Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak se posunout na vyšší vývojářskou úroveň

Programming Achievements: How to Level Up as a Developer
Pochopte různá programovací paradigmata - OO, funkcionální, actor model
Získejte zkušenost s více platformami - web, desktop, embedded app
Pochopte základní stavební bloky, se kterými pracujete - HTTP, ovladače, user experience
...
Zajímavý článek, a jako obvykle ještě mnohem zajímavější diskuse na Hacker News
http://news.ycombinator.com/item?id=2863793
Grind up on apps which solve business problems in underserved markets. The gold drops are better, the mobs easier to kill, and you'll get ganked less than in the hostile PVP zone of Stuff For Poor Twenty-something Men.
Many developers get deeply into debates over who has the best class. "My class is better than your class" doesn't kill mobs, no matter how many times you repeat it.
You can also decide to be less ignorant today than you were yesterday and just let that work itself out. If that's your attitude and you stick with it you'll do well.
I interviewed one guy recently who seemed smart and if he stopped playing Warhammer and Starcraft 2 he might have a decent career. As it stands now he did terrible in the interview and showed no signs of being interested in not being ignorant. If he picked up a book or two he might be good.
10. 8. 2011 12:47:40
https://webtrh.cz/diskuse/jak-se-posunout-na-vyssi-vyvojarskou-uroven/#reply665145
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
10. 8. 2011 12:49:59
Jsem rad ze jsem zacinal programovat jeste v dobe, kdy me ani nenapadlo ze nakonec skoncim jen u internetovych aplikaci :) ty roky desktopu mi dali asi vic nez myslim :))
10. 8. 2011 12:49:59
https://webtrh.cz/diskuse/jak-se-posunout-na-vyssi-vyvojarskou-uroven/#reply665144
Dokážeš shrnout, co jsi vývojem pro desktop získal pro to, co děláš teď?
10. 8. 2011 13:04:05
https://webtrh.cz/diskuse/jak-se-posunout-na-vyssi-vyvojarskou-uroven/#reply665143
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
10. 8. 2011 13:33:16
Těžko říct, když vidím některé "vývojáře" webových aplikací, tak je jejich problém, že se v podstatě naučili podmínky, cykly, práci s proměnnými, ale nemají vůbec ponětí o tom, jak to v jádru programu funguje. Neříkám že je taková znalost nutnou podmínkou pro to být dostačující vývojář, ale vědět, jak krok po kroku počítač takové přikazy zpracovává nemůže být na škodu. Dělal jsem v Assembleru, Delphi a C++. Sice je v podstatě dobře, že interpretované jazyky už neřeší třeba problém s přetékáním proměnných, ale není vůbec na škodu, třeba i pro použití v databázích, vědět jaké číslo zabírá kolik bitů, že znaky počítač nechápe nijak jinak než jako číslo a překládá je podle použitého kódování. Proč má UTF-8 dva bajty na diakritických znacích místo jednoho a co se děje když zkracuji takový řetězec a zkrátím ho zrovna uprostřed takového znaku... Pořád se setkávám s tím, že o tomhle lidé nemají ponětí. Interpretované jazyky neskutečně ulehčují práci, ale tak nějak nám na nich rostou programátoři, kteří jen slepě píšou kód podle učebnic, ale neví co se v pozadí vlastně děje... Je to podle mě docela škoda, takové znalosti se hodí víc než hodně... Bude toho víc, ale desktopy už nedělám, takže moje přehlédnutí dalších výhod bude asi způsobené tím...
10. 8. 2011 13:33:16
https://webtrh.cz/diskuse/jak-se-posunout-na-vyssi-vyvojarskou-uroven/#reply665142
800XE
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
10. 8. 2011 13:38:25
Taky jsem rád, že jsem začínal na desktopových aplikacích. Přínos to pro mě mělo v tom, že už jsem znal plno základních principů, na desktopu jsou menší možnosti "prasit", takže jsem měl míň špatných návyků, člověk získá přehled o tom, jak fungují pod pokličkou věci, které za něj ve webových aplikacích dělá prohlížeč a taky se vždycky hodí trochu jiný pohled na věc. Na druhou stranu dost programátorů, kteří přejdou z desktopu na web, není schopných "přepnout myšlení", vymýšlejí šílené konstrukce tam, kde se to dá vyřešit na pár řádků, data jednoduše zjistitelná z DOM duplicitně popisují i v kódu, atd. I když třeba běžně mám snahu cpát desktopové prvky do webových stránek, takže v tomhle ohledu mě to taky trochu poznamenalo :-).
10. 8. 2011 13:38:25
https://webtrh.cz/diskuse/jak-se-posunout-na-vyssi-vyvojarskou-uroven/#reply665141
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
10. 8. 2011 14:00:20
ted koukam na bod Write a device driver... heh... Challenge accepted !
10. 8. 2011 14:00:20
https://webtrh.cz/diskuse/jak-se-posunout-na-vyssi-vyvojarskou-uroven/#reply665140
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit