WEDOS tě zve na pivo. Přijeď se k nám podívat. Prohlédni datacentrum. Vyslechni přednášky a máš obědy a večeře a pivo v ceně... Těšíme se na
Zobrazují se odpovědi 1 až 11 z 11

Nahlášení podvodných seo praktik?

  1. Dobrý den,

    před chvilkou jsem objevil při zadání dotazu na svoji hudební skupinu (Moonbeans) do vyhledávání google (obrázky) cizí web, na kterém je kapela "zaregistrována" ale bez mého vědomí. Ještě ke všemu je jako město uveden Havířov, což nesedí, jsme z ČB, místo ulice je nějaký datum a telefonní číslo, které je u tohoto falešného "profilu" jsem zadal do google vyhledávání a objevil se výpis inzerátů ze všech možných odvětví - pod všemi je toto telefonní číslo. Prosím, víte někdo co se s tím dá dělat, jak a kam toto nahlásit? Bude to k něčemu? Nebo je lepší zkontaktovat pravé majitele firem které jsou také bez svého vědomí a s falešnými údaji na tomto webu a zkusit se začít soudit? Do toho by se mi teda vážně nechtělo.. :-(
    Z google obrázků jsem se dostal na tuto stránku http://havi345ov.saintclassifiedczec...stival-ad-8045
    a ten web je tedy samozřejmě zde: http://havi345ov.saintclassifiedczech.com/
    Výsledky vyhledávání na telefonní číslo které je uvedené v "profilu" zde: https://www.google.cz/search?sugexp=...-8&q=723894561

    Moooc děkuji za každou radu!

  2. Co se právě děje na Webtrhu?
  3. Radek O. Hodnocení: 9 (100%) Radek O. is a splendid one to behold Radek O. is a splendid one to behold Radek O. is a splendid one to behold Radek O. is a splendid one to behold Radek O. is a splendid one to behold Radek O. is a splendid one to behold Radek O. is a splendid one to behold
    2
    A zkusil jste kontaktovat ten web, aby to stahli?

  4. Dinozzo Hodnocení: 4 (100%) Dinozzo je zatím velká neznámá
    3
    Skús kontaktovať prevádzkovateľa daného webu, ale veď na danom webe je aj odkaz na vašu web stránku nie?

  5. Myslel jsem právě, že by to mohlo zajímat i někoho jiného, kdo tam má podobné "falešné" profily. Určitě to udělám, že zkusím web kontaktovat, ale zdá se mi to jako něco, co by se asi na netu dít nemělo...

    ---------- Příspěvek doplněn 21.06.2012 v 09:16 ----------

    ANo ano, odkaz na naší webovou stránku tam je, ale nerad bych aby byl poškozen nějaký potenciální zákazník tím, že zavolá na podvodné tel číslo. To je obchodně špatné pro nás, i pro ostatní kdo tam mají takový profil

  6. Tomasir

    To je jakýsi podivuhodný automat a myslím, že by bohatě postačilo ho nahlásit sem http://support.google.com/webmasters...s&answer=93713 a také sem http://search.seznam.cz/nahlasit-spam.

    Pošlu odkaz Dušanu Janovskému, myslím, že se to bude hodit do jeho sbírky zajímavých SEO technik :)

  7. Bluemoon Hodnocení: 4 (100%) Bluemoon bude brzy slavný/á
    6
    Vy si delate naroky na domenu moonbeans.cz jenom proto, ze se tak nejak jmenujete a dokladate to tim, ze to jejich telefonni cislo je jen vice mne pro prijimani hovoru a zakazek a na gogole toho moc pochybneho neni a ze ta kapela se krome nejvetsiho portalu pro hudebni skupiny bandzone a facebooku nikde jinde sama nepropaguje?
    Mate nazev Moonbeans nejakym zpusobem zaregistrovany?
    Opravdu nevim v cem se mam orientovat, co je vase a co ne.

    Rikate tu, ze by jste se chtel soudit, tak jak jste schopni relevantne odpovidat nez nejakymi linky na tel cislo a web havi345ov.saintclassifiedczech.com, kdyz oni to mohou prokazat na bandzone?

    Moon Beams, s n nebo m jsou ostatni odvozeniny, je studiové album amerického jazzového pianisty Billa Evanse, vydané v roce 1962, proc bych vam mel verit, ze jste to neprevzali po nem a taky neparazitujete na znacce.

  8. Efendy Hodnocení: 36 (100%) Efendy je na dobré cestě
    7
    No pokud někdo někde uvádí telefoní číslo a údaje na někoho, které nejsou správné není to jistě v pořádku. Určitě bych kontaktoval majitele webu a probral to s ním, třeba se jedná jen o chybu, kterou napraví a to že vás propaguje je snad jen dobře ne?

  9. Zdravím, děkuji moc Plaváčkovi, zajímalo by mě co na podobné podivuhodné automaty (skvělý výraz ;-)) říká pan Janovský? Zkusím během zítřka najít nějaký kontakt na majitele webu než jej nahlásím.

    Děkuji Vám všem! Každý názor a každá rada je důležitá.

    Pane Pillere, proti Google nic nemám. Naopak! Vydedukoval jste si z mého dotazu spoustu otázek, které jsem nepoložil, ale pokusím se Vám na ně odpovědět, dle mých sil a vědomostí. Všude na internetu se nechá najít spoustu pochybného. Google je v první řadě vyhledávač že? Indexuje bohužel/bohudík i "pochybné". Nedělám si nároky na doménu protože "si říkáme" Moonbeans. Dělám si nároky na tuto adresu protože ji mám zaregistrovanou a zaplacenou. Na to, pokud vím, není třeba mít název zaregistrovaný. Ten "pochybný" web mi vadí, protože neuvádí pravdivé údaje o mé činnosti, ať je zaregistrována, či ne. Omlouvám se, musím vás zklamat, ale propagujeme se i jinak než na Bandzone a Facebooku. Jedeme dle předem připraveného online i offline guerilla marketingového plánu, ovšem do toho nikomu nic není jak se propagujeme a otázka se tohoto tématu vůbec netýkala. Bohužel nerozumím otázce ve Vašem druhém odstavci. Jen doplním to, že jsem ve svém dotazu psal, to, že soudit bych se nechtěl. Věřím totiž, že vše lze vyřešit domluvou, nebo dle dostupných prostředků mimosoudně. Proto jsem sem zadával svůj dotaz s tím, že by odpovědi mohly být užitečné i dalším lidem s podobnými problémy. O tom, že neparazitujeme na albu Billa Evanse Vás nemusím přesvědčovat, tedy věřte - nevěřte, já Vám tento názor totiž nenutím.

    Ještě jednou všem moc díky!
    Tomáš

    ---------- Příspěvek doplněn 24.06.2012 v 18:53 ----------

    PS: Ještě sem na píší jak jsem dopadl, při kontaktování majitele webu.
    Hezký zbyteček víkendu! :-)

  10. jindrak Hodnocení: 2 (100%) jindrak je na dobré cestě
    9
    Trošku off... Hrajete perfektní muziku. To se s mojí kapelou srovnat nedá :D :D Máte to fakt promáklý.

  11. SGD Hodnocení: 13 (100%) SGD vyzařuje působivou auru SGD vyzařuje působivou auru SGD vyzařuje působivou auru
    10
    Citace Původně odeslal jindrak Zobrazit příspěvek
    Trošku off... Hrajete perfektní muziku. To se s mojí kapelou srovnat nedá :D :D Máte to fakt promáklý.
    Este vic off, davej odkaz, at muzeme srovnat ;)

  12. domain Hodnocení: 98 (100%) domain is a jewel in the rough domain is a jewel in the rough domain is a jewel in the rough
    11
    Citace Původně odeslal Bluemoon Zobrazit příspěvek
    Vy si delate naroky na domenu moonbeans.cz jenom proto, ze se tak nejak jmenujete a dokladate to tim, ze to jejich telefonni cislo je jen vice mne pro prijimani hovoru a zakazek a na gogole toho moc pochybneho neni a ze ta kapela se krome nejvetsiho portalu pro hudebni skupiny bandzone a facebooku nikde jinde sama nepropaguje?
    Mate nazev Moonbeans nejakym zpusobem zaregistrovany?
    domenu maji zaregistrovanou, tak k cemu ty nesmyslne uvahy?

    ze se tak jmenuje nejaka deska ze 60. let je absolutne irelevantni

    ten web vypada jako cisty spam
    ale samozrejme nevim, jestli skutecne nekdo nezadava inzeraty na takovy web
    i kdyz nevim, jaky by mel mit k tomu duvod

Hostujeme u Server powered by TELE3