Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Mobil, peněženka a oblečení jako vypovídající hodnota kvality práce?

Dobrý den,
dneska jsem měl velice zajímavou schůzku. Když jsme se představili a zasedli ke stolu, všichni 4 lidí, se kterýma jsem tak seděl, vytáhli na stůl mobilní telefony a peněženky, jako by tak chtěli vyjádřit své postavení. Stává se Vám to taky často, že lidí v podstatě takto ukazují, já jsem v dobré finanční situaci, že na to mají a jsou dobří v tom co dělají? Na výšce jsme na toto měli jeden předmět, kde jsme se učili, co a jak jednat na schůzkách atd, a všude to tam zmiňovali, že peněženka, mobilní telefon a oblečení vyjadřují postavení ve společnosti. Sice to né vždy znamená, že ten daný člověk opravdu něco umí, ale snaží se tak alespoň vypadat.
Zajímá mě práce jak to máte na schůzkách Vy? Také se lidé takto chovají?
12. 8. 2011 17:38:50
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666239
punjab
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 8. 2011 17:41:38
To je to jen tlačí v kapse, když sedí. Nic za tím nehledej :D
12. 8. 2011 17:41:38
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666238
jeste tam chybi zminka o klicich od auta:)
12. 8. 2011 17:44:08
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666237
sysline
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
12. 8. 2011 17:46:08
Presne tak, ja taky (nejen) v restaurci vytahuju penezenku, protoze ji nosim vetsinou na zadku a celkem blbe se na ni sedi.
Ostatne rekl bych, ze lidi, kteri se chteji predvadet, ze maji penize ani penezenku nenosi. Kdyz plati, tak vytahuji sponu s bankovkama, aby kazdej jasne videl, jakej balik maji u sebe. Nadherna ukazka byl napriklad Rytmus v SuperStar :)
12. 8. 2011 17:46:08
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666236
Roman.T
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 8. 2011 17:57:21
Zdravím,
pokud já chodím na schůzku, tak opravdu věci si také odkládám na stůl. Nic bych v tom nehledal, jen třeba pokud si dám na stůl telefon, tak ho mám logicky potichu a když někdo volá, chci vědět, zda to není něco důležitého. Co se týká peněženky, bojím se ji mít v tašce od notebooku nebo v kapse, aby mě ji někdo nevzal :-)
12. 8. 2011 17:57:21
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666235
Mluvím o trochu něčem jiném. Toto byla "schůzka na úrovni", kde byli lidé jako místostarosta jednoho obvodu v Ostravě, další hlavoun z fotbalového prostředí atd. Nejde o to, že by vytahovaly věci, protože je to tlačí, většina z nich to stejně měla v kapse u saka nebo přímo v tašce. A neházelo se tam penězi, čistě jen peněženku a na ni si položili mobil. A udělali to tak všichni, i když je mohli nechat v tašce nebo saku. V podstatě takové to vyjádření: "Koukej, toto si já můžu dovolit", nebo něco v tom smyslu, kdy se snaží ukázat určité postavení ve společnosti.
Podobných případů je hodně. Když jsem například pomáhal s výběrovkou grafika, a přišli jich několik, tak ten člověk, co toho grafika potřeboval a vybíral, tak si zásadně vybíral né podle toho, jak jsou šikovní, ale podle toho jak přišli oblečení, co měli za mobil a hlavně zda měli McBook.
Chtěl jsem jen vědět, zda si také všímáte v okolí faktu, že oblečení, mobil, peněženka a klíče od auta hrají důležitou roli v případě, že jednáte s někým, kdo je na "podle něj vysoké úrovni"?
12. 8. 2011 17:59:42
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666234
Roman.T
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 8. 2011 18:05:13
Lany, řešíte kraviny. Jestli Vám na tom hodně záleží, pak pro dobrý pocit Vám řeknu, ano, chtěli Vám ukázat, že mají více peněz než Vy.
Opravdu za tím nic nehledejte. Proč zrovna Vám by měli ukazovat, že mají na něco, co Vy ne? :-)
Tihle lidi se pohybují v jiných sférách než Vy.
Může to být ze zvyku, každopádně jim třeba můžete zavolat a zeptat se jich :-)
12. 8. 2011 18:05:13
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666233
Napsal Roman.T;688856
Lany, řešíte kraviny. Jestli Vám na tom hodně záleží, pak pro dobrý pocit Vám řeknu, ano, chtěli Vám ukázat, že mají více peněz než Vy.
Opravdu za tím nic nehledejte. Proč zrovna Vám by měli ukazovat, že mají na něco, co Vy ne? :-)
Tihle lidi se pohybují v jiných sférách než Vy.
Může to být ze zvyku, každopádně jim třeba můžete zavolat a zeptat se jich :-)
Koukám, že jste nepochopil pointu. Ptal jsem se jen na názor ostatních, nechci nic řešit :) Takže pokud k tomu tématu nemáte co konstruktivního říci, tak raději neodpovídejte, děkuji.
12. 8. 2011 18:09:04
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666232
Roman.T
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 8. 2011 18:15:08
Já jsem pointu pochopil dobře, ale spíš mě zaráží, že to řešíte na diskusi, pak to vypadá, že se Vás to hodně dotklo :-) Jako by jste byl nějaká socka a oni Vám ukázali co mají a Vy na to koukal jak Kelišová :-)
Však jsem to psal naprosto v pořádku, nemusíte se do mě opírat a hned urážet, že mé příspěvky jsou nekonstruktivní :-) Však jsem Vám poradil, viz. první příspěvek :-) To je celé a pokud chcete slyšet názor a já Vám ho napíši a Vy potom jednáte, že je to nekonstruktivní, tak to prosím Vás příště nezapomeňte vyjmenovat, co je pro Vás vlastně nekonstruktivní :-)
Díky
12. 8. 2011 18:15:08
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666231
Matúš
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
12. 8. 2011 18:19:24
To je proste základná ľudská vlastnosť. Chcieť byť dôležitý, uznávaný, získať pozornosť okolia a nevypadať horšie. Taký je každý i keď si to neprizná. :-)
Nie je na tom nič zlé.
A k tomu druhému čo si vyberal grafikov. Hovorí sa že vrana k vrane sadá. Vyberal si podľa štýlu. Je potom väčšia pravdepodobnosť, že sa zhodnú i na štýle grafiky. Sám by si si určite nevybral zamestnanca, ktorého zvyky ti môžu byť proti srsti a mohol by si mať proti nemu podvedomý odpor :-)
12. 8. 2011 18:19:24
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666230
Mě se to nedotklo, mám iphone 4, peněženku a oblek z Blažka, ale to není podstatné. Podstatné je, že takoví lidé si vybírají s kým budou spolupracovat na základě právě takovýchto faktorů, a ne na základě toho, jak je člověk v té dané práci dobrý. Já už jsem pro spolupráci vybrán byl, dneska se jen ladila smlouva. Spíše mě ale zarazilo, že takových lidí potkávám čím dál více, nehledí na kvalitu práce, ale na oblečení a hmotné prvky. Přišlo mi to strašně povrchní takové chování. Pak se ve výsledku diví, že odvedená práce není na takové úrovni, jak čekali od pohledu na toho daného člověka. Chtěl jsem jen vědět, zda se s takových chováním také setkáváte, toť vše :)
12. 8. 2011 18:24:28
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666229
Jan Kaiser
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 8. 2011 18:29:51
Osobně si myslím, že to je v pořádku. Pokud jdu někam na schůzku, musím se kvalitně oblíct a prezentovat se kvalitníma věcma. Francouzsky se říká "noblesse oblige" .. například pokud jsem ředitelem větší firmy, nemohu si dovolit jezdit ve felicii, přestože mi to auto třeba vyhovuje :) naopak pokud jsem ředitelův podřízený a on jezdí v oktávce, neměl bych si kupovat superba, přestože na něj mám, protože se nehodí mít drazší auto než ředitel :) ... řekl bych, že to jsou pravidla business "jungle" a moc bych to neřešil :)
Jinak já se spíše setkávám s lidmi, kteří se mě vyptávají na podrobnosti ohledně mé práce nebo zakázky a mají primárně zájem o mou práci a ne o to, jak vypadám ;)
12. 8. 2011 18:29:51
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666228
Roman.T
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 8. 2011 18:34:20
Uvědomte si, že skutečně některé ředitele to může opravdu otravovat. I s takovým jednáním jsem se setkal a to několikrát - Kravaťáci. Ne vždy je to vhodné a nedávno jsem na jedné schůzce, kde se mi to stalo byl. Byla to nadnárodní společnost a ve svém oboru největší v ČR a tam jsme si to naprosto na rovinu řekli, že to opravdu pro některé ředitele není dobré :-)
Takže záleží vždy na určitém případu. Proto se vždy dopředu ptám i když jdu školit, na oblečení, zda formálně či neformálně. Většinou Vám řeknou, hlavně ty větší společnosti. Nic tím nezkazíte, zeptat se.
12. 8. 2011 18:34:20
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666227
Marek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
12. 8. 2011 18:38:09
Ten kdo prachy opravdu má, nemusí mít peněženku. Pár drobných tisícovek má v pravé kapse a platební kartu v druhé. Jen může zamachrovat s mobilem. :-) Můj názor i zkušenost. Podle mě, ten co stále nosí peněženku a vytahuje jí na oči, Tak jsou dvě varianty.
1) Tlačí ho v kapse když si sedne
2) Má o své peníze strach, tak je má zabalené v peněžence a chrání si je zrakem.
S tím vytahováním pár drobných tisícovek mám opravdu zkušenosti. protože pokud jsem byl na scůzce u movitějších klientů, absolutně peněženku neřešili. Pozvali mě třeba na oběd, a po kapsách se jim ¨POVALOVALI¨drobné tisícovky. A nebo naopak vše měli v taštičce. tzn. peníze, karty, mobily, klíče od auta.
Ti co se dohadovali neustále o ceně, zjišťovali co vše vlastně za tu mega sumu získají a jestli by nešlo ještě víc, vytasili peněženku jak grofové, ale spíš jako známku toho, své peníze si chráním a nedám je jen tak někomu.
Můj názor. Nejsem zaujatý proti nikomu a dost to asi záleží i na zvyku člověka.
12. 8. 2011 18:38:09
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666226
Můj známej to tak měl. Když začínal a šel na důležitou schůzku, normálně si půjčil v půjčovně za 8K na den bavoráka. Protože skoro pokaždé když odcházel, tak se koukali z okna jakým autem přijel. A sám zastává názor, že auto je věcí, na kterou se ostatní při takových schůzkách koukají, obzvláště když člověka ještě moc neznají. Úspěšnost se tím prý dost zvýšila. A dnes by si takové auto mohl koupit každý měsíc, takže věřim že to nějaký úspěch mělo. S oblečením či mobili to bude určitě stejné.
12. 8. 2011 18:44:57
https://webtrh.cz/diskuse/mobil-penezenka-a-obleceni-jako-vypovidajici-hodnota-kvality-prace/#reply666225
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit