Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Co vám nejvíce na hotelech vadí při objednávce přes internet.

Martin
verified
rating uzivatele
7. 9. 2012 21:40:17
Když objednáváte hotel přes internet, co vám nejvíce vadí, u mě
1. chybí on-line rezervace - fakt nechápu proč to hotely nemají
2. nedokonalé fotky pokojů a hotelu vůbec
3. nejasné akce a záležitosti v okolí
7. 9. 2012 21:40:17
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805966
Jakub B.
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
7. 9. 2012 21:50:03
1) protože se dost lidí nebojí a nestydí zavolat
7. 9. 2012 21:50:03
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805965
Martin
verified
rating uzivatele
7. 9. 2012 21:56:41
salab: já se taky nebojím, ale třeba letenky se roky objednávali přes telefon a dneska je všichni objednávají přes net... Přijde mi to jako děsná díra na trhu...
7. 9. 2012 21:56:41
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805964
Jakub B.
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
7. 9. 2012 22:15:24
markoniuss: Nejde srovnávat celosvětové letiště s hotelem na konci města s pěti pokoji. Chtěl jsem tím říct, že to u dost hotelů nemá smysl a stejně tak dochází o ověření, pokud není online platba předem.
7. 9. 2012 22:15:24
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805963
soudruh
verified
rating uzivatele
(57 hodnocení)
7. 9. 2012 22:45:49
ad 3. hledas turisticke akce nebo se chces vyspat ? :-)
7. 9. 2012 22:45:49
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805962
Martin
verified
rating uzivatele
7. 9. 2012 22:49:44
soudruh: většinou jedeš na dovolenou :)
7. 9. 2012 22:49:44
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805961
andyandyandy
verified
rating uzivatele
7. 9. 2012 23:12:54
S objednávkovými formuláři mám velice špatné zkušenosti. Protože hodně cestuji, tak jich za rok odešlu možná desítky? A mám zkušenost, že na 50% mi nikdo nikdy neodpoví. Ale je to naprostá nutnost. Už jen kvůli jazykové bariéře (pořád lepší sedět nad slovníkem u formuláře, než u telefonu).
Největší problém jsou ale fotky! Něco příšerné. Možná tak 5% hotelů má dostatečné množství - tak abych viděl, jaký typ koupelny mají, jestli je tam balkón... .
Taky mi dost vadí absence obsazenosti. Jestli mají hotel napojený na nějaký systém, tak přece nemůže být problém vyhodit nějaký výstup na internet. Tak člověk čeká tři dny aby na letišti zjistil, že bohužel mají obsazeno a nevezmou ho.
7. 9. 2012 23:12:54
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805960
Martin
verified
rating uzivatele
8. 9. 2012 08:00:00
andyandyandy: Já si taky myslím, že každý kdo trochu cestuje po hotelech o problémech ví. Chci udělat hotel jako white-label affiliate, že bych jim zajistil komplet propagaci, fotky, rezervační systém a všechno a bral peníze jen z provizí :) Problém je, jak je donutit na to přistoupit. Jsem si jistý, že by to úspěch mělo, kdybych vzal nějaký hotel a začal ho nabízet po internetu, tak oni to ty hotely moc neumí, vidím v tom možná větší díru na trhu než v e-shopech.
8. 9. 2012 08:00:00
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805959
Diera na trhu v tomto neni, ba prave naopak. Len si zle hladal.
V danom segmente trhu sa celkom orientujem nakolko sa podielam na prevadzkovani podobnych portalov.
Uvediem len zopar top hracov
http://www.booking.com/
http://www.spa.cz/
http://www.lazenskehotely.cz/
http://www.vikendovepobyty.eu/
a ver ze su desiatky dalsich.
8. 9. 2012 08:13:39
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805958
Martin
verified
rating uzivatele
8. 9. 2012 08:46:17
Patrik Štefko: tak především, tam není žádné info o dostupnosti na všech těhle portálech a hlavně mě štve taková věc, kterou bych asi dokázal vyřešit, že většina hotelů je přeplněných o víkendech a přes týden zejí prázdnotou - podle mě je to celkově špatná cenová politika, jak portálů tak samotných hotelů účtovat si za libovolnou noc v týdnu to samé nezávisle na tom, zda-li se jedná o víkend nebo o všední den. Podle mého názoru jsou ideál aerolinky, které tohle dost zohledňují.
Já netvrdím, že žádná konkurence neexistuje - existuje a pěkně tvrdá, ale není úplně dokonalá. Myslím, že bych dokázal utržit za obsazený hotel více než to dokáží jejich majitelé, a tam vidím to místo. Účtovat si více za víkendové pobyty a populární termíny, účtovat naopak méně za nepopulární termíny a víc vytěžovat ty hotelová zařízení. Je tam spousta věcí, které vidím jako zákazník, a které nedokážu pochopit proč to většina hotelů nezvládá - krom pár vyjímek, třeba travelodge.co.uk, který je v tomhle asi nejdál
8. 9. 2012 08:46:17
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805957
Jednanie s hotelmi je velmi problematicke. Problemom bolo uz len vyriesit to aby sme mali potvrdene ci dany hotel skutocne tu sluzbu zakznikovi aj poskytol a ci vbobec doslo ku konverzii.
Vytazenost hotela je velmi orientacny udaj. My napriklad sperostredkujeme len kontak a zaujem o dany pobyt ale dana komunikacia, ako potvrdenie terminu, ponuka nahradneho ak je obsadeny a apod.. je uz na hotely.
Ja chapem coho chces dosiahnut, len je to skor utopia ako realita To nevravim o tom ze hotel inzeruje v dalsich x zdrojoch (regionalne, celoplosne, online, offline a tak kolektovat vytazenost je prakticky nemozne aj pre samotny hotel a pre online agregator uplne scifi.
Okrem toho vacsina z hotelov nedisponuje informacnym systemom, ktory by bol jednoducho prepojitelny s webom atd.. atd...
Nemalo to vyzniet ako ze ta chcem od niecoho takeho odrazdzat skor som chcel ten trh trochu priblizit. Spravujeme kampane niekolkym hotelom a portalom co sprostredkuvaju a predavaju pobyty a dovolenky online. napr:
http://www.hotel-loket.cz/
http://www.centro.cz/
8. 9. 2012 10:05:18
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805956
Martin
verified
rating uzivatele
8. 9. 2012 18:21:35
Koukal jsem na ten hotel loket, dokonce i on-line rezervace, ale když klikneš podrobněji, tak zjistíš, že on-line rezervace je spíš formulář, který ti říká o obsazenosti hotelu nula. Spousta hotelů navíc má balíčky či služby, které třeba nevyužiješ nebo nechceš a naopak chybí to co chceš. Např.: chceš ve středu polopenzi a v úterý plnou atd... Travelodge je fakt úplně jiná úroveň bookování.
Já bych chtěl, aby ty hotely jeli na mém rezervačním systému, takže bych měl úplný přehled co se tam děje. Průser je v tom, jak to s nimi domluvit, ale alespoň se o to chci pokusit, mám takový nápad. Je mi jasné, že velké hotely do toho vůbec nepůjdou, ale to není ani moje cílovka, moje cílovka jsou tak hotely mimo velká města tří až čtyřhvězdičkové, které mají problém s obsazeností.
Nechci být někdo, kdo jen zprostředkovává kontakt, chci mít informační systém pro menší hotely, a myslím že i pro ně by to bylo zajímavé, ale neptal jsem se jich (což hodlám udělat v pondělí).
Mám nějakou experience s vývojem SW a vím, že to je hodně o tom komunikovat - a hlavně předem s uživateli a zákazníky. Myslím, že získat první hotely, které by si nechali dát IS třeba i zdarma bude hooodně těžké. Ale na druhou stranu tu vidím zájem ze strany lidí, vidím jak to štve mě jako zákazníka, že musím volat do hotelu, pak si prohlížet kalendář, pak s nima obtížně komunikovat, přičemž by to mohlo být tak easy a jednoduché jako nákup letenky!
---------- Příspěvek doplněn 08.09.2012 v 18:26 ----------
Hlavně to není jen o bookování, ale také cenové politice, která se dělat bez IS prostě nedá. Nemůžeš to určit tak, že první zákazník má pokoj za 300 na noc, druhý za 500 na noc a třetí já nevím za kolik. Přičemž aerolinky neprodávají letenky za stejnou cenu ani náhodou a podle mě jejich model - kdo přijde nejdřív má nejlevněji má něco do sebe! Bohužel nemám tolik financí, abych založil vlastní hotel a tohle řešil sám, takže se musím s někým dohodnout. Ani mi vlastně nejde o to, abych ten hotel provozoval, nechci se dostat do stavu, kdy budu buzerovat zaměstnance hotelu... Ale na druhou stranu vím, že z hlediska marketingu, cenové politiky atd... jsou na tom hotely mimo Prahu bídně - cestuji po nich, takže to dost vidím.
8. 9. 2012 18:21:35
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805955
Petr Silon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
8. 9. 2012 19:03:49
@markoniuss: Mám za to, že hotelových rezervačních systémů je na českém trhu víc než dost. Namátkou:
http://www.previo.cz/
http://www.hoteltime.cz/firma
http://mevris.cz/
http://www.bookassist.org/cz/
http://www.corporatehelp.cz/
a další...
Pokud si sedneš s některými hoteliéry, rádi ti vysvětlí, co mají za reálnou potřebu.
Každý hotel je jiný, jak velikostí tak i tím, na jaké zákazníky se zaměřuje.
Uvedu ti příklad, kde je reálná online rezervace pokoje spíše nežádoucí.
Třeba Hotel Duo v Beskydech je zaměřený na rodiny, wellness, a spíše týdenní nebo alespoň víkendové pobyty.
Pokud by rezervační formulář http://www.hotel-duo.cz/rezervace/ byl skutečně online a host si naklikal a zaplatil třeba přespání 1 noc, z úterý na středu, tak hotel už takto zabookovaný pokoj nedokáže prodat jinému zákazníkovi, který by tam mohl zůstat celý týden.
Proto je třeba pro tento typ hotelu lepší forma poptávky, kdy se může recepce hotelu se zákazníkem spojit a doladit jeho požadavek.
Pro hotely/hostely/ubytovny, které jsou jenom na přespání může být online rezervace a vytěžování OK.
Tolik jen k tomu, proč se některé hotely dobrovolně rozhodnou NEmít online rezervační systém.
Zdraví Petr
web@hotel-duo.cz
8. 9. 2012 19:03:49
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805954
Martin
verified
rating uzivatele
8. 9. 2012 19:46:24
desp: Tím by se to celé hodně usnadnilo, protože já nemám zájem o to programovat rezervační systém, spíše nabízet on-line rezervace. Ty rezervační systémy tu viditelně jsou, dokonce se všechny pyšní jak jsou on-line, ale procházel jsem si je, a on-line ve skutečnosti nejsou, žádný z nich nenabízí zjištění obsazenosti.
Já nemám zájem o to něco vysloveně programovat, jen řeším svůj problém jako zákazníka. A například to, že když si někdo zarezervuje noc ze středy na čtvrtek, a ten pokoj je pak neprodejný, to by se dalo vyřešit tím, že člověk by si zvolil hned zpočátku to, na kolik nocí chce jet a rezervační systém by mu pak nabízel termíny s nižší cenou, kdyby třeba jel na víkend, já nevím. Nebo kdyby si někdo zarezervoval od středy na čtvrtek, tak bych noci od neděle do úterý prodal levněji a tu noc ze středy na čtvrtek zase dráže. To co oni dělají ručně, že to domlouvají mohou podle mě počítačové algoritmy vypočítat a alokovat mnohem lépe.
Jinak já bych se s hoteliéry určitě poradil, uvažuji o tom, že si s pár s nimi sednu a zjistím ty problémy. Na jednu stranu totiž si myslím, že mám lepší pohled než oni, protože můj pohled je nezaujatý. Sám to vidím ve svém oboru, kde nedokážu nic vymyslet, protože jsem děsně zaujatý.
Uvažuji, že bych koupil pár pokojů od hotelů a ty si alokoval podle sebe přes svůj systém.
Ale rád si tu vyslechnu i jiné názory a nechám si poradit. Jinak kdybych koupil třeba pokoj na rok a ten pak pronajímal, tak si myslím, že by na to většina hoteliéru přistoupila, měli by jistý zisk a obsazenost a starosti s prodejem a cenovou politikou by byly na mě - což je přesně to, co chci udělat. Nechci být jenom přeprodejce s provizí.
8. 9. 2012 19:46:24
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805953
HC
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
9. 9. 2012 13:33:07
Nevím, jesli už někdo zmiňoval:
Vadí mi nutnost platby předem. Hotel (především zahraniční), který toto vyžaduje, je pro mě mrtvý.
9. 9. 2012 13:33:07
https://webtrh.cz/diskuse/co-vam-nejvice-na-hotelech-vadi-pri-objednavce-pres-internet/#reply805952
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit