Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

novyshop.cz – varuji před panem Zdenkem Handlem

Aramon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 3. 2010 11:33:35
Pokud uvažujete o pořízení shopu zdarma, máte na internetu mnoho způsobů, jak jej získat.
Jednou z možností je také pořízení služby u podnikatele Zdenka Handla, který provozuje web novyshop.cz.
Rád bych se podělil se zkušenostmi, které jsem za velmi krátkou dobu získal.
Vezmu to popořadě.
Oslovila mne podnikatelka, která si u nich pořídila placený hosting, ke kterému zdarma získala instalaci opensource shopu Prestashop, který si můžete zdarma stáhnout z internetu.
Klientka měla problém v tom,že když si u zboží nastavili atributy zboží včetně navýšení cen, nefungovalo to na webu. Znalí vědí, kde je problém. Dala mi tedy přístupové údaje do administrace a já vše nastavil.
Byl jsem ale překvapen, že má nainstalovanou verzi Prestashopu 1.2.4, když už dávno vyšla verze 1.2.5. (na svých stránkách pan podnikatel uvádí, že instalují verzi 1.2.5, divné, že tam byla 1.2.4). Navíc čeština nebyla v celé administraci, jak by zákazník asi předpokládal. Poprosila mne, zda bych ji tam češtinu nenahrál kompletní. Postupně se vyrojilo více drobných problémů, které ale s funkčností Presty jako takové neměly nic společného.
Bohužel, během pěti dní, kdy jsem ji pomáhal, došlo několikrát k výpadkům webu, ať již krátkodobým, nebo dlouhodobým. Tuto situaci jsme nijak neřešili, klientka měla zaplacený hosting na tři měsíce.
Navrhnul jsem jí změnu hostingu za nějaký zavedenější a kvalitnější, který pověží bez problémů. Tuto možnost zvažovala.
Zlom nastal ve čtvrtek 11.3.2010, kdy přes hodinu web nefungoval. Nefungovala ani administrace hostingu, ani web provozovatele. Weby mimo IP provozovatele jely v pořádku. Podotýkám, že přístup zkoušelo více lidí, abych se ubezpečil, že chyba není na mé straně, což se samozřejmě může stát, například výpadkem internetu (i když to by asi nešly žádné weby a ne jen u tohoto provozovatele). Ti, kdo mi nefunkčnost ověřovali jsou samozřejmě ochotni tuto skutečnost potvrdit.
Protože mi klientka dala přístup i do administrace hostingu, bohužel nepatří mezi ty, kdož by se v těchto věcech vyznali, ani nevěděla, co je to nějaké FTP a podobně, chtěl jsem napsat na podporu, že se něco děje, že web nefunguje. Bohužel, jak jsem psal, nic nejelo, takže mé pokusy o přihlášení byly neúspěšné.
Proto jsem podporu kontaktoval hned ráno přes rozhraní podpory hostingu, kde jsem napsal, že web od tolika do tolika nejel a chci znát důvod. Bylo mi odpovězeno, že podle jejich logu žádný problém nebyl, dokonce mi poslali hlášky z logu, kde je psáno, že jsem se pokoušel připojit, ale protože připojení existuje, bylo stornováno. Tyto hlášky byly dvakrát. Potvrzuji, dvakrát se formulář pro přihlášení do administrace skoro povedlo načíst, ale bezúspěšně. Minimálně 40x web nenalezen. A že to asi bylo mým špatným připojením k internetu nebo cookies. Znova jsem tedy napsal svůj dotaz, jak je možné, že web nejel, protže jsem věděl, že chyba není na mé straně, a připojil jsem dotaz, proč tam nemají nějaké statistiky, podle kterých by uživatel mohl ověřit, že web jel či nikoliv. Uživatel u nich totiž žádný podobný nástroj, jako je AWStat, Munin a podobně k dispozici nemá.
Na toto už jsem se reakce nedočkal. Považovali věc asi za vyřešenou.
V podvečer jsme se tedy s klientkou rozhodli, že web přesuneme ke mne na hosting, aby mohla normálně běžet.
Přesměrovali jsme tedy DNS, klientce jsem tam dal poslední stabilní verzi Prestashopu 1.2.5, kompletně počeštil dostupnou češtinou, připojil jsem pár vychytávek jako je registrace nejen uživatele, ale i firmy a podobně.
Klientka tedy běží na novém hostingu, nové verzi Prestashopu.
A nyní to, co následovalo poté a to je to, nač chci upozornit:
Na svém webu jsem zveřejnil článek:
http://www.wianan.com/sluzby/zprovozneni-shopu-proslunicka-cz/
ve kterém jsem se se svými čtenáři podělil o to, že jsem klientce pomohl, a v čem vidím problém co se týká hostingu novyshop.cz
Pan Handl je však velký ješita a včera večer mi volal, že na mne podává trestní oznámení za pomluvu, za nekalou soutěž a já nevím co vše, prostě že jsem jeho firmu pohanil, že jsou nesolventní.
Navíc na klientku vyvinul psychycký nátlak s tím, že mají v kódu shopu nějaké své úpravy (prolustroval jsem, nenašel jsem nic) a za to, že z patičky odstranila jejich copyright má zaplatit pokutu 1000,-Kč. Navíc, za to, že jejich úpravy použila na jiném hostingu, dopustila se kopírování (pirátství) a další pokuta a trestní oznámení na ni. A že ve vzhledu mají taky vlastní úpravy a že za to další pokuta.
Moje reakce nenechala na sebe dlouho čekat a napsal jsem na svém webu další článek na téma novyshop.cz:
http://www.wianan.com/sluzby/novyshop-cz-proc-jej-nedoporucuju-proslunicka-cz-podruhe/
Vrátím se k přechozímu odstavci:
Klientka byla na jiném hostingu, ale s aplikací, kterou ji nennainstalovali oni, ale já, přesto trvali na té pokutě a případném podání trestního oznámení. Copyright tam být neomhl, když web běžel na mnou nainstalované aplikaci. Co se týká vzhledu, nárokují si vzhled, který je standartně dodáván k Prestashopu a který klientka používala i než od nich odešla. prý v něm dělali úpravy (proskenoval jsem, nenašel jsem), asi těmi úpravami mysleli to, že v administraci Prestashopu jí nahráli logo.
Jak vidíte, firma si nárokuje práci jiných, práci jiných prohlašuje za svou, své klienty pokutuje kde to jen jde, doporučuju si před nákupem služeb u nich přečíst obchodní podmínky, a to myslím vážně, aby jste se pak nedivili. Mimochodem podmínky dle časového razítka byly změněny a upraveny príávě poté, co jsem si vyměnil několik řádků s tímto rádoby podnikatelem.
Bohužel, klientka nevydržela psychický nátlak a nechala jim peníze, které ji ze zákona měli vrátit, protože službu vrátila do 14 dnů, tak jak uvádí zákon.
Tlak na obyčejnou uživatelku byl příliš velký.
Upozorňuji na tyto nekalé praktiky. Dle mého názoru se jedná o nehoráznost ze strany pana Handla. Možná na věc máte jiný názor, budu rád, když mi zde napíšete svůj názor na to, jak si firma poradila s řešením nedostupnosti serveru, to, že si nárokuje svůj copyright, přestože web již hostuje jinde a na jiné verzi bez jejich údajných úprav (napadá mne, jestli těmi úpravami nemá pan Handl namysli to, že jí tam nahrál nějaké moduly, které jsou zdarma na internetu, nebo nahrál nekompletní češtinu, fakt nevím), co si myslíte o psychickém nátlaku na klientku. Je mi jasné, že můžou být klienti, kteří jsou tam spokojeni, ale já se zd eptám na tento konkrétní případ a jde mi především o nehoráznost ze strany pana Handla.
Samozřejmě mi stále pan Handl vyhrožuje, že se setkáme u soudu, že na mne podá trestní oznámení za pošpinění jména a nevím čeho ještě. I proto důrazně varuju před jeho pochybnou firmou. Samozřejmě podám podmět k živnostenskému úřadu Kroměříž, pod který spadá, stejně tak i na Svaz ochrany spotřebitelů, možná by nebylo od věci kontaktovat také tým pracujícím na Prestashopu s upozorněním, že jej dotyčný pán prohlašuje za svůj, potažmo že v něm má své úpravy (nenalezeny). Zálohu původního webu máme s klientkou samozřejmě k dispozici a můžeme ji předat k posouzení. Jsem extrémista?
Děkuji za Vaše názory.
13. 3. 2010 11:33:35
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473603
tomve
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
13. 3. 2010 11:56:09
1) administrace v cz je jakžtak, tak pokud ji sosl z netu, tak administrace celá v cz nebude, by si ji musel komplet udělat.
2) bych šel k soudu. musí prokázat, že si při nové instalaci použil nějaký z jeho modulu, které si nechal udělat pro sebe a pro svůj hosting. tobě stačí dodat odkazy na veřejné zdroje daných modulů/prestashopu atd
3) jaký byl copyright? neporušil sám licenci pro šíření presty? - http://www.opensource.org/licenses/osl-3.0.php
4) informoval tě o změně obchodních podmínek nebo ne? pokud ne a máš o tom důkaz, tak bych zkusil ČOI, oni to prověří, i kdyby nic nenašli, tak se na to mrkli.
5) ten článek na webu, bys se mohl brát jako vyjadření názoru, ale zas je to firemní web - myslím
13. 3. 2010 11:56:09
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473602
Aramon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 3. 2010 12:19:32
Čeština na netu samozřejmě je už téměř kompletní, klientce web samozřejmě v češtině už jede. Beru to, že jí to jen nainstalovali, ale jako pozitivní a mnou nekomentované by bylo, kdyby na svém webu uváděli, že se nejedná o komplet v češtině. Ale to není to nejdůležitější, to beru jako drobnost. Mne zaráží ten psychický nátlak
Psal jsem mu, ať mne kontaktuje jeho právník, já s tím problém nemám, vše předám právní agentiře DAS, která mne zaqstupuje
Co se týká copyright, přiznám, ani nevím, co tam má. Jak jsem psal, nahodil jsem novou verzi a jeho jsem vůbec neřešil. Nicméně na svém demowebu má v patiččce upraven odkaz v tomto tvaru:
Powered by PrestaShop | Novyshop
u Prestashop chybí povinné TM, takže k porušení podmínek samozřejmě došlo, jak uvádíš
Na podmínky kašlu, vše už proběhlo v době, kdy dávno web klientky jel na novém hostingu a na nové verzi, takže mne ani změny nezajímaly, to je logické ne?
Článek - to je můj osobní blog, žádný firemní, koukni do kontaktu, tam je popsáno, co dělám
13. 3. 2010 12:19:32
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473601
Zdeněk Handl
verified
rating uzivatele
(92 hodnocení)
13. 3. 2010 12:35:53
Napsal Aramon;476179
Děkuji za Vaše názory.
Dobrý den pane Novák,
stejně jako jsem vás informoval emailem při vašem dotazu na technické podpoře.
V době, kterou jste uvedl v dotaze na technickou podporu bylo připojeno na svých účtech více uživatelů a nikdo z nich se neozval, že by měl problém s připojením k serveru.
Logy, které jsme vám poslali navíc prokazují, že jste se v této konkrétní době několikrát přihlásil na uživatelský účet.
Jak jsme v odpovědi uvedli, problém mohl být kdekoliv jinde - ve vašem PC, v připojení k internetu na trase.. a to bohužel neovlivníme.
Než začnete kritizovat konkurenci na svém firemním webu ohledně úprav Prestashopu měl byste si uvědomit hlavní a ZÁSADNÍ FAKTA:
Žádné úpravy jsme na webu klientky nedělali - ani je po nás nechtěla
Vaše bezdůvodné a ničím nepodložené házení špíny vypovídá pouze o vaší profesionalitě a jelikož jste je zveřejnil na firemním webu a sám se zabýváte webdesignem - je to nekalá hospodářská soutěž a nemusím vám jistě připomínat, že to je trestný čin.
Doplňující informace pro nezuajaté:
----------
Pan Novák převzal zakázku na úpravy eshopu Prestashop naší klientky, která měla hosting u nás.
Klientka se u nás dotazovala na možnost individuálního nastavení a úprav aplikace Prestashop, sdělili jsme jí možnosti a cenu. Klientak se již neozvala a oslovila pana Nováka.
Pan Novák klientce eshop nastavil a doporučil jí jiný hosting, který na svém webu propaguje také affil odkazem:
http://www.wianan.com/sluzby/zprovoz...roslunicka-cz/
Projistotu přidal do článku nepravdivé a neověřené informace, že jsme nesolvetní firma a že neumíme nastavit Prestashop a pěkně si pomasíroval své ego, jak on je nejlepší atd..
Připomínám, že klientka po nás nikdy eshop Prestashop upravit a nastavit nechtěla, proto mi uniká logika tvrzení pana Nováka v článku na jeho webu, že nastavit a upravit Prestashop neumíme (nikdo nás o to paradoxně ani nežádal).. a že jsme nesolventní firma.
Obrázek o profesionalitě pana Nováka ať si udělá každý sám.
Moderátory Webtrhu bych rád poprosil o smazání nepodložených nesmyslů, které zde pan Novák uvádí.
Víc dané výmysly pana Nováka komentovat nebudu. Ať si klidně masíruje své ego dál - není to nani náš zákazník a nemám zapotřebí zde řešit žabo myší spory o ničem.
Přidám jen text výhružné SMS, kterou mi pan Novák dnes ráno zaslal.
Cituji:
"Na tomto poli jste dnešním dnem skončil. Od takových hajzlů je potřeba naši firemní sféru vyčistit. A podám podnět i na prozkoumání příslušnému živnostenskému úřadu, stejně tak na Svaz ochrany spotřebitelů..."
13. 3. 2010 12:35:53
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473600
Aramon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 3. 2010 12:46:51
Čekal jsem, kdy se pan Handl ozve :-) Samozřejmě na to má právo :-)
Ale i když tohle fórum spamuje, neuvedl ani jeden důkaz, že bych nemluvil pravdu.
Navíc nejen klientka, ale i jiní lidé má slova mohou potvrdit, včetně mohu doložit vše i emaily od pana Handla.
Pan Handl kope kolem sebe, protože je kritizován, a možná tím příjde o budoucí klienty. Nojo, to se stává. Zas na druhou stranu, kdyby se ke všemu postavil profesionálně, mohlo vše proběhnout v klidu. Ale protože tak neučinil, považuju za nutné upozornit lidi, kteří by si chtěli u něj pořídit shop pod záminkou, že jej budou mít zdarma a zaplatí jen za hosting, že to není dobrá volba.
EDIT: ale pane Handl, copak to děláte s tou SMS? Pročpak jste ji zde nezveřejnil celou, ale jen úryveček? (a to vás nebudu žalovat za to, že jste zveřejnil komunikaci mezi námi, tak jak vyhrožujete vy-holt potrefená husa kejhá)
13. 3. 2010 12:46:51
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473599
Napsal Aramon;476179
Děkuji za Vaše názory.
Celé jsem to přečetl. V tom dlouhém textu jste vlastně neuvedl nic jiného, než že jste jednou kolem půlnoci zaznamenal výpadek.
Zbytek jsou ad hominem argumenty proti provozovateli. Váš druhý příspěvek už není nic jiného.
Pletete si spoustu pojmů, odstoupení od elektronickými prostředky uzavřené smlouvy do 14 dnů se vztahuje na spotřebitele, ne na podnikatele, "nesolventní" znamená něco jiného, než myslíte, překvapeně doporučujete přečíst si znění smlouvy (obchodních podmínek) před jejím podepsáním, tedy něco, co má být samozřejmost.
Pokud paní porušila obchodní podmínky, má samozřejmě provozvatel právo na náhradu.
Nevím, jestli jste extrémista, ale jste zmatený a vidím ve vás znaky problémového zákazníka.
13. 3. 2010 14:38:13
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473598
Zdeněk Handl
verified
rating uzivatele
(92 hodnocení)
13. 3. 2010 14:48:21
Ještě doplním, že p. Novák ani není naším zákazníkem.
Na svém webu při svých nepodložených výmyslech dokonce zveřejnil osobní údaje dané klientky - z naší komunikace na technické podpoře..
Klientka, která je mimochodem velmi inteligentní člověk a normálně jsme se domluvili z toho byla celkem špatná a sama mne prosila o ukončení této bezvýznamné tahanice o nic.
13. 3. 2010 14:48:21
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473597
Aramon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 3. 2010 14:57:58
Čím zákaznice porušila podmínky? Tím, že změnila hosting, nechala si nainstalovat novou verzi Prestashopu, a počeštění asi 99%?
Doporučuji přečíst to znova a důkladně. Já zde upozorňuji na to, že provozovatel vytvořil psychický nátlak na zákaznici a vyhrožoval jí pokutama za to, že nemá v patiččce, copyright provozovatele. Proč by ho tam měla mít, když dávno hostovala jinde a měla jiný systém, než který ji tam provozovatel dal??? To mi chcete říct, že tohle je naprosto v pořádku???
A co se týká 14 denní záruky vrácení peněz: ano, měla právo na náhradu tak, jak praví zákon.
A zde přikládám, co si dovolil pán podikatel napsat zákaznici:
Vy považujete za naprosto normální, že si tohle dovolí tvrdit o čisté instalaci??? Kterou neprovedl?
pokračujme dále:
V kódech jsem nezaznamenal žádné změny oproti originálům, či volně přístupným úpravám, jak si může tento podnikatel tyto úpravy přivlastňovat a to bez jakéhokoliv potrestání, pokud je do kódu prestashop vložil on a né někdo jiný? Na webu se nacházel pouze odkaz
Toto opravdu nelze považovat za jakýsi odkaz na autorská práva, ale jedná se spíše o reklamní odkaz. Navíc zákaznice měla na webu jen originální vzhled který je dodáván s Prestashop jako defaultní.
Pan podnikatel všude jen spamuje, že já si honím ego, ale ani jednou nezaargumentoval nic, co bych tvrdil. Ani neřekl, jaké VLASTNÍ úpravy prováděl, že by se na to vztahoval autorský zákon na jeho osobu.
Pokud něco takového zveřejní, milerád se omluvím. Prozatím je pro zákaznici poučením do budoucna.
EDIT: nezmínil jsem jeden výpadek, ale několik výpadků, zmínil jsem pouze ten, který vedl klentku k ráznému kroku.
13. 3. 2010 14:57:58
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473596
Frosby
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
28. 3. 2010 20:08:12
Jeho vyhrazny list mozete povazovat za bezpredmetny, nema ziadne opodstatnenie a nic nie je v rozpore zo zakonom, pan Zdenek Handl by mal nemal pit tolko pred spanim :D
28. 3. 2010 20:08:12
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473595
Proč házet špínu na provozovatele? Stačí něco špatného, a ne zase hrozného. Pak to bude na straně zákazníka :)
28. 3. 2010 23:03:56
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473594
Aramon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
28. 3. 2010 23:08:01
Asi jsi si to nečetl celé, že? Ono stačí můj poslední příspěvek, aby bylo jasné, že na straně zákazníka nic špatného nebylo. Chce to nejprve číst, než se začne plodit nějaká myšlenka. V tomto případě se totiž provozovatel zachoval jako naprosté vyděračské pr*ase, které zneužilo neznalosti zákazníce a výhrůžkama ji donutil k tomu, aby zaplatila za něco, co nechce...Prostě hnus!
28. 3. 2010 23:08:01
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473593
Nepřečetl jsem si odstavec, pardon.
28. 3. 2010 23:38:12
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473592
Petr Široký
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
29. 3. 2010 00:01:50
Přijde mi to jako velmi vyhrocená situace, co které došlo poměrně zbytečně. Obě strany se podle mě chovají dost přehnaně - nevím co je pravda, téma jsem prostudoval velmi hrubě, ale pokud se Dudyn, tedy Zdeněk Handl, chová podobně, jako se choval ke mě v jistém sporu, který jsme měli, jsem jednoznačně proti jemu, protože vím, že ješitnost mu opravdu nechybí a vím že se dokáže chovat velmi dětinsky. (Pro bulvární chtivce, jednalo se o jeho vykopnutí z grafických profesionálů a přesunutí několika designů do odpadu. Nebylo to ode mě nijak citlivé, to uznávám, ale jeho reakce předčily všechna očekávání.)
@ Zdeňku, z pozice poskytovatele služeb bys mohl zachovat trochu pokory a ne se chovat na stejné úrovni. Ty také v žádném případě nejsi profesionál. (Teď si rýpnu) Navíc, pokud jsou tvé další služby tak kvalitní jako tvoje designy, měl bys na to být zvyklý (to jsem zlý, co? :P ).
Doporučil bych vám oběma zkusit zakopat válečnou sekeru a pokusit se domluvit v soukromí. Vím že je to hrozně těžké, ale myslím že je to nejlepší řešení. Touhle veřejnou bitkou nic nezískáte, naopak si myslím, že oba ztratíte.
29. 3. 2010 00:01:50
https://webtrh.cz/diskuse/novyshop-cz-varuji-pred-panem-zdenkem-handlem/#reply473591
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit