačilo sehnat investici ve výši cca 1 miliardy korun na pořízení vozového parku, zřízení skladových prostor, IT systému, centrály... Pokud čte tuto diskusi Petr Kellner nebo Ivo Lukačovič, máš vyhráno :-).
19. 9. 2010 02:34:01
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546576
Karel Kohout
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
20. 9. 2010 19:10:02
Těžko seženeš peníze (ČR není v oblasti akcií USA a potřebuješ několik stovek milionů korun na leasingy a další stovky na přežití v prvních pár letech) a ještě hůř zaplatíš provoz - lidé jsou drazí, auta jsou drahá, prostory jsou taky drahé, reklamu nepočítám, je tady tvrdá konkurence a jen na cenu nepřežiješ. Vem si, že na doručení jednoho balíku na úrovni ČP (~58 Kč pro tebe, nejsi osvobozený od DPH) zabiješ 10-15 minut ve velkém městě, na Vysočině klidně půl hodiny, tak si spočítej, jak dlouho ti bude řidič vydělávat jen na svůj plat+sociální+zdravotní+papírování okolo a jak dlouho na splátky aut / skladových prostor / servis a amortizaci aut (jezdí minimálně 5 dní v týdnu minimálně 8 hodin denně).
Zkus to dělat trochu jinak - kašli na ČR a udělej jen "Shipito" v Praze (omlouvám se za pragocentrismus). Zadám adresu tvojí firmy, přijde mi tam zboží od e-shopu, tvůj řidič mi ho doveze večer, když jsem doma a přesně kdy chci, a na rozdíl od pošťáků zazvoní. Pokud se dohodneš s pár mimopražskými e-shopy, tak můžeš dělat v Praze jejich výdejní místo (2 varianty poštovného, přeberu na skladě / nechám si dopravit domů). Není to vůbec nereálné, u ČP mi vždycky jak pitomci povozí balík pár dní po Praze, než ho konečně uloží na poště. Používal bych službu, kde mi balík převezmou, uloží a pošlou email přesně ve chvíli, kdy dorazí (a případně nabídnou dopravu domů v čase reálném pro někoho jiného než důchodce/nezaměstnané/nemocné/na mateřské).
20. 9. 2010 19:10:02
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546575
martin307
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
20. 9. 2010 22:19:46
Kovboj - děkuji za obsáhlé vysvětlení, nemá se cenu o tom co píšeš přít :) Vše o čem píšeš vím... A nikdo tvé klienty nechce jako pokusné králíky, jak píšeš dopravu si vybírá klient. Jen jsem chtěl vědět jestli by o takový projekt byl zájem, i když je megalomanský... :)
jzemanek - tak je mi jasné, že ČP nemohu konkurovat, již jsem to psal ve svým druhým příspěvku, že by to nebyla přímá konkurence ČP, na to by opravdu měli jen výše uvedené osoby :)
karel.kohout - máš pravdu, navíc o něčem takovém přemýšlím.. Nejen v Praze (i když tam bude nejvíce klientů). Celé jsem to spíše myslel, aby služby byli celkově lepší než u ČP, jinak se jim nedá konkurovat. Jde o dobu doručení a informovanosti apod.
Děkuji všem za názory, i když jsem o ně nežádal :)
20. 9. 2010 22:19:46
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546574
Josef Zemánek
verified
rating uzivatele
20. 9. 2010 23:32:57
Napsal martin307;572626
Děkuji všem za názory, i když jsem o ně nežádal :)
Není zač, myšlenka konkurovat České poště (PPl, DPD) není špatná, jen příliš nákladná... Trh s přepravou balíků je navíc nasycený. Aby ses na něm mohl prosadit, musel bys vymyslet něco, čím bys snížil náklady přepravy zásilek na polovinu. TJ. buďto zaměstnat za minimální mzdu (8000 Kč měsíčně) nějaké řidiče z Indie nebo Bangladéše, nebo jezdit pouze s automobily na elektřinu... Zatímco totiž benzíňáky a nafťáky jezdí za cenu 2 až 3 Kč / 1 km, dodávky na elektřinu typu Ford Transit se vejdou do 1 Kč/ 1km.
20. 9. 2010 23:32:57
https://webtrh.cz/diskuse/hledame-partnery-konkurence-ceske-posty/#reply546573
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit