Zadejte hledaný výraz...

Podnikání na americkém internetu

V poslední době jsem se několikrát zmínil o tom, že jsem v podstatě celý byznys přesunul na americký internet. Od té doby mi stále chodí zprávy s různými otázkami, rozhodl jsem se tedy založit tady téma a pokusit se pokrýt to nejdůležitější, abych nemusel psát každému zvlášť.
Začínal jsme klasicky na českém internetu, nicméně omezenost českého trhu je značná. Čeština není rozšířený jazyk a proto je i trh velice malý. Největší trh (Nemám páru jak to vypadá například v Číně, ale tam je pro mě jazyková bariéra) je pochopitelně ten anglicky mluvící. Primárně pokrývá USA, Kanadu, Austrálii a Velkou Británii. A dalo by se říct, že částečně i zbytek světa . . . To jen tak na úvod a teď k tomu, na co se mě lidé v pm ptají.
Jak jsme se k tomu dotal?
Na webtrhu jsem kdysi narazil na aukci, kde se prodával tento affilate web. Koupil jsme ho, už ani nevím za kolik, ale byl to pakatel. Bylo to jen tak ze srandy, protože jsem to chtěl zkusit. Nicméně po 10 minutách práce se mi podařilo vydělat na tomto webu $180. To byla chvíle, kdy jsem pochopil, že na americém internetu to lítá jinak než u nás:).
Na USA trhu jsem toho vyzkoušel dost a bezpečně nejvíce profitové je affilate, případně tvorba vlastních digitálních produktů.
Důležité stránky a zrdoje:
ClickBank.com - Obrovský seznam digitálních produktů, které můžete propagovat jako affilate
Amazon.com - To samé, ale na trochu jiném systému, nejedná se jen o digitální produkty
Fiverr.com - Outsourcing největšího kalibru
warriorforum.com - Webtrh na desátou
warriorforum.com/warrior-special-offers-forum - Součást Warrior fóra. Zde se prodávají, někdy i rozdávají různé služby a produkty, nazývají se Warrior Special Offer (WSO). Pro mě osobně největší zdroj digitálních návodů. Za pár šlupek se tu dají koupit "zaručené" návody na výdělky peněz. Tak třetina z nich funguje, při nejmenším částečně. Výhodou je platba přes paypal a možnost refundace bez udání důvodu. Občas zde prostě koupím 10 produktů, z toho 7 mi jich přijde zbytečných, zažádám o refundaci a peníze mi pošlou zpět. Na těch zbylých najdu něco užitečného a použiju je. Klasický český člověk asi brzy přijde na to, že se jedná o digitální produkty, takže stačí koupit, zažádat o refundaci a zůstanou Vám peníze i produkt. Ale takhle se to prostě nedělá . . . Zde jsem se naučil, jak opravdu vydělávat peníze na internetu. Až budu mít čas, tak v tomto tématu zveřejním linky na některé WSO, které mi pomohly.
Jak na konkurenci?
Čím větší trh, tím větší konkurence, pochopitelně. Musíte jí buď umlátit nebo obejít. Umlátit se to teď dá, pomohou Vám k tomu opět nějaké WSO zaměřené na SEO, pozici v SERP, KW atd . . . Obejít se to dá různě jedna z možností je například List Building (Tvorba seznamu konverzních zákazníků zajímajících se o dané téma).
Ukázka vydělávající stránky
Vybral jsem úplně tu nejklasičtější prodejní stránku. V ČR by si na ní nikdo nic nekoupil, ale není určená pro ČR . . . Popíšu na ní jeden ze způsobů generování trafficu. Další způsoby popisovat nebudu, je to know-how.
Jedná se o web zabývající se prodejem produktu SEO Secrets Uncovered.
Tvorba stránky:
Koupil jsem u Wedosu doménu s klíčovým slovem "SEO", nicméně doména je nepoužitelná pro branding, je to shit. To je ale fuk. Je to .info, koncovka není důležitá. Hosting opět Wedos, ten nejlevnější.
Koupil jsem tzv. PLR product SEO Secrets Uncovered. PLR znamená, že mám právo ho dále prodávat, rozšiřovat atd . . . Stál mě asi $5.
Součástí produktu byla i tzv. Landing Page. To je to, co vidíte na adrese becomeseoking.info, končí to tímto nápisem: But wait, this is still not everything!
Někde jsem zdarma stáhl balík PLR produktů zdarma a jejich seznam plus nějaký text jsem připojil k Landing Page, těsně za nápis "But wait, this is still not everything!". Můžete si všimnout jména "Jeremy Henderson". To jsem si úplně vymyslel, Ondřej Bárta by tam prostě vypadalo blbě.
Cenu jsem nastavil na $37 (Připomínám, že produkt mě stál $5). Nicméně dal jsem tam možnost koupit to o 10 babek levnějc, pokud:
1) chcete oněch 6 PLR produktů zdarma (Připomínám, stáhl jsme je zdarma).
2) jste ochotní pomocí skriptu napsat 5-ti Vašim známým, kteří by mohli mít o produkt také zájem. Ukázku toho, jak to vypadá uvidíte po kliknutí na paypal ikonku "Buy Now" pod cenou $27. Jednoduché jako facka. Proč platit zbytečných 10 dolarů, když stačí vyplnit 5 mailů a platit to nemusím? Navíc dostanu nějaké produkty zdarma.
Poznámka: Ani jeden ze šesti produktů, které jsou zdarma jsem nikdy neotevřel. Stejně tak hlavní produkt, který prodávám - SEO Secrets Uncovered - Vůbec nevím, o čem to je . . .
Podtrženo sečteno, stálo mě to doménu, hosting a 5 dolarů za hlavní produkt. K tomu asi 3 - 4 hodiny času na nastavení paypalu, skriptu, výběr produktů, dopsání stránky atd . . .
Traffic:
Teď už máme stránku, na které 98% kupců zvolí možnost zaslat e-mail 5-ti známým, aby to měli o 10 dolarů levnější. To znamená, že stačí rozhýbat traffic a pak už to půjde víceméně samo.
Nějaká videa, Slideshare, články, záložky, cca 3 hodiny práce, něco jsem koupil na Fiverru.
Dalším krokem k získání trafficu byla tvorba subdomény content.becomeseoking.info. Běží na nějaké šabloně na wp, otázka 15 minut. Mám tam nainstalovaný plugin, který mi dovolí nasharovat článek přes LinkedIn ve všech skupinách, ve kterých jsem členem. Články tam jsou momentálně tři, jeden úvodní a dva, které jsem opět stáhl někde zadarmo (PLR). Všechny z nich mají za úkol poslat návštěvníka na hlavní doménu.
Souhrn:
Stačí mi koupit doménu, hosting, PLR produkt. Dále musím mít LinkedIn profil (zdarma) a být členem skupin se stejným zaměřením jaké má můj produkt. V mém případě jsme tedy členem skupin se SEO a Traffic tématikou. Jsem dohromady asi v 15 skupinách. Nějaké Vás nepřijmou, nějaké jo, dejte jim čas:). Čas od čas tam nasdílím nějaký článek z content.becomeseoking.info, lidé tam příjdou, přes link se dostanou na becomeseoking.info a někteří z nich koupí produkt. Valná většina kupujících produkt koupí za 27 dolarů, takže pošle mail svým 5, přesně cíleným, známým. Ty také přijdou a někteří z nich si koupí produkt, protože mu o něm psal jeho známý, věří mu. A koupí si ho opět za 27 dolarů a pošlou mail 5 známým . . .
Závěr:
To byla tedy ukázka systému, který na americkém trhu funguje a prodává. Nejsou potřeba žádné komplikované výmysly, jde jen o logický marketing, možností jsou miliony a toto je jedna z těch jednodušších.
Jak jsme již psal někde výše, až budu mít nějaký čas, šoupnu sem nějaké WSO, které mě něco naučily. Jsou to, podle mého názoru, nejlepší učebnice, často step-by-step postupy. Navíc s garancí vrácení peněz, kdo by to nebral?
To je pro dnešek tak vše a když bude zájem, rád zodpovím nějaké otázky;-).
27. 3. 2012 17:47:46
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748053
Jan Kovanda
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
27. 3. 2012 19:14:40
Napsal LogaproVas;776860
(Nemám páru jak to vypadá například v Číně, ale tam je pro mě jazyková bariéra)
Čína je největší anglický mluvící zemí na světě.
27. 3. 2012 19:14:40
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748052
RL
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
27. 3. 2012 19:18:16
Napsal Comanch;776932
Čína je největší anglický mluvící zemí na světě.
mozna tak indie, cina tezko
prispevek super
27. 3. 2012 19:18:16
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748051
Aveso
verified
rating uzivatele
27. 3. 2012 19:24:24
Příspěvěk velmi zajímavý. Ještě by mě zajímalo, jak je to vlastně s dodáním produktu? Zákazník zaplatí přes PayPal a na mail mu pak příjde odkaz, odkuď si může stahnout produkt, je přesměrovaný na nějakou download page nebo nějak jinak? Dík.
27. 3. 2012 19:24:24
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748050
V podstatě letadlo. Nejvíc mne dostalo motto příspěvku "nevím co prodávám, ale je důležitý, že to lidi kupujou a přeposílaj kámošům"...
---------- Příspěvek doplněn 27.03.2012 v 19:31 ----------
Mj. jak vidno, neděláš to jen ty:)
27. 3. 2012 19:27:24
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748049
Napsal Michal Kubíček;776940
V podstatě letadlo. Nejvíc mne dostalo motto příspěvku "nevím co prodávám, ale je důležitý, že to lidi kupujou a přeposílaj kámošům"...
přesně to se mi na tom taky nelíbí. Ale dal jsem bod, příspěvek mne přivedl na jeden nápad :)
27. 3. 2012 19:40:56
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748048
Napsal Aveso;776938
Příspěvěk velmi zajímavý. Ještě by mě zajímalo, jak je to vlastně s dodáním produktu? Zákazník zaplatí přes PayPal a na mail mu pak příjde odkaz, odkuď si může stahnout produkt, je přesměrovaný na nějakou download page nebo nějak jinak? Dík.
Po zaplacení dostaneš redirect přímo na download page
Napsal Aveso;776938
V podstatě letadlo. Nejvíc mne dostalo motto příspěvku "nevím co prodávám, ale je důležitý, že to lidi kupujou a přeposílaj kámošům"...
---------- Příspěvek doplněn 27.03.2012 v 19:31 ----------
Mj. jak vidno, neděláš to jen ty:)
A to je problém? Koupěj si produkt, já je do ničeho nenutim. Snažim se vydělat peníze, nepotřebuju k tomu mít svatozář. A že to nedělám jen já? Pochopitelně, když to funguje. To je jako kdybys řekl někomu s e-shopem, že to nedělá jen on . . .
---------- Příspěvek doplněn 27.03.2012 v 19:58 ----------
Napsal Martin Kolčaba;776944
přesně to se mi na tom taky nelíbí. Ale dal jsem bod, příspěvek mne přivedl na jeden nápad :)
Ano, přesně takový byl smysl tohoto článku. Aby lidi přivedl na nějaký nápad. Naschvál jsem vybral web, který má více aspektů (PLR produkty, získávání trafficu přes linkedin, další traffic přes e-mail přátelům atd.). Nehodlám tu totiž psát další funkční návody na rychlé výdělečné weby. Na to ať si každý přijde sám, toto má být inspirace. Nepíšu to sem proto, abych sbíral ovace nebo aby mi lidi řikali jak to není čestný a podobně. Dávám to sem proto, že to lidi zajímá a ptají se mě na to. Jsem ochotný o tom diskutovat, ale, prosím, ne o morální stránce věci.
27. 3. 2012 19:43:47
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748047
Leave
verified
rating uzivatele
27. 3. 2012 20:35:13
Chválím článek, jak je to v tomto případě s daněmi?
27. 3. 2012 20:35:13
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748046
Napsal LogaproVas;776945
Po zaplacení dostaneš redirect přímo na download page
A to je problém? Koupěj si produkt, já je do ničeho nenutim. Snažim se vydělat peníze, nepotřebuju k tomu mít svatozář. A že to nedělám jen já? Pochopitelně, když to funguje. To je jako kdybys řekl někomu s e-shopem, že to nedělá jen on . . .
---------- Příspěvek doplněn 27.03.2012 v 19:58 ----------
Ano, přesně takový byl smysl tohoto článku. Aby lidi přivedl na nějaký nápad. Naschvál jsem vybral web, který má více aspektů (PLR produkty, získávání trafficu přes linkedin, další traffic přes e-mail přátelům atd.). Nehodlám tu totiž psát další funkční návody na rychlé výdělečné weby. Na to ať si každý přijde sám, toto má být inspirace. Nepíšu to sem proto, abych sbíral ovace nebo aby mi lidi řikali jak to není čestný a podobně. Dávám to sem proto, že to lidi zajímá a ptají se mě na to. Jsem ochotný o tom diskutovat, ale, prosím, ne o morální stránce věci.
Muj prilepek nebyl o moralce, jako spis o pristupu... a mozna taky o uhlu pohledu: podojit cloveka, co neumi hledat na webu nebo z nej udelat spokojeneho zakaznika...?
27. 3. 2012 21:05:30
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748045
Radim Hampl
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
27. 3. 2012 21:13:53
Super článek, nevěděl jsem že to může bejt tak jednoduchý
27. 3. 2012 21:13:53
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748044
Napsal Michal Kubíček;776970
Muj prilepek nebyl o moralce, jako spis o pristupu... a mozna taky o uhlu pohledu: podojit cloveka, co neumi hledat na webu nebo z nej udelat spokojeneho zakaznika...?
Aha, to je pochopitelná poznámka. Ano, přístup v tomto případě vypadá dost surově a bezohledně - prodat co nejvíc čehokoliv (Ať je to co je) a vydělat na tom. V tomto případě je to opravdu tak. Nevím, co je obsahem prodávaného produktu a ani mě to nezajímá. Nicméně vzhledem k poměrům trhu, na kterém to provozuji je to ještě relativně v pohodě. Normálně by tam ještě byla povinná registrace na squeeze page atd. Realita je taková, že se pohybuju na trhu, kde je člověku pohodlnější produkt koupit na stránce, kde to vidí než aby to hledal někde levnějc (Případně zadarmo). Amíci jsou prostě takoví a nemaj s tim problém. A já toho buď můžu využít nebo ne. Využiju.
Napsal Radim.Hampl;776978
Super článek, nevěděl jsem že to může bejt tak jednoduchý
Stálo to desítky různých pokusů, zkušení technik a podobně. Jednoduše to vypadá a jednoduché to také je. Jde o to na to přijít a uvést do funkčnosti.
Napsal Leave;776963
Chválím článek, jak je to v tomto případě s daněmi?
Nechápu přesně otázku. Já jsem prostě plátce DPH a co musim, to platim :-D.
27. 3. 2012 22:12:40
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748043
Jiri Bednar
verified
rating uzivatele
(60 hodnocení)
27. 3. 2012 22:53:24
A jak získáváš traffic? Něco přece do optimalizace investovat musíš, ne? Alespoň na začátku, než se ti rozjede "pyramidový" efekt.
27. 3. 2012 22:53:24
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748042
johanv
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
27. 3. 2012 23:05:56
Clanok ako sa patri, ale vacsina nechape, ze toto je "sablona" toho, ako mozete zarobit :D
27. 3. 2012 23:05:56
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748041
Václav Mach
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
27. 3. 2012 23:26:36
trochu OT ale pokud máš zkušenost - pokud chci v US prodávat skutečnou službu a trochu ji brandovat, je lepší com nebo us doména ?
díky
27. 3. 2012 23:26:36
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748040
RL
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
27. 3. 2012 23:35:30
.com
27. 3. 2012 23:35:30
https://webtrh.cz/diskuse/podnikani-na-americkem-internetu/#reply748039
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit